![]() |
Soslu Dilbalığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soslu DilbalığıSoslu Dilbalığı Tarifi - Soslu Dilbalığının Yapılışı ![]() İçindekiler 4 dilbalığı filetosu Tuz Karabiber 3 çorba kaşığı limon suyu 2 kereviz, 1 domates 1 büyük demet dereotu 1 çorba kaşığı margarin 3 çorba kaşığı zeytinyağı Sos İçin : 150 ml et suyu 50 ml üzüm sirkesi 2 tatlı kaşığı nane 75 gr yoğurt Hazırlanışı Balıkları yıkayıp temizledikten sonra tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın ![]() Kerevizi yıkayıp kabuklarını soyun ve uzun kalın şeritler halinde doğrayın ![]() Domatesleri kaynar sudan geçirin, soğuk suyla durulayıp kabuklarını soyun ![]() ![]() Dereotunu yıkayın ![]() ![]() Sos için et suyunu sirke ve nane ile bir tencerede karıştırıp 10 dakika kapağını kapatmadan pişirin ![]() Bu arada kerevizi margarinde kızartın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tavada yağı kızdırın ![]() ![]() Sosu tuz ve karabiberle tatlandırın ![]() ![]() Balığı sebze ve sosla birlikte servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
|