Ay Tatlisi Tarifi.... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ay Tatlisi Tarifi....Resimli fındıklı ve cevizli ay tatlısı Fındıklı ve cevizli ay tatlısı yapımı ![]() ![]() ![]() Malzemeler 1’er çay bardağı sıvıyağ yoğurt ve su1 adet yumurta Aldığı kadar un Yarım paket kabartma tozu ![]() Açmak için: 1 su bardağı nişasta İçi için: Bir buçuk su bardağı dövülmüş ceviz 1 su bardağı dövülmüş fındık Üzerine: 100 gram tereyağı Şerbeti için: Üç buçuk su bardağı tozşeker 3 su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu Yapılışı ÖNCELİKLE şerbeti hazırlayın Tozşeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın Limon suyunu ilave edip bir-iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan kaldırın ve soğumaya bırakın Derin bir kapta sıvıyağ yoğurt su sirke ve yumurtayı çırpıcı ile çırpın Un ve kabartma tozu ilave ederek baklava hamuru kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun Hamuru 16 bezeye ayırın ve üzerlerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin Dinlenen bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açın ve 8 adedinin arasına nişasta serperek üst üste koyun Tek bir hamur olacak şekilde incecik açın Üzerine ceviz ve fındık karışımının yarısını serpin ve oklavaya sararak rulo yapın Oklavayı içinden çıkardıktan sonra su bardağının ağzıyla istediğiniz kalınlıkta ay şekli vererek kesin Kalan 8 adet yufkaya da aynı işlemi uygulayın 4Tatlıları fırın tepsisine yerleştirin üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin Fırından alınca sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin
|
|
|
|