Rende Tatlısı Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Rende Tatlısı TarifiRENDE TATLISI Malzeme: 200 gr tereyağı 1 yumurta 2 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya aldığı kadar un 1 bardak ceviz içi 1 fincan pudra şekeri Şerbeti: 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su Yapılışı: Eritilmiş tereyağı, yumurta, sıvı yağ, pudra şekeri vanilya, yoğurdun içine konmuş 1 paket kabartma tozu, mikserde çekilmiş ceviz içi bir kaba konup karıştırılır Aldığı kadar unla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp dikdörtgen şeklinde rendenin üstüne yayılır Dikkatli şekilde rulo yapılıp tepsiye dizilir Kızgın fırına verilir Tatlılar ılıkken ılık şerbet dökülüp haşlanır |
|