Ayvalı Ekmek Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayvalı Ekmek TatlısıAyvalı Ekmek Tatlısı Tarifi - Ayvalı Ekmek Tatlısı Yapılışı - Ayvalı Ekmek Tatlısı Nasıl Yapılır - Oktay Usta Ayvalı Ekmek Tatlısı Malzemeler: 1 Pk Kızarmış Ekmek3 Ayva 1 Su B Toz Şeker1 Tatlı K Tarçın1 Su B Ceviz1 Su B SuKreması İçin: 4 Su B Süt1 Çay B Toz Şeker1 Çorba K Un1 Çorba K Nişasta1 Çorba K Pirinç Unu1 Pk Vanilya1 Yumurta Sarısı Üzeri İçin: 1 Kase Köpürtülmüş Şanti Yeşil Fıstık Hazırlanışı: Kızarmış ekmekleri borcam bir kaba diziyoruz Ayvaları soyup rendeliyoruz Tencereye koyuyoruz Toz şeker ile birlikte kavuruyoruz 1 su bardağı su katıyoruz![]() Kırılmış ceviz koyuyoruz Kapağı kapalı olarak pişiriyoruz Kreması için, süt ve şekeri tencerenin içine alıp pişiriyoruz![]() Yumurta sarısını ekleyip karıştırıyoruz Un, nişasta, pirinç unu ve vanilya koyup sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişiriyoruz![]() Ekmeklerin üzerine pişen ayvayı döküp yayıyoruz Pişen kremayı ılıdıktan sonra ayvanın üzerine döküyoruz![]() Krema soğuduktan sonra üzerine köpürtülmüş şanti sürüyoruz Yeşil fıstık ve ceviz ile süslüyoruz
|
|
|
|