Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bakımdan, besin, etkiler, kalitesi, sağlığımızı

Besin Kalitesi Sağlığımızı Her Bakımdan Etkiler.

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Besin Kalitesi Sağlığımızı Her Bakımdan Etkiler.



Besin Kalitesi sağlığımızı her bakımdan etkiler

Tükettiğimiz yiyeceklerin niteliği sağlığımız için büyük önem taşır Sürekli ölüp yenilenen hücreler ile bedenimiz bitmek bilmeyen bir değişim içindedir Bedenimizdeki her bir hücre ve doku, yediğimiz, içtiğimiz ve evet, sistemimize aldığımız (toksinleri) bile yakıt, yapı taşları ve onarım malzemesi olarak kullanır

Besinlerimiz doğal mı?

Ticari olarak yetiştirilen yiyeceklerin çoğunda kimyasal zehirler bulunur Sebze yetiştiriciliğinde böcek ilaçları, yabani ot ilaçları ve mantar ilaçları kullanılır Nadasa bırakılmayan toprakların azalan verimliliğini artırmak için kullanılan kimyasal gübreler bu topraklarda yetişen sebzelerin besin değerlerini düşük bırakır Hayvanlara, hastalıktan korunmaları için bir yandan antibiyotik yüklemeleri yapılırken öte yandan büyümeleri hızlansın diye büyüme hormonları verilir Bu besinler soframıza gelmeden daha bir sürü işlemden geçerek niteliklerini iyice kaybederler Beyazlatılıp, gıda boyaları ve sentetik tatlandırıcılar ilave edilir Sonra da plastik poşetlere sokulup dondurulurlar Çoğumuz bu besinlerle yaşamımızı sürdürüyoruz Belki de buna 'ancak ayakta kalıyoruz' desek daha doğru olur!

Besin seçimlerimiz bizi hücrelerimize kadar etkiler

Bu zehir dolu ve besin değerini yitirmiş yiyecekleri günlük tüketiyorsanız, 'bugünkü siz'i bunların oluşturduğunu bilin Bu ürünlerin içerdikleri zehir hücrelerimize ve DNAmıza zarar verir Bu yiyeceklerin uzun süreli tüketimi, gelişmiş ülkelerde rastlanan ve modern yaşam tarzından kaynaklanan hastalıkların temel sorumlusudur

Besin değeri yüksek organik sebzeler seçin

Organik sebzeler, hiçbir zehirli ilaca maruz kalmamış, organik atıklarla zenginleşmiş, mineral açısından zengin topraklarda doğal gübreler kullanılarak yetiştirilir Bu toprakların içeriğindeki besinler üzerinde yetişen tahıllara, sebzelere ve meyvelere, onlardan da doğru seçimi yapan insanlara geçer Bu mineraller ve vitaminler eşliğinde sentezlenen (bitkisel besinler) hem yiyeceklerin lezzetini artırır hem de hücrelere enerji sağlayarak sağlıklı bir hücre yenilenmesi ve onarımını harekete geçirir Bu besinler diğerleri gibi bizi zar zor ayakta tutmaktan çok daha fazlasını yaparak coşku dolu yaşamamızı sağlarlar

Besin değeri yüksek, taze ve tam yiyecekleri tercih edin

Organik sebzeler, hiç zehirli ilaçlara maruz kalmamış, organik atıklarla zenginleşmiş, mineral açısından zengin topraklarda doğal gübreler kullanılarak yetiştirilir Bu toprakların içerdiği besinler üzerinde yetişen tahıllara, sebzelere ve meyvelere, onlardan da doğru seçimi yapan insanlara geçer Bu mineraller ve vitaminler eşliğinde sentezlenen (phytonutrients) olarak bilinen bitki besinleri hem yiyeceklerin lezzetini artırır hem de hücrelere enerji sağlayarak sağlıklı bir hücre yenilenmesi ve onarımını harekete geçirir Bu besinler diğerleri gibi bizi zar zor ayakta tutmaktan çok daha fazlasını yaparak coşku dolu yaşamamızı sağlarlar

Besin değeri yüksek taze ve tam yiyecekleri tercih edin

Sadece tam tahıllar gibi işlenmemiş gıdalar doğanın bedenimiz için tasarladığı ve ihtiyacımız olan besin çeşitliliğine sahiptir Örneğin beyaz ekmek organik olabilir, ama işlem sırasında besin değerinin önemli bir bölümünü kaybeder İşlemden geçmiş, şişelenmiş, konservelenmiş, kavanozlanmış, kısaca paketlenmiş her türlü gıdadan uzak durun

Çiğ yiyin, enzimlerden yararlanın

Enzimler sindirim de dahil olmak üzere tüm kimyasal süreçlerin hızını ve etkisini artıran katalizörlerdir Taze, tam ve en önemlisi çiğ organik yiyeceklerin içerdiği enzimler, bedenimizin ihtiyacı olan en nitelikli besinleri sağlar Ayrıca bu besinlerin sindiriminde minumum enerji tüketiriz Böylece geriye bedenimizin kendini onarması ve yenilemesi için bol bol enerji kalır Enzimlerin çoğu 48 derece ısıda ölürler Yiyecekleri pişirmek enzimlerin yok olmasına bizim de onların sağladığı canlandırıcı niteliklerden mahrum kalmamıza neden olur

Yaşamı seçin

Organik ve tam yiyecekleri mümkün olduğunca çiğ tüketin ve besin değeri yüksek yiyeceklerle bedeninizi yeni baştan yapılandırarak sağlığı ve zindeliği yakalayın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.