![]() |
Mantı Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantı Yapmanın Püf Noktaları NelerdirMantı Yaparken Nelere Dikkat Etmeli - Mantı Yapmanın İnçelikleri - Mantı Yapmanın Püf Noktası Türk mutfak kültürünün enfes tatlarından biri mantı yapımı bu makalemizin konusu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Mantı hamuru için kullanacağınız suyun ılık olmasını tercih edin ![]() ![]() * Hazırladığınız mantıları hemen haşlamayıp biraz bekletecekseniz, üzerine un serpip yağlı bir kağıdın üzerine yayın ![]() * Mantıları haşladığınız suya tuz ve yapışmalarını önlemek için sıvıyağ ekleyin ![]() * Haşlama suyu olarak et ya da tavuk suyu kullanmak mantınızın lezzetini artırır ![]() ![]() * Hazırladığınız mantıları unlayıp kuruttuktan sonra bir saklama kabına ya da buzdolabı poşetine koyarak saklayabilirsiniz ![]() Mantı İçin Sos Hazırlarken; * Tereyağını kızdırıp pulbiber ve nane ekleyerek mentınıza sos hazırlayabilirsiniz ![]() ![]() * Salçayı tereyağı ile kavurup, üzerine istediğiniz baharatları ekledikten sonra biraz suyla açarak hazırladığınız sosu , mantınızın üzerine gezdirebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|