![]() |
Yeşil Sivri Biber Turşusu Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yeşil Sivri Biber Turşusu Nasıl Yapılırkıl biber turşusu - sivri biber turşusu yapımı - biber turşusu tarifi - tekme Tokat turşusuMalzemeler : Yeşil sivri biber ( Kıl biber ) 1 Su Bardak Sirke ( Üzüm veya Elma ) 1 Su Bardağı Ayçiçek Yağı 2 Yemek Kaşığı Tuz 1 Tepeleme Yemek Kaşığı Toz Şeker Sarımsak, maydanoz Yapılışı : İyice yıkanıp, kurulanan körüklü kıl biberler elle hafifçe bastırılarak turşu kurulacak kavanozlara konulur ![]() Aralarına birkaç iri dişli sarımsak ve kalın sapları ayrılıp elle iri iri koparılmış maydanoz yaprakları ilave edilir ![]() Bir litrelik kavanoz hesabına; bir su bardağı sıvı ayçiçek yağı ve bir bardak sirke, tuz ve toz şeker ilave edilip ağzı sıkıca bağlanır ![]() Kavanozlar bekletilecekleri yerde yan yatırılırlar ![]() ![]() Her gün kontrol edilen kavanozlar, gün içinde birkaç defa tekerlenerek yağ ve sirkenin malzemenin her yanına dağılması sağlanır ![]() Bu işlem 10-12 süreyle devam ettirilir ![]() Bu süre sonunda serin bir yerde muhafaza edilen turşular, yemeye hazır hale gelirler ![]() Şimdilerde cam kavanozlar tercih edilse de, eskiden turşular 2-3 litrelik turşu bidonlarına hazırlanırdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|