07-16-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İş Kadını İçin En İyi Spor Fitness
Yoğun stres, masa başı çalışma düzeni iş kadınlarının kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini artırıyor Bu yüzden rutin kardiyo egzersizlerinin yanı sıra rahatlamanız için de yoga yapmanızı öneriyorum
Hareketsiz yaşamdan, günde 45-60 dakika yapılacak olan herhangi bir fiziksel aktivite ile inme riskini azaltıp, kalp sağlığını koruma sağlarsınız Bu nedenle düzenli fiziksel aktivite ile zinde kalır, eklem, kas, kemik gelişimi ve devamlılığını sağlar, kas kitlesini ve gücünü arttırır, kilonuzu kontrol etmenize yardımcı olur, insüline bağımlı olmayan şeker hastalığı, kolon kanseri ve kardiyovasküler hastalıklara yakalanma riskinizi azaltır, kan basıncını kontrol eder, depresyonu önler, psikolojik olarak rahatlamanızı sağlarsınız diyorum tüm bana danışan iş kadınlarına Yürüyüş, yüzme, tenis oynamak, dans etmek en kolay egzersizlerdir Kilo yönetimi için mutlaka aktiviteli bir spor öneririm, yoga-pilates önermem Bu bahsettiğim 2 sporu sadece zinde kalmak, psikolojik olarak rahatlamak ve sıkılaşmak için kilo fazlalığı olmayan iş kadınlarına öneriyorum
KREMDEN MUCİZE BEKLEMEYİN
İş kadınları diyetten çok sağlıklı beslenerek kilo vermeyi önemsemelidir Yapılan araştırmalar sonucunda Türkiye’de ortalama 6 milyon kadın çalışma hayatında bulunmaktadır diyor Kentlerde her 6 kadından birinin çalıştığı da bilinmektedir Bugünkü çalışma koşulları düşünüldüğünde, çalışan kadınların büyük bir kısmı yemeklerini restoran, cafe veya alışveriş merkezlerinin yemek yeme kısmında kısa bir zamanda geçirdiğini bilmekteyiz Çalışan kesimin yemek yapmaya vaktim yok diyerek fast food tüketiminin giderek hızla artması, evden yanlarına küçük sağlıklı sandviçler hazırlamak yerine restoran ve kafelerde sunulan abartılı porsiyonların tüketilmesi, beslenme uzmanlarıyla verilen önerilerin sağlıklı bir şekilde algılanamaması, gereğinden fazla ve uygun olmayan kilo verme ile ilgili ilaçların kullanımı, sağlıklı beslenme önerilerinin uygulanmaması, grup terapilerinde yaşanan birçok olumsuzluklar, insanların mucize, kısa zamanda, inanılmaz, karın bölgesindeki yağları düzelten bulunmaz krem, alet ve bu ilaç sizi tüm kronik hastalıklardan korur gibi kelimelerin büyüsüne kapılıp sağlıklı beslenmenin dışına çıkarak kısa süreli arayışlarının olması olarak belirlenebilir Bu faktörleri değerlendirdiğinizde aslında sağlıklı beslenmek için arayış içerisindeler ama sağlıklı besini nasıl bulup da daha sağlıklı bir beslenmeyi nasıl hayatlarına entegre edeceklerini bulabilmiş değiller Sağlıklı beslenme bilinci daha yavaş yavaş oturuyor bence Sonuçta ya çok önemsiyorlar ya da hiç önemsemiyorlar
|
|
|