Krepli Köfte |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Krepli KöfteKrepli Köfte =malzemeler= Yarı kg kıyma 1 adet soğan 1 diş sarımsak 1 dilim bayat ekmek içi 1 tatlı kaşığı kimyon Yarım tatlı kaşığı karabiber 1 talı kaşığı tuz Krep için: 3 adet yumurta 1 su bardağı süt 1,5 su bardağı un 1 çorba kaşığı sıvıyağ Yarım tatlı kaşığı tuÜzeri için: 1 su bardağı rende kaşar =hazırlanışı= Köfte malzemesi bir araya getirilir, 5 dakika yoğrulur 8 eşit parçaya bölünür Her parça yuvarlak yassı şeklinde köfte yapılır Izgarada yarım pişirmeye bırakılır Bu arada krep malzemesi mikserle karıştırılır Az yağlanmış tavaya 1 kepçe dökülür Pembeleşince çevrilir Az pişmiş köfteler krebin ortasına konur Paket yapar gibi katlanır Yağlanmış fırın kabına sıralanır Üzerine rende kaşar serpilir Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir |
|