Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
güncel, klinik, psikoterapide, yaklaşımlar

Psikoterapide Güncel Klinik Yaklaşımlar

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Psikoterapide Güncel Klinik Yaklaşımlar

ALKOLİZM TERAPİSİ / IRVIN DYALOM

Alkolizm Terapisi, bağımlı tedavisi konusunda yeni plan öğrencilerin yanı sıra deneyimli klinisyenler için de cazip, çok bilgilendirici harika bir kitap Bu kitap, alanındaki tartışmaları ele almakta ve onlara doğrudan seslenmektedir Kitabın sonuna kadar, okur, alkolizmden iyileşmek için eksiksiz bir tedavi sağlama konusunda ayrıntılı bir anlayış geliştirmektedir
Ellyn Bader, PHD, Direktör, The Couples Institute

* * *
Bu Kitapları okumak, sizi yaptığınız işte daha yetkin bir duruma getirecektir Kitap, somut örnekleri, klinik örneklerle birleştirmektedir, böylece yalnızca ne yapacağınızı değil nedenini de anlayacaksınız Bu dizi, psikoterapötik ve psikiyatrik teknik üzerine açık anlaşılır klinik yazılar konusunda yeni bir standart getirmektedir
David Spiegel, MD, Psikiyatri ve davranışsal bilimler profesörü

Dizide yer alan "Alkolizm Terapisi", bir alkolizm tedavi modeli sunmakta; yetkin kararlar almada, uzun dönemli iyileşme sürecinde alkoliklere ve ailelerine rehberlik etmede yardımcı değerli bir kaynaktır
* * *
Bu kitap, disiplin ya da eğitimlerine bakılmaksızın bir alkoliği pragmatik ve adım adım tedavi edebilme konusunda bütün okurlara yardım edecektir Talimatlar açıktır ve kişiselleştirilmiştir
Edward Kaufman, MD, Psikiyatri klinik profesörü

Yukarıdaki alıntı kitabın arka kapak yazısından yapılmıştır
Kitabın Künyesi
Dizi Adı PSİKOTERAPİDE GÜNCEL KLİNİK YAKLAŞIMLAR
Yayınevi PRESTİJ YAYINLARI
Kitap Adı ALKOLİZM TERAPİSİ
Genel Editör IRVIN DYALOM
Basım Yılı ŞUBAT 2008
Sayfa 400

* * *

EVLİLİK TERAPİSİ / IRVIN DYALOM

Evlilik Terapisi’nde, özel terapi klavuzları, klinik örneklerin bolca kullanıldığı somut öneriler ve ayrıntılı hasta hikayeleri sunulmaktadır Niyetimiz okuru etlilemek, büyülemek ya da gizli akademik tartışmalara dipnot koymak değildir Bunun yerine her bölüm, pratik içindeki klinisyene pragmatik değer taşıyan bir temel sunmak üzere tasarlanmıştır Aslında genel editör, cilt editörleri ve bölüm yazarları olarak amacımız tektir Hastalarımızın hayatlarına önemli, acil ve somut katkılar yapmak
Irvin DYalom, MD
Psikiyatri Profesörü
Stanford Üniversitesi,
Tıp Fakültesi

Cift Terapisi; psikolog, psikiyatr, psikolojik danışman, sosyal hizmetli, gibi geniş bir profesyoneller grubu için rehber niteligindedir
Alanlarındaki uzmanlar tarafından yazılan “Evlilik Terapisi”, etkili cift tedavisi konusunda daha etik, esnek ve yaratıcı yaklaşımları sergileyerek değerlendirme, hüküm verme, hipoaaa kurma ve test etmede paha biçilmez bir kaynak olacaktır Bu kitap hem profesyoneller hem de bu alana ilgi duyan ögrenciler için çok yararlı olacaktır
Dr Ellyn Bader
California, Menlo Park
The Couples Intitute
Direktör yardımcısı

Yukarıda yapmış oldugum alıntı, Prestij Yayınları’ndan çıkmış Evlilik Terapisi, adlı kitabın arka kapak yazısından,
Konuyla ilgilenenler için çok güzel bir dizi, haberdar olmayanlar için paylaşmak istedim

Bahsetmiş olduğum dizinin adı ve diğer kitapları

PRESTİJ YAYINLARI
PSİKOTERAPİDE GÜNCEL KLİNİK YAKLAŞIMLAR DİZİSİ

Evlilik Terapisi
Depresyon Terapisi
Anksiyete Terapisi
Cinsel Terapi
Okul – Öncesi Çocuklarının Terapisi
Okul - Çağı Çocuklarının Terapisi
Yeme Bozuklukları Terapisi - Ocak 2008
Alkolizm Terapisi - Şubat 2008

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com