Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çocuklara, izletmeyin, kesilirken, kurban, küçük, yaşından

Kurban Kesilirken 11 Yaşından Küçük Çocuklara İzletmeyin

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kurban Kesilirken 11 Yaşından Küçük Çocuklara İzletmeyin

Uzmanlar 11 yaşından küçük çocuklara kurban kesiminin izlettirilmemesi konusunda uyardılar Kurban kesilirken izleyen çocukların ileride hayvana eziyet etmek, insan yaralamak gibi psikiyatrik davranış bozukluklarıyla beraber, et yememek gibi bir takım davranış kalıpları edinebileceklerie dikkat çekti
Çocuğun 11 yaşa kadar olan dönemi önemli
"0–11 yaş arası döneme ruhsal olarak bakıldığında Freud’a göre; bir çocuğun;
· 0–2 yaş arası annesini emdiği dönem ve birincil kişilik öğelerinin geliştiği dönem
· 2–5 yaş arası tuvalet eğitimi ve kişilik öğelerinin gelişmesinin ilerlediği dönem
· 5–7 yaş arası dönemin kişilik edinmenin %70’inin tamamlandığı, çocuğun gelecekte nasıl birisi olacağının şekillendiği dönem
· 7–11 yaş ise ergenlik öncesi latent yani bastırılmış ve genellikle içsel konuşma ve yargıların hâkim olduğu dönemdir Bu dönemler kesin hatlarla birbirlerinden ayrılamamakla beraber katmansal bir oluşumları vardır Bugünkü kişiliğimiz bu dönemleri ne kadar sağlıklı atlatıp atlatmadığımızla ilişkilidir Dolayısıyla bu dönemlerde kan, şiddet, kesici delici aletlerle çocuklar yüzleştirilmemeli ve çocuk kurban kesimine asla şahit edilmemelidir Çünkü 0–11 yaş dönemi çocuğun manevi ve dinsel öğeleri pek de anlayamadığı dönemdir Yani çocuk kurbanın asla sevap kazanmak için yapıldığını anlayamaz Anlar gibi görünebilir ancak bilinçaltında sürekli olarak karşılaştığı bu travmayı açıklamaya çalışır" dedi
Çocukların "Acaba babam beni de keser mi?, bu hayvan ne güzel yaşıyordu Onu biz öldürdük Acaba benim babam katil mi?, o hayvanı ben gördüğüm için onun etini yemek istemiyorum (Vejeteryanizm başlangıcı), o halde ben de hayvan kesebilirim…" bakış açısıyla duruma yaklaştıklarını belirtti
Kişiliği olumsuz etkiler
Bu tür soruların meşguliyete anlamlı yanıtlar bulamadığında geleceğin kaçıngan (sosyal fobik) ya da tam tersi antisosyal (psikopat) kişisi oluşturabileceğini vurgulayan uzmanlar "Bu sebeple 0–11 yaş arası çocuklarımızı kurban kesimine şahit etmemek ruhsal sağlıkları için önemlidir Çünkü ileride hayvana eziyet etmek, insan yaralamak gibi psikiyatrik davranış bozukluklarıyla beraber et yememek gibi bir takım davranış kalıpları edinirler" diye kaydetti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com