Yoruldum Gelgitlerden.. |
10-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoruldum Gelgitlerden..Bir deniz kıyısında,küçük bir kumsaldım Dalgalar okşardı kumlarımı,bir anne çocuğunun saçlarını okşar gibi Her dalga gelişinde,bu sefer gitmeyecek sanırdım,ama hiçbir dalga kalmazdı kumlarımın üzerinde,bir nefesten daha uzun süre Kimi dalgalar bana deniz kabukları getirirdi,kimileri küçük,küçücük ama çok güzel taşlarHatta deniz yıldızları bile getirenler olurdu ama hepsi bu Hiçbiri kalmazdı bir nefesten daha uzun süre Kumdan kalelerim olurdu bazenAltın sarısı kumlardan kendi canımdan yapılmış Kollarımı açmış beklerken görkemli dalgaları,gelir umarsızca yıkıp giderlerdi kalelerimi arkalarına bile bakmadan Kimi büyük bir gürültüyle gelirdi,köpüklerini saçarak etrafa büyük bir haşmetle; kimiyse sessiz ve sakin,karanlıkta bir fısıltı gibi Ben hep en gürültülüsünü,en köpüklüsünü beklerken,anladım ki benden en çok şeyi onlar alıp götürüyorduSessiz sakin gelenlerse sanki bana dokunmaya kıyamıyorlar,geldikleri gibi dönüyorlardı masmavi evlerine Bazen biri gitmeden bir diğeri çıkıp geliveriyorduİşte o zaman bilemiyordum ne yapacağımıBirini kucaklamak isterken diğeri kayıp gidiveriyordu avuçlarımdan Gelgitlerden oluyordu bazenKıyılarımdan giden dalgalar dönmüyorlardı geriVe ben yalnız kalıyordum uzuuun bir zamanVe ilk dalga vurduğunda sahile yeniden büyük bir gürültüyle,içimde bir çocuğun mutluluğu büyüyordu Haydi güzel dalgam,ne olur gel artı İster fırtınalarla gel,ister meltemlerleama ne olur gel Sahilde bıraktığın köpük köpük gözyaşları yetmedi mi? Bak görmüyor musun?Açtım sana kollarımıGel söndür yanan kumlarımı içimdeki ateşi Yoruldum seni beklemekten,yoruldum gel-gitlerden GEL-GİTME ARTIK!!!! |
|