Mürdüm Bahçesi - Mürdüm Bahçesi Tarifi |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mürdüm Bahçesi - Mürdüm Bahçesi TarifiMürdüm Bahçesi - Mürdüm Bahçesi Hazırlanışı Malzemeler: Hamur: 4 su bardağı un 1 poşet Dr Oetker Instant Maya 1 çay bardağı toz şeker 1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin 1 çay kaşığı tarçın 1 yumurta 50 g margarin 1,5 çay bardağı ılık süt Dolgu: 1 yumurta akı Yarım çay bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı ahududu likörü 12 adet mürdüm eriği Üzeri için: 1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı süt Hazırlanışı: Hamur: Mayayı unun üzerine döküp karıştırın Toz şeker, şekerli vanilin, tarçın, yumurta, margarin ve sütü ekleyip iyice yoğurun Üzerini kapatıp 35-40 dakika dinlendirin Dolgu: Yumurta akını şeker ve likörle karıştırın İçine erikleri ince dilimleyip karıştırın Hamuru 1 cm kalınlığında açın Üzerine erikli karışımı yayın Rulo şeklinde sarın 2 cm eninde dilimler kesip 27 x 22 cm ölçülerindeki tepsiye yan yatırarak aralıklı sıralayın Yumurta sarısını sütle çırpın ve üzerine sürün 15 dakika dinlendirip pişirin Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 25-30 dakika |
|