Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Salata & Meze

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kuzu, patlıcanlı, salatası

Patlıcanlı Kuzu Salatası

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Kuzu Salatası




750 g kemiksiz kuzu budu (yağları temizlenmiş)
1/2 tatlı kaşığı biberiye
1 küçük kırmızı soğan (doğranmış)
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
3 çorba kaşığı sirke
1 iri patlıcan (yaklaşık 500 g, her biri boylamasına 4'e bölündükten sonra, ince dilimlenmiş)
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı maydanoz (kıyılmış)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 V2 çorba kaşığı sirke
1/2 tatlı kaşığı süzme bal
3 çorba kaşığı salça
500 g olgun domates (kabakları soyulup, çekirdekleri temizlendikten sonra, iri doğranmış)
1 demet suteresi (yıkanıp, sapları ayıklandıktan sonra, kurulanmış)

Kuzu budunu pek derin olmayan bir kaba koyup, üstüne biberiye, kırmızı soğanlar ve karabiberi serpin 3 çorba kaşığı siraaai de üstüne gezdirip, her iki yanının da ıslanması için altüst edin Kabın üstünü örtüp, buzdolabına kaldırarak 2 saat bekletin
Bu arada patlıcan dilimlerinin her yanlarını tuzlayıp, bir süzgece yerleştirerek, acı sularını bırakmaları için bir kenarda 1 saat süzülmeye bırakın
Önce fırınınızı 230 °C'a ısıtın Patlıcan dilimlerini soğuk su altında çalkalayıp, süzdürerek, kâğıt mutfak havlusu arasında kuruladıktan sonra, fırın tepsisine aktarın Üstlerine kekiği ve maydanozları serpip, zeytinyağını gezdirin Tabağı fırına verip, patlıcan dilimlerini sık sık karıştırarak, iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 25 dakika) pişirin 1 1/2 çorba kaşığı siraaai bir kâsede balla karıştırın
Tepsiyi fırından alıp, patlıcan dilimlerini bir kaba aktarın Ballı sirkenin bulunduğu kâseye salçanın 2 çorba kaşığını ekleyip, iyice karıştırdıktan sonra, karışımı patlıcan dilimlerinin üstüne boşaltın Yeniden iyice karıştırıp, bir kenara bırakın
Buzdolabındaki kabı alıp, kuzu budunu çıkararak kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın (içinde beklediği baharatlı karışımı saklayın) Sonra budu bir fırın tepsisine koyup, tepsiyi fırına vererek yaklaşık 1 saat (kurulmamalıdır) pişirin Tepsiyi fırından alıp, kuzu budunu kesme tahtası üstüne çıkararak, dinlenmeye bırakın
Sosu hazırlamak için sakladığınız baharatlı karışımı fırın tepsisine boşaltıp, tepsiyi orta ateşe oturtarak, karışımı kaynatın (kaynayınca'bir tahta kaşıkla karıştırarak, pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın) Tepsiyi ateşten alıp, içindeki sosu tel süzgeçten bir kâseye geçirin Domatesleri ve kalan 1 çorba kaşığı salçayı da kâseye ekleyip, karıştırdıktan sonra bir kenara bırakın
Kuzu etini dilimleyip, patlıcanlarla birlikte geniş bir servis tabağına dizin Kâsedeki sosun birazını dilimlerin üstüne gezdirip, geri kalanını et sırasının iki yanına boşaltın Suterelerini tabağın iki ucuna yerleştirip, salatayı bekletmeden servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.