Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Salata & Meze

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mezeleri, salatalari, türk

Türk Salatalari Ve Mezeleri

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Türk Salatalari Ve Mezeleri



Salatalar ve Mezeler Hakkinda - Türk Salatalari Hakkinda - Mezeler Hakkinda Bilgi - Türk Mutfagindan Mezeler ve Salatalar



Türk salataları yemeklere eşlik etmede olduğu kadar meze olma işlevi de görürler Türklerin neredeyse doğal içkisi olan ‘Rakı’ en azından kırk çeşit mezeyle içilir Bir tabak sigara böreği veya kabak köftesi “mücver” bir ‘Rakı’ partisinin vazgeçilmezidir ve iyi hazırlanmış bir akşam sofrasında düşünebileceğiniz her türlü salata tabağı masayı süslemelidir


Patlıcan salatasını pişirmek iyi aşçılığı deneme örneğidir, gerçi bu lezzetli salatayı hazırlama sürecinde pişirme en az role sahiptir Pişirme olayının kendisi değil de, bu hazırlanıştaki pislik ve dağınıklık insanları caydırır bu salatadan Eğer o kısmı usulüyle yaparsanız, o kadar da kötü değil Közlenmiş patlıcanları sapından tutarak musluğun altında suya tutarak soğutur ve aynı zamanda da dış kabukları soyulur Patlıcanları pişirmek yüzünden kirlenen ocağın temizlenmesi de olayın bir diğer yönüdür Ama insanlara damak tadı zevkini vermek tüm bu harcanan çabanın ödülüdür Patlıcanları ezip, baharatını koyduktan sonra garnitür haline getirmek kalır Türk garnitürleri atılmak üzere değil yenmek üzere konduğundan, biz salatalarımızın üstünü süslemede genellikle ince kıyılmış maydanoz veya taze dere otu kullanırız Siyah zeytinler veya parlak yeşil zeytinler salata malzemesi olduğu kadar, salatanın süslenmesinde de kullanılır Örneğin patates püresi salatası, piyazda olduğu gibi katı haşlanıp dörde bölünmüş yumurta dilimleri ve siyah zeytin kullanmayı gerektirir Eğer ana yemek olarak sadece salata yapacaksanız, tek yapacağınız şey yumurta ve zeytin miktarını artırmaktır


Ülkenin Ege Bölgesi’ndeki pazar yerlerinde bulunan yeşillikler çeşitlidir Yeşilliklerin büyük bir kısmı tuz konmuş suda biraz haşlanır ve sirke limon suyu ve zeytinyağı ile karıştırılır ve daha fazla çeşni için ya doğranmış yeşil soğan ya da dövülmüş sarımsak eklenir



Salata olarak kullanılan yeşillikler şunlardır:


Börülce

Acı hardal

Isırgan otu

Karahindiba

Roka veya yabani hardal

Çeşitli marullar

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.