Beş Parasız|Tiyatro Tarihi Ve Skeçler |
10-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Beş Parasız|Tiyatro Tarihi Ve SkeçlerBEŞ PARASIZ OYUNCU KADROSU:
(Oyun Selim ile Derya’nın yorulmuş bir halde sahneye girişiyle başlar) Derya:_ Hayatım saatlerdir yürüyoruz, artık biraz duralım Bi şeyler yiyelim ya, acıktım ben Selim :_ Olur mu hayatım Bak şu blokları geçince sahile inicez Orada böyle çıtır çıtır simitleri yerken dinleniriz Taş sektiririz, martıları seyrederiz Derya:_ Selim bak bir haftadır çıkıyoruz Her buluşmamızda simit yiyoruz, martıları seyrediyoruz, taş sektiriyoruz Çay bile içmedik daha Bana bak Selim, babam fabrikatör derken yalan mı söyledin yoksa? Selim :_ Ne alakası var Derya Babam da var param da…(Kendi kendine konuşur) Gerçi param yol parası kadar ama… Derya:_ Bir şey mi dedin? Selim :_ Hayır sevgilim Şimdi burada bizi kazıklarlarBiliyorsun ben böyle şeylere sinir oluyorum Derya:_ Ben gidiyorum Selim İster gelir benimle oturursun, ister sahile gider simidini yersin, martılarını seyreder, taşını sektirirsin Selim :_ Tamam sevgilim tamam sakin olGidelim, buyrun ( İkisi de kafede bir masaya otururlar) Selim :_ Ne kasvetli yer burası Derya ya! Gidelim hadi gidelim Derya:_ Ay saçmalama Selim daha yeni geldik oturalım bi şeyler yiyelim, içelim ya! Selim :_ Tamam Derya tamam oturalım Ama bi şeyler yiyip içme kısmını geçelim lütfen Hem kalbim de var Tansiyonum da düşer gibi oldu Tertemiz havaya çıkalım Hem taş sektiririz Martıları da seyrederiz Derya:_ Selim yakıcam ama martılarını senin tek tek Senin kan şekerin düşmüş, ben sana tatlı ısmarlarım olur biter Gaarsooon… Selim :_ Hayır Derya hayır Zaten şekerim de var Tatlı falan dedin içim bi hoş oldu yani Hadi gidelim ( Garson gelir) Garson:_ Tam yerine geldiniz beyefendi Diyabet hastaları için hazırladığımız menüyü takdim edebilir miyim? Selim :_ Hayır edemezsiniz kardeşim Biz düşündük, kalkalım Garson:_Tatlı menümüzü sayayım Tatlıları açın lütfenBaklava, kazandibi, keşkül, krem şkola, tremisu, hanım göbeği Derya:_ Ah bravo Garson:_ Tersten de sayabilirim Derya:_ Ben kazandibi alıcam Garson:_ Kazandibi, hemen yazıyorum efendim Selim :_ (Kağıda bakar) Kazandibi… Garson:_ 125 YTL Dondurma olsun mu ? 175 YTL Derya:_ Ah tabi ki…Eh sen ne diyorsun aşkım? Selim :_ (Kendi kendine) Bu hesabı ödeyemezsem yerin dibine giricem valla Garson:_ Evet kazandibi…(Getirir masaya koyar) Selim :_ Olamaz, bu tatlı yanık Yanmış, dibi tutmuş bunun Kazanın dibini napıcaksın? Kanser olursun Zararlı Götürün bunu kardeşim Yapmayın böyle şeyler Derya:_ Selim, adı üstünde kazandibi O zaman prof…… Yiycem tamam mı? Selim :_ Pro……… mu? Daha adını bile bilmiyorum Sen bir de yemeyi düşünüyorsun Derya:_ Pro diyorum Selim pro tamam mı Selim :_ Oldu canım Elin garsonu……………… diyemiyorum diye benimle dalga geçsin Derya:_ Ben söylerim Selim tamam mı?Ay çekemem valla Gaarsooon… (Garson gelir) Garson:_ Karar verdiniz mi efendim Selim :_ Garson demedi, bu son dedi son Bi daha buraya gelmiycekmiş Garson:_ Af edersiniz bi terbiyesizliğimizi mi gördünüz Yoksa önce tatlıları getirdiğimim için mi kızdınız Size, özel bir menümüzü tavsiye edebilir miyim? Özellikle kömürde pişmiş döner Selim :_ İstemiyoruz kardeşim al tavsiyeni başına çal Derya:_ Ay garson bey doğru söylüyor Neden döner yemiyoruz hayatım? Garson:_Duydunuz mu? Selim :_ Bak şimdi devrim döndü Derya Hamzacım istemiyoruz döner möner Derya:_ Ay buranın iskenderi de iyi oluyormuş hayatım İskender istiyorum, İskender, İskender Selim :_ Garsoncum sizde İskender kalmadı diy mi? Hay Allah kalmamış, kalmamış Garson:_ İskenderimiz mevcut, hem de bol yoğurtlu Yazıyım mı? Derya:_ Yazın Selim :_ Yazma Hazma! Derya:_ Yaz Hazma! Selim :_ Yazma! Garson:_ (Sinirlenir) Biftek tavsiye edebilir miyim? Derya:_ Peki o zaman biftek olsun Selim :_ Aşkım ne bifteği ya, kolesterol yapar biftek miftek Derya:_ Ay benim kolesterol sorunum mu var Selim Selim :_ Ama bu gidişle olucak Hani sen rejimdeydin hayatım Derya:_ Rejime yarın başlıycam Bugün doya doya yemek istiyorum Selim :_ Doya doya mı? Ben de doya doya ağlamak istiyorumHem yaz geldi bak elbiselerin de üzerine olmıycak sonra Derya:_ Ay haklısın galiba En iyisi hepsinden az az yemek Garson:_ Hepsinden az az dediniz aklıma bi şey geldi Ortaya karışık ızgaraya ne dersiniz? Selim :_ Etme kardeşim etme Sen de et met yeme Derya Kim bilir hangi eti kullanıyorlar Derya:_ Nasıl yani Selim et met yeme Saçmalama Selim :_ Deli dana falan olursun Derya:_ Selim ya deli dana mı kaldı? Selim :_ Niye Derya, deli danalar psikolojik tedavi mi gördü? Derya:_ Çok esprilisin Selim ha ha ha… Garson:_ Bence siz biraz düşünün (Gider) Selim :_ (Kendi kendine…) Ulan bütün bulaşıkları yıkatıcak bana Derya:_ Bi şeymi dedin hayatım Selim :_ Derya bi şey dikkatimi çekti Sen hiç ortalıkta kedi gördün mü? Derya:_ Görmedim, ne alakası var şimdi? Selim :_ Hıhğt hıhğt Karışık ızgara, cız bız cız bız Yazık kediciklere diy mi kalk gidelim aşkım Derya:_ Ay ay şimdi o kedileri ızgara mı yapıyorlar Ama benim karnım aç, beyaz et yiyelim o zaman Selim :_ Tavuklar hormoınlu derya Sonra bıyıkların çıkar Hadi gidelim canım Derya:_ Ay iğrenç Ya hiç olmazsa bi şeyler içseydik aşkım Kapuçino içseydik Selim :_ (Kağıda bakar) Kapuçino mu? 9 YTL Derya:_ O zaman ekspres olsun Selim :_ O da 95 YTL Derya:_ Vazgeçtim şarap olsun Selim :_ (Şaşırır) 25 YTL mi? (Fenalık geçirir) Su su Derya su Derya:_ Ay buraya kadar geldik su mu içicez Selim ya Ben yokum (Selim iyice fenalaşır, yere düşer) Derya:_ Aşkım iyi misin? Ay garson bi bardak su getirir misin Gidiyoruz tamam mı hayatım? Selim :_ Gidiyor muyuz Derya, gidiyor muyuz? Taş sektiririz Derya Derya:_ Hayatım taş sektiricez, simit yicez tamam mı? Kapalı alan sana yaramıyor Selim :_ Hesap ne garson? Garson:_ Ne hesabı efendim? Siz bizim yüz bininci müşterimizsiniz Her şey bizim ikramımızdı Ama siz sadece su içtiniz Selim :_ Şimdi her şey sizin ikramınız mı? Beni deniz kenarına götür Derya, taş sektirelim Deryaaaa! ( SON…) Oyun Yazarı: COŞKUN BİNEKTAŞI Görev Yeri: BOZDOĞAN MERKEZ İLKÖĞRETİM OKULU AYDIN / BOZDOĞAN Görevi: TÜRKÇE ÖĞRETMENİ |
|