Psikoloji - Yeme Bozuklukları |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Psikoloji - Yeme BozukluklarıModern ve ekonomik olarak gelişmiş toplumlarda medyanın genç insanlara özellikle kadınlara gönderdiği incelik üzerine pek çok mesaj gönderir Bu mesajlarda ana tema aşırı inceliğin çekici olduğudur Modeller ve bazı ünlü kişiler gibi ince olabilmek bazı insanların sağlıklı olmayan bir kiloya inmelerini gerektirir Bazı kişiler hem sağlıklı hemde ince olabilir fakat sorun pek çok gencin sağlıklarını yitirmeden o inceliğe ulaşmalarının mümkün olmamasıdır Diğer taraftan sorun sadece ince olmakla açıklanabilecek kadar basit değildir; Psikolojik olarak insanlar çevredeki olaylara yada yaşam koşullarına sağlıklı tepkiler veremediği zamanda "Yeme Bozuklukları" ortaya çıkar Yeme rahatsızlığı olan arkadaşlar yada yakınlarında yeme bozukluğu olanlar duygularınızı özgürce paylaşabileceğiniz ve benzeri sorunları yaşayan insanlarda konuşarak yalnız olmadığınızı hissedebileceğiniz online destek grubu oluşturmaya çalışıyoruz İlerde sayımız arttıkça ayrı bir web sayfası açmayı planlıyorum fakat şimdilik forumda Bulimia ve Anoreksiya başlıklı bir bölüm oluşturdum Burası kapalı bir forum olup sadece izinli olanlar için hazırlandı Mesaj yazabilmek ve yazılanları okuyabilmek için önce bana özel mesaj atmanız gerekiyor Bu şekilde üyelerin özelini mümkün olduğunca korumaya ama bir yandan da yardıma ihtiyacı olanlar için bir destek grubu oluşturmaya çalıştım |
|