Sebzeli Kızarmış Ördek Göğsü Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Kızarmış Ördek Göğsü TarifiSebzeli Kızarmış Ördek Göğsü Tarifi Malzemeler 4 kişilik 2 büyükçe ördek göğüsü (fileto) 1 küçük sap pırasa 1 parça kereviz (250 q) 1 küçük havuç 1 yemek kaşığı tereyağı tuz karabiber 2 yemek kaşığı sıvı yağ 500 g kırmızı soğan tercihen patates 2 orta boy ekşi elma 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı esmer şeker 2 yemek kaşığı sirke birkaç adaçayı yaprağı Tarifi Etleri yıkayıp kurulayın Uzun kenarlarında bıçak ile cep açın Pırasayı kerevizi ve havucu ayıklayıp minik küpler halinde doğrayın Sebzeleri kızdırılmış tereyağında kızartın tuzlayıp biberleyin Sebzeleri ceplerin içine doldurun etleri pamuk ipliği ile bağlayın Sıvı yağı bir tavada kızdırın etleri altlı üstlü olarak yaklaşık 10 dakika kızartın Etleri ısıya dayanıklı bir kaba koyun ve 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika kızartın Soğanları soyun elmaları yıkayıp kurulayın Soğanları ve elmaları dilimleyin Bir tavada tereyağını kızdırın soğanları öldürün esmer şeker katarak karamel yapın sirke ilave edin Elma dilimlerini katın Tuzunu biberini ayarlayın yıkanmış adaçayı yapraklarını serpiştirin Etleri bir tabağa alın ipliği çıkarın Etleri dilimleyin Soğanlı elmalı sebze ve patates püresi ile servis yapın |
|