Prof. Dr. Sinsi
|
Tanrı Kimdir? Tanrı Nedir? Tanrı Kelimesiyle Anlatılmak İstenen Nedir?
sevgili arkadaşlar,öncelikle siteye yeni üye oldum içerigini tam anlamıyla incelemiş degilim yine de bu 4 mesajım size paylaşmak istedigim en temel konuları hemen yazmak istedim ama sitede begenmedigim bir taraf var burda herkes bir perdenin ardından konuşuyor sanki kişisel bilgiler çok sınırlı ve insan kiminle ,kaç yaşında,medeni durumu,işi gibi açıklamalara rastlamadım böyle bir iletişim bana çok saçma geliyor kimlerle mesajlaştıgını bilmeden iletişime geçmek biraz abes geldi bana ben şahsen yaşı küçük olan arkadaşlarla degilde yaşıma uygun birilerinle ciddi anlamda görüşmek isterim tartışmak isterim sadece okumakla ve kısa degerlendirme mesajları göndermekle elimize pek fazla bir şeyin geçmeyecegine inanıyorum yine de bir kaç cümlenin hepimizin farkındalıgını yükseltebilecegini biliyorum şimdi konu ne olursa olsun bilmemiz gereken en temel şeyden yani tanrının kimliginden başlamalıyız işi çözmeye anlamaya bunun eksikligini anlamadan inançlarınızın çogu yanlış yönlere kayacaktır her zman işin özünü yakalamalı ,ondan sonra bu gerçek bilgiyle vizyonumuzu genişletmeliyiz eger tanrının bir kaç özlliginde negatif düşünceleriniz varsa hayatı ona göre deneyimlersniz ama bu sadece sizin şu an ki düşünceniz olur sadece tanrıyı nasıl görürseniz size öyle görünür bu büyük bir gerçektir ama tanrıyla hiç bir alakası yoktur şimdi tanrı kelimesi ile ne demek istedigimizi anlatmaya çalışacagım VE TANRI DEDİ Kİ, insanlar ,Benim kendi gördükleri gibi olduguma inanıyorlar,görmedikleri de olduguma degil ama Ben büyük görünmeyenim,herhangi bir anda tezahür ettigimle sınırlı degilim Ben olmayan olanım olan -olmayan noktasına daima dönerim şimdi size neden varoldugmuzu ,büyük planı yazacagım o kadar sade bir dille anlatacagım ki laf salatası içinde kaybolmayacaksınız önce yalnızca ' OLAN^' VARDI başka bir şey yoktu ( BU ARADA HERKESİN SORMAKTAN KORKTUGU YA DA CESARET EDEMEDİGİ BİR SORU TANRIYI KİM YARATTI? EVRENDE KOŞULA BAGLILIK YOKTUR SİZE HER NE KADAR VARMIŞ GİBİ GÖRÜNSEDE BU BİR YANILSAMA OLAN ŞEY OLAN ŞEYDİR BU YÜZDEN ONUN OLMAMASI MÜMKÜN DEGİLDİR SİZ DE OLANSINIZ VE SİZİN OLMAMANIZ DA MÜMKÜN DEGİLDİR ) Ama OLAN kendini bilemiyordu çünkü sadece OLAN oldugu için, başka bir şey olamıyordu ve bu yüzden OLAN  OLAN  OLAMIYORDU bir başka şeyin yoklugunda OLAN da olamaz çünkü OLANI bilemez bu mistiklerin zamanın başlangıcından önceki büyük OLAN/OLMAYAN halinin tanımı şimdi OLAN her şeyin yalnızca OLAN oldugunu biliyordu çünkü OLAN oldugunu sadece kavram olarak biliyordu deneyim olarak degil arzu ettigi,hasretini çektigi şey kendini deneyimlemekti böylesine harikulade sınırsızlıgın,her şey olmanın deneyimini hissetmek istiyordu ama bu yine de imkansızdı çünkü 'harikuladelik'göreceli bir kavramdı OLAN harikuladeligi ancak harikulade olmayanın varoluşuyla hissederek bilebilirdi olmayanın yoklugunda 'olan da !olan' olamaz bunu anlayabiliyor musunuz? OLANIN (tanrının) bildigi tek şey başka bir şeyin olmadıgıydı bu yüzden kendisini asla kendisinin dışında bir referans noktasından bilemezdi böyle bir nokta mevcut degildi yalnızca bir referans noktası vardı o da içinde ki yek nokta 'olmayan olandır' OLANIM-OLMAYANIM her şey olan kendisini deneyimsel olarak bilmeyi seçti bu enerji,bu saf,görünmeyen,işitilmeyen,gözlemlenmeyen,ve bu yüzden kimse tarafından bilinmeyen enerji,kendisinin harikuladeliginin sınırsızlıgını bilmek istedi bunu gerçekleştirebilmek için içindeki referans noktasını kullanmak durumunda oldugunun farkına vardı çok dogal olarak kendinin herhangi bir parçasnın bütünden daha az olması gerektiginin bilincine vardı böylece kendisini parçalara ayırdı her parça bütünden daha az oldugu için,kendisinin geride kalanına bakarak harikuladeligi görebilirdi böylece OLAN kendisini böldü kusursuz bir anda O,bu ve şu oldu ilk kez birbirinden farklı olarak bu ve şu varoluyordu ama aynı zamanda ikisi de aynı anda vardı bu ve şu nun yanı sıra aynı anda mevcut olan üçüncü şey de Bu ve Şu olmayan Olan dı birdenbire 3 element varolmuştu burada,şurada,ne şurada ne burada olan çünkü buranın ve şuranın var olması için OLmanın var olması gerekiyordu hiç bir şey her şeyi bir arada tutar uzaysızlık uzayı bir arada tutar bütün parçaları bir arada tutar bunu anlayabiliyor musunuz? şimdi bu her şeyi bir arada tutan hiçbir şeye bazıları TANRI diyor ama bu da dogru degildir çünkü bu bazı şeylerin Tanrı olmadıgını ima ediyor hiçbir şey olmayan her şey Tanrı olamaz anlamına geliyor ama BEN HER ŞEY VE HİÇ BİR ŞEY OLANIM GÖRÜLEN VE GÖRÜLMEYEN benim büyük görülmeyen hiçbir şey ya da ikisinin arası olarak yapılan tanımlanmam dogu mistisizmin temelini oluşturuyor batı ise görülen her şeyi Tanrı olarak kabul ediyor her iki tanımlamada yetersiz Tanrının her şey ve hiçbir şey oldugunun kavrayışına sahip olanlar isabetliler şimdi oradayı ve buradayı yaratarak tanrı kendisini bilmesini olanaklı kıldı içinde ki bu büyük patlama anında Tanrı göreciligi yarattı görecelik Tanrının kendisine verdigi en büyük armagandı görecelik ancak ilşki içinde varolabilir tekligin göreceligi olamaz bu nedenle,Tanrının size verdigi en büyük armagan da her şeyle olan ilşkinizdir her şeyin hiçbir şeyden çıktıgı bu spiritüel olaya bilim insanlarınız Big Bang teorisi diyor elementlerin her yere yayılmasıyla zaman yaratıldı bir şey önce buradaydı,sonra oradaydı buradan oraya gitmek için geçen periyot ölçülebilirlik kazanmıştı OLANIN görünen parçaları kendilerini birbirlerine göre göreceli olarak tanımlamaya başlarken,görünmeyende aynı tanımlamayı yapmaya başladı TANRI, sevginin varoldugunu-ve kendisini saf sevgi olarak- bilmek için tam zıddının da varolması gerektigini biliyordu böylece Tanrı büyük polariteyi yarattı sevginin mutlak zıttına- sevginin olmadıgı her şeye- şimdi korku deniliyor Korkunun varoldugu anda, sevgi deneyimlenecek bir şey olabilirdi sevgi ve zıttının dual yaradılışına insanlar mitolojilerinde degişik adlar verdiler şeytanın doguşu,Ademin cennetten kovuluşu,Satanın mücadelesi vb saf sevgiye,Tanrı diye bir karekter yaratarak kimlik oluşturdugunuz gibi,korku içinde şeytan dediginiz bir karekter yarattınız bazılarınız bu olay hakkında kocaman mitolojiler geliştirdiniz melek ve şeytan,iyi ve kötü,karanlık ve aydınlık güçler arasında geçen mücadele ve savaş senaryolarını da ihmal etmediniz BU MİTOLOJİ İNSANLIGIN İLK ANLAMA ÇABASI VE BAŞKALARINA ANLATMAK İHTİYACINDAN DOGMUŞTU İNSAN RUHU BU KOZMİK OLAYIN DERİNDEN FARKINDA AMA AKLI KAVRAMAKTA ZORLANIYOR TANRIEVRENİ saf enerjiden kendisi bölerek yarattı görüneni de görünmeyeni de bir başka degişle,yalnızca fiziksel evren degil metafiziksel( öte demek)evren de yaratıldı Olan/ Olmayan tanrının bir parçası da bütünden çok daha küçük sozsuz sayıda üniteler olarak patladı bu enerji birimlerine spirit diyorsunuz bazı dinsel mitolojilerinizde Tanrı Baba nın bir çok spirit çocukları oldugu anlatılıyor BENİ bölmemin yüce amacı ,kendimin parçalarını yaratarak,kendimi deneyimsel olarak bilmekti Yaratıcının kendisini yaratıcı oldugunu deneyimsel olarak bilmesi için yaratması gerekir bu nedenle sonsuz sayıda ki parçalarıma ( SPİRİT çocuklarıma) da bütünde olan yaratma gücünün aynısını verdim dinleriniz' Tanrının imajında ve benzerliginde yaratıldınız' derken işte bunu kastediyor bazılarının iddia ettigi gibi fiziksel nedenlerin benzerligi anlamına gelmiyor (belirli bir amaç için Tanrının istedigi fiziksel formu alabilmesine ragmen) özümüzün aynı oldugu anlamına geliyor aynı maddeden oluştuk aynı maddeyiz boşluktan fiziksel realite yaratma yetenegi de dahil olmak üzere aynı özelliklere ve yeteneklere sahibiz BENİM amacım sizin kendinizi ben olarak bilmeniz bunu anlamanız kolay ama kendinizi BEN olarak bilmeniz için önce kendinizi BEN olarak bilmemeniz gerekiyor bu ise açıklamayı gerektiriyor hazır msınız? kolay anlaşılır olması için, sizin Tanrının çocukları mitoloji modelinizi çünkü bu, hem hepinizin anlayabildigi, hem de gerçeklerden çok fazla uzak olmayan bir model kendini bilme sürecinin nasıl işledigi konusuna geri dönelim Tüm spiritüel çocuklarıma kendilerini BEN İM parçalarım olarak bilmelerini söyleyebilirdim söyledim de ama bu spirit için yeterli degildi kendisini Tanrı olarak, Tanrının parçası olarak ya da Tanrı nın çocukları olarak bilmesi yetmiyordu daha önce açıkladıgım gibiBİR ŞEYİ BİLMEKLE ,DENEYİMLEMEK İKİ FARKLI ŞEYDİR spirit kendisini deneysel olarak bilmenin arzusu içindeydi tıpkı BENİM gibi kavramsal farkındalık sizler için yeterli degildi ve bir plan yaptım bu evrendeki en olaganüstü fikir ve en harikulade işbirligi işbirligi diyorum çünkü HEPİNİZ BENİMLE birlikte bu planın içindesiniz paln geregiü saf spirit olan sizler yeni yaratılmış fiziksel evrene girecektiniz ÇÜNKÜ,FİZİKSELLİK, KAVRAMSAL OLARAK BİLDİKLERİNİZİ DENEYSEL OLARAK BİLMENİN TEK YOLUDUR zaten fiziksel evreni ve görecelik sistemini yaratmanın nedeni de budur fiziksel evrend e siz ,BENİM spirit çocuklarım,kendinizi bilmeyi deneyimleyecektiniz bunu daha basitçe açıklamak için,kendinizin ne kadar uzun oldugunu kısanın farkında olmadan bilemezsiniz zayıfı bilmeden ,şişmanı bilemezsiniz MANTIKSAL OLARAK NE OLMADIGINIZI BİLMEDEN NE OLDUGUNU ZU BİLEMEZSİNİZ görecelik teorisinin ve tüm fiziksel yaşamın amacıda bu olmadıgını bildiginiz şeylerle ne oldugunuzu tanımlayabilirsiniz en geniş bilmek- kendinizi yaratıcı olarakbilmek-için ancak yaratarak kendinizi yaratıcı olarak bilebilirsiniz ve kendinizi yok etmeyi bilene kadar kendinizi yaratamazsınız bir anlamda olmak için önce olamamalısınız takip edebiliyor musunuz?tabii kim ve ne oldugunuzu olmamanız sizin için olanaksızdı çünkü daima saf,yaratıcı spirit oldugunuzu ve daima olacagını biliyordunuz bu yüzden en uygun şeyi yaptınız gerçekte kim oldugunuzu unutmayı seçtiniz fiziksel evrene girdiginizde kendinizi hatırlamaktan vazgeçtiniz bu size kim oldugunuzu seçme olanagı verdi Tanrı nın bir parçası oldugunuzun size söylenmesi yerine bunu seçerek bilmek istediniz seçmeyide deneyimlemek istiyordunuz ama seçinin olamayacagı bir noktada bir şeyi nasıl seçebilirsiniz? NE KADAR UGRAŞIRSANIZ UGRAŞIN,BEN İM ÇOCUGUM OLMADIGINIZI OLAMAZSINIZ  AMA UNUTABİLİRSİNİZ   daima yüce bir bir bütünün yüce bir parçası oldunuz ve daima olacaksınız bu yüzden bütüne yeniden dönüşe,Tanrıya dönüşe hatırlamak diyorsunuz ÇÜNKÜ GERÖEKTEN KİM OLDUGUNUZU HATIRLAMAYI SEÇTİNİZ dünyada ki göreviniz işte bu nedenle ögrenmek degil (zaten biliyorsunuz) hatırlamaktır başkalarına da kim olduklarını yeniden hatırlatmaktır daha önce de açıkladıgım gibi, sevecen olmamayı ifade etmeden sevecenligi ifade edemezsiniz hiçbir şey zıttı olmadan varolamaz mutlak boyutunun haricinde ama mutlak boyutu ne sizin ne BENİM için yeterliydi har zaman mutlakta varım sşz de oradan geldiniz mutlakta deneyim yoktur,yalnızca bilmek vardır BİLMEK ,yüce bir boyuttur ama en büyük haz OLMAKTADIR OLMAK A ANCAK DENEYİMDEN SONRA ULAŞILABİLİR EVRİM ŞÖYLE GİDİYOR, BİLMEK ,DENEYİMLEMEK ,OLMAK BU TANRI ÜÇLEMESİDİR tanrı üçlemesini şöylede ifade edebilirz oluşturan -oluşan-olan   üçleme tanrının imzasıdır fizik ya da metafizik her şey de üçlü model vardır bu üçlemede zama n ve mekan ,tanrı ve bilinç ya da tüm diger ilşkilerde kaçamazsınız ama yaşamın kaba ilşkilerinde bu üçleme gerçegini bulamazsınız üçleme gerçegi yaşamın ince ilişkileriyle ilgilenen herkes tarafından bilinir bazı dinlariniz buna baba-ogul-kutsal ruh olarak tanımladı bazı psikiyatrlarınız süper bilinç--bilinç-bilinçaltı terimlerini kullanıyor,bazı spirütüalistleriniz zihin-beden-ruh diyor bazı bilim insanlarınız enerji-madde -ether olarak görüyor zamandan bahsettiginizde üç zamana atıfta bulunuyorsunuz-geçmiş-şimdi -gelecek KAB İLŞİKİLERDE ise ara yerlerde olanı kabul etmiyorsunuz çünkü kaba ilşkiler daima ikili oluyor sol-sag,küçük-büyük,hızlı-yavaş, ve en büyük ikili KADIN -ERKEK ying yangın parçaları YÜKSEK İLŞKİLER BOYUTUNDA ise zıttı olan hiçbir şey mevcut degildir her şey bir şeydir,her şey sonu olmayan bir daire içinde biribirinden gelişir zaman yüksek ilşki boyutlarından biridir sizin geçmiş,an ,gelecek dediginiz karşılıklı ilşiki olarak vardır birbirlerinin zıttı degillerdir,aynı bütünün parçalarıdır,aynı fikrin gelişim halleridir aynı enerjinin devirleridir bu anlatılanlardan geçmiş,an,gelecegin aynı zamanda mevcut oldugu sonucunu çkarıyorsanız haklısınız ZAMAN FREKANSIN BİR İŞLEVİDİR   
|