![]() |
Septum Deviasyonu - Konka Hipertrofisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Septum Deviasyonu - Konka HipertrofisiSeptum Deviasyonu - Konka Hipertrofisi Septum nedir? Septum, burnu içeride normalde iki eşit parçaya bölen bir duvardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Normal burunda septum orta hatta ve konkalar normal büyüklüktedir ![]() Septum deviasyonu nedir? Basitçe eğri duran septum denilebilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Septum deviasyonu başka nelere yol açar? Akciğerler için gerekli hava mutlaka burundan geçmelidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir diğer sorun da burunda bulunan koku alma bölgesinin tıkanmasıyla koku moleküllerinin bu bölgeye ulaşamaması sonucu koku almanın azalmasıdır ![]() Nasıl düzeltilebilir? Uygulanacak tek tedavi bu eğriliğin bir ameliyatla düzeltilmesidir ![]() ![]() ![]() Bu yöntemde tüm işlemler burun içerisinden yapılır ve dışarıda herhangi bir kesik izi görülmez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İyileşme ne kadar sürer? Yüzde herhangi bir şişme veya morarma görülmez ![]() ![]() ![]() ![]() Konka hipertrofisi nedir? Burun içerisinde her iki tarafta yanlarda bulunan konkalar (alt, orta, üst konkalar) burun fizyolojisinde önemli rollere sahiptir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tedavisi Öncelikle konka hipertrofisinin nedeni anlaşılmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|