![]() |
Sebzeli Kuzu Budu Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Kuzu Budu DolmasıSebzeli Kuzu Budu Dolması =MALZEMELER= 1 kuzu budu (yaklaşık 25 kg; bütün yağlan alınıp kemikleri çıkarılmış) 2 çorba kaşığı çiçekyağı 1 iri havuç (kazınıp ince şeritler halinde kesilmiş) 1 iri kabak (kazınıp ince şeritler halinde kesilmiş) 30 g (2 çorba kaşığı) kaşar (ya da Parmesan) peyniri rendesi 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 2 tatlı kaşığı kekik 25 cl (1 su bardağı) tuzsuz esmer et suyu (ya da tavuk suyu) 2 çorba kaşığı taze (ya da kuru) soğan (ince kıyılmış) 1 1/2 çorba kaşığı mısır nişastası (2 çorba kaşığı suyla karıştırılmış) =HAZIRLANIŞI= Harcı hazırlamak için çiçekyağının yarısını ateşe dayanıklı bir kaba koyup kabı orta ateşe oturtarak yağı ısıtın ![]() ![]() hafifçe yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 2 dakika) sote ettikten sonra kabı ateşten alın ![]() ![]() Fırınınızı 170 °C'a ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Ateşe dayanıklı kabı kâğıt mutfak havlusuyla temizleyip kalan çiçekyağını koyun ve kabı harlı ateşe oturtupyağı kızdırın ![]() ![]() ![]() Pişirme süresinin sonunda kabı fırından alıp kuzu dolmasını bir servis tabağına çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Etin sicimlerini kesip attıktan sonra keskin bir bıçakla dilimleyerek yanında kâsedeki sosla servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|