![]() |
Patlıcanlı Kuzu Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcanlı Kuzu Salatası750 g kemiksiz kuzu budu (yağları temizlenmiş) 1/2 tatlı kaşığı biberiye 1 küçük kırmızı soğan (doğranmış) bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 3 çorba kaşığı sirke 1 iri patlıcan (yaklaşık 500 g, her biri boylamasına 4'e bölündükten sonra, ince dilimlenmiş) 1/2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı maydanoz (kıyılmış) 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 V2 çorba kaşığı sirke 1/2 tatlı kaşığı süzme bal 3 çorba kaşığı salça 500 g olgun domates (kabakları soyulup, çekirdekleri temizlendikten sonra, iri doğranmış) 1 demet suteresi (yıkanıp, sapları ayıklandıktan sonra, kurulanmış) Kuzu budunu pek derin olmayan bir kaba koyup, üstüne biberiye, kırmızı soğanlar ve karabiberi serpin ![]() ![]() ![]() Bu arada patlıcan dilimlerinin her yanlarını tuzlayıp, bir süzgece yerleştirerek, acı sularını bırakmaları için bir kenarda 1 saat süzülmeye bırakın ![]() Önce fırınınızı 230 °C'a ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tepsiyi fırından alıp, patlıcan dilimlerini bir kaba aktarın ![]() ![]() ![]() Buzdolabındaki kabı alıp, kuzu budunu çıkararak kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın (içinde beklediği baharatlı karışımı saklayın) ![]() ![]() ![]() Sosu hazırlamak için sakladığınız baharatlı karışımı fırın tepsisine boşaltıp, tepsiyi orta ateşe oturtarak, karışımı kaynatın (kaynayınca'bir tahta kaşıkla karıştırarak, pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın) ![]() ![]() ![]() Kuzu etini dilimleyip, patlıcanlarla birlikte geniş bir servis tabağına dizin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|