06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İstiridye Pilakisi
İstiridye Pilakisi
5 Kişilik
Malzemeleri:- 40 adet istiridye içi
- 45 mi zeytinyağı (3 çorba kş )
- 300 gr soğan (piyaz doğranmış), (3 orta boy)
- 350 gr domates (kabukları soyulup, ince ince doğranmış), (4 orta boy)
-10 diş sarmısak (soyulup,
bütün bırakılmış) -1 bağ maydanoz (ince kıyılmış)
- tuz, yeteri miktarda karabiber
-1 adet limon (suyu) (ya da koruk suyu)
Yapılışı: 1 İstiridye içlerini soğuk suda birkaç kez yıkayıp bir süzgece çıkarın
2 Tencerede zeytinyağını kızdırın Soğanı kızgın yağda, pembeleşinceye kadar kavurun Kavrulmuş soğana istiridye içlerini ekleyip, kızarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirmeyi sürdürün Domatesleri katıp, karıştırın
3 Sarımsakları, ince kıyılmış maydanozu, tuzu ve biberi katın Limon (ya da koruk) suyunu gezdirip, malzemenin düzeyine kadar su ekleyerek, bir taşım kaynatın Ateşi kısın ve pilakiyi yaklaşık 30 dakika pişirin
4 Pişen istiridye pilakisini ateşten alıp, bir yanda soğumaya bırakın Soğuyunca tabaklara aktarıp, üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın
|
|
|