Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
deniz, denizi, hincal, izmirin, kiz, kızı, uluç

İzmirin Denizi Kiz Kızı Deniz Hincal Uluç

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İzmirin Denizi Kiz Kızı Deniz Hincal Uluç

İzmir'in denizi kız Kızı deniz

Külebi'nin dizeleri ile tanıştığımda, İzmir kızlarını henüz tanımamıştım "İzmir'in denizi kız
Kızı deniz
Sokakları hem kız
Hem deniz kokar!"
Aşka, güzelliğe, hele 1950'lilerin ortamını düşünün, kıza, kadına ve cinselliğe aç yeni bir ergen olarak, nasıl hayallere daldırmıştı, bu masal kenti beni
Külebi'yi tartmam için 1970'i beklemem gerekti Modern Folk Üçlüsü ile ben menecerleri, ziyaret ediyorduk kenti Ve Külebi'nin masalı ilk anda çökmüş görünüyordu İzmir'in sokakları deniz değil, *** kokuyordu Denize akan lağımlar körfezi öyle bir leş haline getirmişti ki, anlatması zor Otobüsünüzde birden yanınızdakine bakıyordunuz O da ayni dehşetle size bakıyordu Bilmeyen herkes birbirine bakıyordu, "Kim yaptı" diye Bilenler biliyordu Koku İzmir'e gelmek üzere olduğunuzu haber veriyordu
O akşamüzeri, yeni dostumuz, o zaman Türkiye'nin en ileri pop müzik radyosu İzmir'in ünlü DJ'lerinden Ali Kocatepe bizi Bonjur'a davet edince, Külebi vurdu bizi
Cennete gelmiştik sanki Etraf huri doluydu Her masadaki her kız güzeldi Metrekareye en çok güzel kızın düştüğü yerdi Bonjur, o güne dek gezdiğim dünyada
Ali'ye "İzmir delikanlıları olarak ne kadar talihli olduğunuzun farkında mısın" dediğimi hatırlıyorum
Aklım Bonjur'da, aklım İzmir'de, aklım İzmir kızlarında kalarak döndüm Ankara'ya Ondan sonra da her fırsatta gittim Gitmek için fırsat kolladım
Sonunda İzmirli bir sevgilim de oldu O da beni terk edip gitti bir gün Ama giderken bıraktığı tadı unutmam mümkün değil Hepsinden farklıydı, öncekilerin

Yazar Tuna Kiremitçi "İzmir kızlarının güzel olduklarını zannetmemizin nedeni, İzmir'deki kadın-erkek ilişkilerinin Türkiye geneline göre daha normal olmasıdır Yani İzmir kızları iletişim kurmasını bildiklerinden bize fiziksel olarak daha güzel görünürler" demiş
Der demez de, sadece ülkenin değil, dünyanın ender yöre gazetelerinden Yeni Asır, balıklama dalmış konuya ve tartışmayı başlatmış
Bir yanda hemen her Türkiye güzeli yarışmasına egemen olan İzmir kızları
Jülide Ateş Yüksel Ak Cansu Dere Nehir Erdoğan Çağla Kubat Fatoş Seğmen Ebru Akel Esra Eron Mersin'den İzmir'e transfer olunca güzelliği tescillenen Didem Taslan
hatta
Öte yanda Kiremitçi'nin yorumu

Külebi mi haklı, Kiremitçi mi? Galiba ikisi de İzmir dünyanın en kozmopolit kentlerinden biri Kaç millet, kaç ırktan insan yaşıyor Türkiye içinde de bir göç merkezi Avrupa'nın, Anadolu'nun her yanından gelen insanlar yerleşmiş, İzmir'e yüzyıllar boyu
Melezlik en önemli güzellik unsurudur Irklar karıştıkça kuşaklar güzelleşir Doğru Yakın evlilikler fena halde bozarken
Ama İzmir'in bir yaşam tarzı olduğu da doğru
Ülkenin en özgür kızları İzmir'de doğup büyüdüler Kaç göç olmadan yaşamak, hem fizik, hem ruhsal güzellik açısından önemlidir Kızlar güzelliklerini sergilemekten korkmak bir yana, daha da geliştirmek ve en güzel yanlarını sunmak üzere yetiştiler
Güzelliklerini gizlemek değil, vitrine koymak bilincine sahip oldular Makyaj sırlarını çok küçük yaşlarda öğrendiler
Erkeklerle ilişkilerinde hep rahat, hep doğal, hep içten oldular
Böyle olunca da, Anadolu'nun geri kalan yörelerindeki kızlara göre bir değil, birkaç adım önde başladılar hayata
Bir başka yerde bir kızın mesela gözlerinin ne kadar güzel olduğunu keşfetmek zorunda kalırsınız Oysa İzmirli kız, gözlerinin güzelliğini bilir ve öyle bir makyaj yapar ki, bakınca önce gözlerini görürsünüz ve "Ne güzel gözler" diye değil, "Ne güzel kız" diye bakarsınız
Hani derler ya "Güzel olmayan kadın yoktur aslında" diye İşte budur işin aslı Her kadında güzel bir yan vardır mutlak Giyim ve makyaj ustalıkları ile bu güzel yanı ilk bakışa sunmayı başarırsanız, karşınızdaki, parçaya değil, tüme "Güzel" der
İzmir kızları, güzelliklerini sergilemekte alabildiğine özgür, Kiremitçi'nin dediği gibi iletişim kurmakta alabildiğine rahat yetiştikleri için fark attılar aslında
Böyle yetiştikleri için, hem fizikleri ile hemen göze çarptılar, hem ruhları ile erkekleri çok kolay etkilediler
Onlara "İzmir'in denizi kız/ Kızı deniz/ Sokakları hem kız/ Hem deniz kokar" dedirttiler

"Asla evlenmez" diye düşünürdüm, Öcal Ağabeyim için Bir gün karşısına bir İzmirli çıktı Ağbim hanım köylü o gün, bugün
Ben de yolunda gidiyordum, ramak kaldı Benim yüzümden değil İzmirli beğenmedi beni Bırakıp gitti Bana "Sensiz hayat İzmirlim, zor gibi geldi bana" şarkıları söyleterek "İzmir özledim seni Gözümde tütüyorsun" ağıtları yaktırarak

HINCAL ULUÇ

Biraz Uzun Ama İçinde Bi Çok Kilit Cümle Var : )

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com