Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1902, 1979, barkan, lütfi, ömer

Ömer Lütfi Barkan ( 1902)- (1979)

Eski 07-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ömer Lütfi Barkan ( 1902)- (1979)

İktisat tarihi profesörü ve yazardır1902 yılında Edirne'de doğdu1926 yılında İstanbul Edebiyat Fakültesinin felsefe bölümünden mezun olduMilli Eğitim Bakanlığınca gönderildiği Fransa'nın Strazburg Hukuk Fakültesinden iktisat diploması aldı1931 yılında Türkiye'ye döndü1931-1933 yılları arasında Eskişehir Lisesinde Felsefe öğretmenliği yaptı1933 yılında Üniversite Reformu ile Türk İnkılap Enstitüsü doçenti, 1937 yılında İktisat tarihi doçenti, 1940 yılında Türk Tarih Kurumu asli üyesi oldu 1941 yılında profesörlüğe yükseldi Strazburg Üniversitesi tarafından şeref doktoru payesi verildi1950 yılında Türk İktisat Tarihi Enstitüsünü kurdu1957 yılında Ord Profesörlüğe yükseldi1973 yılında emekliye ayrıldı1979 yılında 77 yaşında iken İstanbul'da vefat ettiMezarı Edirnekapı şehitliğindedir

Kaynak:Osmanlı Tarihi Yazarları MOrhan Bayrak İstanbul 1982

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com