![]() |
Anne Ben Nerden Geldim? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anne Ben Nerden Geldim?Anne Ben Nerden Geldim? Çocuğunuz “nereden geldim?” sorusunu pekçok farklı tarzda sorabilir: · Ben hastanede mi doğdum? · Nerede doğdum? · Ben evlatlık mıyım? · Vücudundan nasıl çıktım? · Bebek nasıl yapılır? İlk Adım: Gerçekte neyi sorduğunu araştırın Sizin tepkileriniz şöyle olabilir: · Nereden geldiği düşünüyorsun? · Hangi Şehir veya yeri mi kastediyorsun? · Nasıl doğduğun öyküsünü mü anlatmamı istiyorsun? İkinci Adım: Soruları daha direkt olarak cevaplamaya başlayın ![]() Cevaplamadan önce hakkında düşünün: · Doğum ve üreme hakkında kendi değer ve tavırlarınızı · Vermek istediğiniz ne kadar gerçekçi bilgi · Çocuğunuzun anlayabileceği gerçek bilginin ne kadarı bu yaşta anlayabilir ![]() Hatırlayın: · Bu yaşlarda çocuklar her zaman var olduklarına inanırlar, çocukların önceleri var olmadıklarını anlamaları güçtür ![]() · Soru gerçek doğum süreci hakkındaysa, şöyle söylemek daha doğrudur: “bu soruya şu anda nasıl cevap vereceğimi bilemiyorum, müsaade et şimdi düşüneyim daha sonra cevaplandıracağım” mutlaka daha sonra cevaplandırın ![]() · Nasıl cevaplayacağınız konusunda emin değilseniz, bu konuyla ilgili elverişli kitapları kullanmak isteyebilirsiniz ![]() ![]() · Çocuğun merakı bilgi üretmede kullanılabilir ![]() ![]() ![]() Üçüncü Adım: Cevabınıza karar verin Olası Cevaplar Çocuk: Ben nereden geldim? Ebeveyn: sen, nereden geldiğini düşünüyorsun? Çocuk: Bilmiyorum, arkadaşım Ayşe, bebeklerin nasıl yapıldığını biliyor fakat bana anlatmıyor Ebeveyn: Pekala, Bebekler annenin vücudunun içinde özel bir yerde büyürler Çocuk: Bebek orada nasıl oldu? Ebeveyn: Anne ve baba onu, annenin vücudundaki küçük yumurta ve babanın vücudundan bir sperm ile yaptılar ![]() Bu gibi bir konuşma büyük olasılıkla çocuğun merakını yatıştıracaktır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|