Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilinçli, değiştirilen, haritalar, milli, misakı

Misakı Milli - Bilinçli Değiştirilen Haritalar

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yabancı bir futbol sitesi, Türk medyasında çıkan haberler üzerine gelen tepkiler netice sonunda sitedeki hatalı Türkiye haritasını düzeltti Eski haritada Türkiye'nin doğu illeri Türkiye dışında gösteriliyordu

Gelen tepkiler üzerine kısa bir sürede Türkiye'yi düzgün gösteren bir harita yayınladı İşte düzeltilen harita:

Haritanın son (düzeltilmiş) hali:

Haritanın ilk yayınlandığı hali

Bu yapılanlara karşı da duyarlı bir vatansever (ki tepkisini böyle dile getirmiş) Harita Böyle Çizilir diyerek harita çizmiş

Misak-ı Millî'ye göre Türkiye Haritası

Aşağıdaki harita Misak-ı Millî'ye göre Türkiye Haritası'dır Yani, Türkiye Cumhuriyeti'nin gerçek haritası budur Topraklarımızın bir kısmı işgal altındadır (Batı Trakya, Musul-Kerkük-Süleymaniye, Batum, 12 Adalar, Kıbrıs gibi)

İsrail 'in devlet dairelerinin duvarlarına astığı söylenen harita, aslında Büyük İsrail hayalinin dışa vurulmayan, bilinç altındaki haritasıdır Yani, Nil'den Fırat'a Büyük İsrail Devleti İsrail'de aslında biliyor, duvarlarına astıkları haritanın hiç bir zaman gerçek olamayacağını Acaba, böylece Türkiye'nin tavrınımı ölçmeye çalışmaktadır? İsrail, petrolünün büyük bir bölümünü yasadışı yollardan, Kuzey Irak denilen aşiret topluluğunun, yöneticilerinden oldukça ucuza almaktadır Böyle haritalar yayınlayarak, acaba, bu aşiret ve terör elebaşılarına hoş görünmeye mi çalışmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-11-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Ben, bazen öğrencilerim "öğretmenim neden musul ve Kerkük'ü almak için harekete geçmiyoruz?" dediklerinde " çocuklar Lozan Antlaşması ile ülke sınırlarımız belirlenmişArtık amacımız var olan topraklarımızın bütünlüğünü korumak" diyorumAma bu tür haritaları gördükçe yani şu İsrailin Ermenilerin ya da Yunanların çizdiği haritaları gördükçe çocuklara hak veresim geliyorAz önce harita böyle olur denip te çizilen harita göğsümü kabartmadı dersem yalan olurKeşke olsa da böyle güzel bir haritaya ulaşsak En azından Misak-i Milli sınırlarına ulaşsak diyorum içimden
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com