Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aristoteles, bilgi, hakkında, kaan, kitabı, ökten

Kaan H. Ökten Aristoteles Kitabı Hakkında Bilgi

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kaan H. Ökten Aristoteles Kitabı Hakkında Bilgi

Kaan H Ökten Aristoteles özet

Büyük düşünür Aristoteles (MÖ 384-322), çağlar aşan öneme sahip bir filozof olarak hayranlık uyandıran bir eserler külliyatı geride bırakmıştır Aristoteles’in felsefeyi eyleme taşıma ve onu bilimselleştirme yordamının yanı sıra söz konusu külliyatı üzerine inşa edilmiş bulunan asırlık felsefi gelenekler, bu geleneklerle girişilen hesaplaşmalar ve Aristoteles’in yeniden geri dönüşler, onun eserlerini hep güncel ve kaçınılmaz kılmıştır Aristoteles’in Türkçe’ye çevrilmiş eserlerinden yararlanılarak hazırlanan bu seçki, yaygın biçimde hissedilen bir ihtiyaca cevap vermeyi amaçlamaktadır Zira hem yeni başlayanlar, hem de bu konuda “okumuşluğu” olanlar için Aristoteles düşüncesini birinci elden sunacak derli toplu bir çalışma henüz Türkçe’de yayımlanmamıştı Artık bu seçki sayesinde okur, sistematik bir sunum içinde Aristoteles’in eserlerine bizzat sahip olabilecek, Aristoteles’i Aristoteles kılan metin ve bölümlere hızla erişebilecek ve onu kendi fikri hayatını rehber kılabilecektirDoç Dr Kaan H Ökten

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com