![]() |
Yorgun Aşığın İzdivacı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yorgun Aşığın İzdivacıİtiraf ediyorum: Aşıktım ona ![]() ![]() ![]() Hem de kör kütük, sırılsıklam ![]() ![]() ![]() Divaneydim; gözüm başkasını görmezdi ![]() Gider, kapısına gözümü dikip hayran hayran onu süzerdim ![]() Oysa o varlığımın bile farkında değildi ![]() Çok toleranslı ve zarif görünürdü, ama mütehakkim ve mesafeliydi ![]() ![]() Kimdim ki ben zaten; kapısını koruyan alelade biri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * * * Beni görmezden geldikçe, teklifimi reddettikçe hepten marazileşti aşkım ![]() ![]() ![]() Gözüne girebilmek için onun beğendiklerini giydim, onun yediklerinden yedim ![]() ![]() ![]() Okuduğu okullarda okudum, onun dilinde ![]() ![]() ![]() Onun görüşlerini savundum; kendiminmiş gibi ![]() ![]() ![]() Kanlı tarihi, tarihimdi; o yenince galiptim; yenilince mağlup ![]() ![]() ![]() "Din ayrı, devlet ayrı" demişti; ayırdım dinimi devletimden ![]() ![]() ![]() Gözüm döndü bir ara; onun gibi giyinmeyeni ipe çektim; yasakladım onunki dışında müzik dinlemeyi ![]() ![]() ![]() Ama olmadı; sevmedi gitti beni ![]() ![]() ![]() * * * Baktı ki kaçış yok ısrarımdan; "Benimle olabilmek için değişmelisin" demeye başladı ![]() Fukaraydım; dökülüyordu üstüm başım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nasıl bir araya gelebilirdik ki? Lakin öyle sınırsız ve karşılıksızdı ki aşkım, azimle değişmeye başladım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırdım işte ![]() ![]() ![]() Nihayet onun evinde buluştuk geçen hafta ![]() ![]() ![]() Şöyle bir baktı bana; "Son rötuşları da yap, güzün görüşürüz" dedi, gitti ![]() * * * Başım dönüyor sevinçten ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kendimi sevdirme hırsıyla, kendimi sevdim sonunda ![]() ![]() ![]() Aşamam sandığım sorunları aşabildiğimi gördüm ![]() Sardım yaralarımı; kavgalarımı gömdüm ![]() Çocuktum, büyüdüm ![]() O ise 11 Eylül'de geçirdiği kazadan sonra; tanınmaz hale geldi ![]() ![]() ![]() Arttıkça arttı kibri; gidip dine sığındı ![]() Ve ona olan hayranlığım, yerini bir özgüven duygusuna bıraktı ![]() * * * Şimdi yine istiyorum onunla birlikteliği ![]() ![]() ![]() Ama kör bir tutku değil artık benimki, "bir mantık evliliği ![]() ![]() ![]() Minnettarım ona; kanlı geçmişinin kazanımlarını kansız sağlamama, kendime güven kazanmama yardım etti ![]() Ama bugünkü yaşlı, tutucu haliyle bana o eski heyecanı vermiyor ![]() Genç ve dinamik olan, onu başka coğrafyalarla buluşturan benim ![]() ![]() ![]() Şimdi ondan öğrendiğim değerleri ona hatırlatmanın peşindeyim: Farklılığa saygıyı, kendi kimliğini koruyarak başkalarıyla birlikte var olmayı, ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yıllar yılı zaaf saydığım şeyden; insan çeşitliliğine dayalı servetimden ve eşsiz coğrafi mevkimden bir zafer yaratmaya adayım şimdi ![]() ![]() ![]() 10 yıl sonra muhtemelen o bana muhtaç olacak, benim kalmayacak ona ihtiyacım ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|