Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1881, bölük, istanbul, kolağası, komutanı, mehmet, tevfik, yüzbaşı

Kolağası (Ön Yüzbaşı) Bölük Komutanı - Mehmet TEVFİK- 1881 İstanbul

Eski 03-17-2007   #1
angelesdream

Kolağası (Ön Yüzbaşı) Bölük Komutanı - Mehmet TEVFİK- 1881 İstanbul

Sebebi hayatım, feyz-ü refikim,

Sevgili babacığım,valideciğim,

Arıburnu'nda ilk girdiğim müthiş muharebede sağ yanımdan ve pantolonumdan kurşun geçti, hamdolsun kurtuldumFakat bundan sonra gireceğim muharebelerden kurtulacağımdan ümidim olmadığından bir hatıra olmak üzere şu yazılarımı yazıyorum

Hamdü senalar olsun Cenab-ı Hakk'a beni bu rütbeye kadar isal ettiYine mukadderatı ilahiye olarak beni asker yaptıSiz de ebeveynim olmak dolayısıyla beni vatan ve millete hizmet etmek için ne suretle yetiştirmek mümkün ise öylece yetiştirdinizSebeb-i Feyz-ü refikim ve hayatım oldunuzCenab-ı Hakk'a ve sizlere çok teşekkürler ederim

Şimdiye kadar milletin bana verdiği parayı hak etmek zamanıdırVazife-i mukaddese-i vataniyeyi ifaya cehdediyorumRütbe-işehadete suudedersem Cenab-ı Hakk'ınen sevimli kulu olduğuma kanaat edeceğimAsker olduğum için bu her zaman bana pek yakındır,sevgili babacığım ve valideciğimGöz bebeğim olan zevcem Münevver ve oğlum Nezih'ciğimi evvele Cenab-ı Hakk'ın saniyen sizin himayenize tevdi ediyorumOnlar hakkında ne mümkün ise lütfen yapınız

Oğlumun talim ve terbiyesine siz de refikamla birlikte lütfen sayedinizServetimizin olmadığı malumdurMümkün olandan fazla birşeyi isteyemem,istesem de pek beyhudedirRefikama hitaben yazdığım matuf mektubu lütfen kendi eline verinizFakat çok müteessir olacaktır,o teessürü izale edecek vechile verinizAğlayacak üzülecek tabi teselli edinizMukadderat-ı ilahiye böyleymişMalumat ve düyunatın hakkında refikam mektubunda laf ettiğim deftere ehemmiyet verinizMünevver'in hafızasında ve yahut kendi defterinde mukayyet düyunat da doğrudurMünevver'e yazdığım mektubum daha mufassaldırkendisinden sorunuz

Sevgili baba ve valideciğim ,

Belki bilmeyerek size karşı birçok kusurlarda bulunmuşumdurBeni affediniz,hakkınızı helal ediniz,ruhumu şadediniz,işlerimizi tavsiyesinde refikama muavenet ediniz ve muin olunuz
Sevgili Hemşirem Lütfiye'ciğim,

Bilirsiniz ki sizi çok severdimSizin için vesayemin yettiği nisbette ne yapmak lazımsa yapmak isterdimBelki size karşı da kusur etmişimdir,beni affet ,mukadderatı ilahiye böyle imiş hakkını helal et ruhumu şadet , yengeniz Münevver hanımla oğlum Nezih'e sen de yardım et , sizi de Cenab-ı Hakk'ın lütuf ve himayesine tevdi ediyorum

Ey akraba ve ehibba ve evda , cümlenize elveda , cümleniz hakkınızı helal edinizBnim tarafımdan cümlenize hakkım helal olsunElveda , elvedaCümlenizi Cenab-ı Hakk'a tevdi ve emanet ediyorum

Ebediyen Allah'a ısmarladım

Sevgili Babacığım ve Valideciğim

Oğlunuz Mehmet Tevfik

(Mehmet Tevfik , 2 Haziran 1915 günü yaralanmış ve Çanakkale Askeri Hastanesi'nde şehitlik rütbesine ulaşmıştır)

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 03-24-2007   #2
puslu

Güzel bir paylaşım olmuş angelesdream teşekkürler
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com