06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Darülziyafe Köftesi
Malzemeler:
500gr kıyma
1 su bardağı iri çekilmiş yeşil fıstık
1 soğan
2 yumurta
3 yumurta sarısı
½ demet maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı susam, çörekotu
Tuz, karabiber, kekik
Hamur Malzemesi:
½ çay bardağı sıvıyağ
Su
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Sos için:
5 adet domates
3-4 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 defne yaprağı
½ çay kaşığı kekik
½ su bardağı et suyu
Tuz
Yapılışı:- Domatesler soyulup doğranır Soğan rendelenir Sarımsaklar soyulup dövülür
- Tereyağı eritilip zeytinyağı ilave edilir Soğan ve sarımsaklar sotelenir
- Domates, salça, defne yaprağı, kekik, tuz ve et suyu ilave edilip kısık ateşte 10 dakika pişirilir
- Bir kapta kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, kekik, yumurta, tuz ve karabiberle birlikte yoğrulur
- Köfte rulo şeklinde yuvarlanır, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir
- Önceden ısıtılmış 170C derece fırında 15 dakika pişirilir Fırından çıkarılıp soğumaya bırakılır
- 1 yumurta sarısı ve zeytinyağı karıştırılır Yufkanın üstüne sürülüp üst üste yerleştirilir Rulo köfte koyulup paket gibi sarılır
- Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürülür Sarkan yufkanın fazlalıkları kesilir
- Hazırlanan yufkalı köfte tepsiye yerleştirilir Buzdolabında 30 dakika bekletilip üstüne kalan yumurta sarısı sürülür
- Üzerine susam, çörekotu sepilip 170C derecede 15-20 dakika pişirilir
- Servis tabağına alınıp dilimlenir Domates sosuyla servis yapılır
|
|
|