Norman Borlaug Hayatı |
10-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Norman Borlaug HayatıNorman Borlaug Yeşil devrim" olarak merkezi bir figür, Norman Ernest Borlaug (25 Mart 1914 -), Henry ve Clara Borlaug, Iowa, Cresco yakınlarındaki bir çiftlikte doğdu Son yirmi yedi yıl boyunca o buğday iyileşme sorunları Meksikalı bilim adamları ile işbirliği yaptı; bu yıl son on ya da öylesine, o da dünyanın diğer bölgelerinden gelen bilim adamları ile işbirliği yaptı, özellikle Hindistan ve Pakistan, uyum içinde yeni yeni topraklar buğday ve bunların üretimi için kabul kazanıyor Eklektik, pragmatik, hedef odaklı bir bilim adamı, o kabul eder ve aynı zamanda o "akademik kelebekler" dediği peşinde kaçınırken, daha verimli ve etkili olanlar için sürekli bir arama yöntemleri veya sonuçları atar Alanlarda el emeği dahileri gerçekleştirebilirsiniz dinç adam, onun işi gerçekten de lise ve üniversite gün oldu atlet, vücut ve rekabetçi ruhu getiriyor Borlaug Cresco ilk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra, o ormancılık eğitimi Minnesota Üniversitesi kaydoldu Hemen önce ve hemen 1937 yılında Bilim derecesi onun lisans aldıktan sonra, o Massachusetts ve Idaho istasyonlarında ABD Orman Servisi için çalıştı Minnesota Üniversitesi'nde bitki patolojisinde çalışma dönersek, 1939 yılında yüksek lisans derecesi ve 1942 yılında doktorasını aldı 1942 ile 1944 yılları arasında o araştırma, endüstriyel ve tarımsal bakterisit, fungisit ve koruyucu görevli olan du Pont de Nemours Vakfı personeli bir mikrobiyolog oldu 1944 yılında Meksika Kooperatif Buğday Araştırma ve Üretim Programı organize edilmesi ve yönlendirilmesi görevi genetikçi ve bitki patolog olarak randevu kabul etti Bu program, Meksika hükümeti ve Rockefeller Vakfı tarafından ortak bir taahhüt, genetik yer alan bilimsel araştırma, bitki ıslahı, bitki patolojisi, entomoloji, tarım, toprak bilimi, ve tahıl teknolojisi Yirmi yıl içinde, o yüksek getirili kısa strawed, hastalığa dayanıklı buğday bulma konusunda olağanüstü başarılı oldu Karşı o söylüyor gibi, insanın savaş bir geçici başarı ve böylece sağlayan - dünyada aç insanların beslemek için kapsamlı bir üretim içine yeni tahıl suşları koymak için düzenlenmesi: onun bilimsel amaç için o kısa sürede pratik insani eklendi Nüfus Canavarı "ve sonraki çevresel ve sosyal hastalıklar, çok sık erkekler arasında ve milletler arasındaki çatışmaların yol açtığı açlık ve mahrumiyet" ile başa çıkmak için bir nefes alma alanı " Bayan Lionaes tarafından sunum ve konuşma Dr Borlaug Nobel konuşması, yeni buğday ve Meksika, Hindistan, Pakistan ve hasat devrimci verimleri üzerinde dikilmiş büyük bir dönüm İstatistikleri verilmiştir İyi gelişmiş, aynı zamanda, altı Latin Amerika ülkeleri, Afrika, Yakın ve Orta Doğu altı birkaç yeni buğday kullanılmasıdır Meksika hükümeti ile işbirliği içinde Rockefeller ve Ford Vakıfları kurulan Uluslararası Mısır ve Buğday Geliştirme Merkezi (CIMMYT), özerk bir uluslararası araştırma eğitim kurumu mütevelli ve personelin uluslararası bir yönetim kurulu olan Uluslararası Buğday Geliştirme Direktörü Dr Borlaug yapıldı Programı Bu sıfatla, daha tam olarak üçüncü bir amacı, genç bilim adamlarının araştırma ve üretim yöntemleri eğitim gerçekleştirmek mümkün olmuştur Meksika'da yaptığı ilk günlerinden itibaren de, emin olmak için, staj programı taşımıştır, ancak Merkezi'nin kurulması ile, o uluslararası ulaşmak mümkün olmuştur Son yedi yıl içinde on altı ya da ülkelerde (rakamlar sürekli yukarıya doğru hareket ettirin) yaklaşık 1940 genç bilim adamı Merkezi okudu ve çalıştı Dr Borlaug halen tahıl buğday çavdar, verimlilik ve beslenme kalite buğday veya çavdar ya göre daha üstün olması ümit vaat arasında çapraz türetilmiştir insan yapımı türlerin, tritikale ile kapsamlı deneylere katılıyor Kanada, Hindistan, Meksika, Norveç, Pakistan, Amerika Birleşik Devletleri: Nobel Barış Ödülü yanı sıra, altı ülkede üniversiteler ve kuruluşlar Dr Borlaug kapsamlı tanıma aldı Ciudad Obregon, Sonora, Meksika halkı, kimin alanında bazı onuruna adlı bir sokak, deney ilk ne zaman 1968 yılında, özellikle de tatmin edici bir haraç aldı |
|