Peygamber Efendimizin Akşam Duası |
10-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peygamber Efendimizin Akşam DuasıPeygamber Efendimizin Akşam Duası Hakkında Peygamber Efendimizin Akşam Duası Resulullah (sav) akşam olunca şu duayı okurdu: "Elhamdülillah geceye erdik Mülk de, Allah için geceye erdi Allah'tan başka ilah yoktur Tektir, ortağı yoktur Mülk O'nundur, hamdler O'nadır O, her şeye kadirdir Rabbim! Bu gecede olacak hayrı, bundan sonra olacak hayrı senden taleb ediyorum Bu gecede olacak şerden ve bundan sonra olacak şerlerden sana sığınıyorum Rabbim! Tembellikten, yaşlılığın kötülüklerinden sana sığınıyorum Rabbim! Cehennem azabından, kabir azabından sana sığınıyorum!" İbnu Mes'ud (ra) devamla, Resulullah (sav)'ın sabah olunca şu duayı okuduğunu söyledi: "Elhamdülillah sabaha erdik Mülk de Allah için sabaha erdi" [ Müslim, Zikr 75, (2723); Tirmizi, Da'avat 13, (3387); Ebu Davud, Edeb 110, (5071) ] |
Peygamber Efendimizin Akşam Duası |
10-11-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peygamber Efendimizin Akşam DuasıPeygamber Efendimizin yatmadan önce duası Efendimiz'in yatmadan okuduğu dualarPeygamber Efendimiz gecenin son üçte birine doğru uyanırdı Peygamber Efendimiz gecenin son üçte birine doğru uyanırdı Cihana bedel gözlerindeki uykuyu eliyle silerek doğrulur ve "Bizi öldükten sonra dirilten Allah’a hamd olsun Yeniden diriltip huzurunda toplayacak da O’dur" diye dua ederdi Bazen Medine’nin berrak gökyüzüne bakarak, l-i İmrân Sûresi’nin son on bir âyetini okurdu Sağ tarafından başlayıp gömleğini giyer ve ilk iş olarak inci dişlerini misvâklardı Abdest bozacağı yere yaklaştığı sırada "Allah’ım! Her tür şeytandan (kötülüklerden ve günahlardan) sana sığınırım" diye dua eder, oradan uzaklaşırken "Allah’ım! Beni bağışlamanı dilerim" Efendimiz'in yatmadan okuduğu dualarPeygamber Efendimiz gecenin son üçte birine doğru uyanırdı Peygamber Efendimiz gecenin son üçte birine doğru uyanırdı Cihana bedel gözlerindeki uykuyu eliyle silerek doğrulur ve "Bizi öldükten sonra dirilten Allah’a hamd olsun Yeniden diriltip huzurunda toplayacak da O’dur" diye dua ederdi Bazen Medine’nin berrak gökyüzüne bakarak, l-i İmrân Sûresi’nin son on bir âyetini okurdu Sağ tarafından başlayıp gömleğini giyer ve ilk iş olarak inci dişlerini misvâklardı Abdest bozacağı yere yaklaştığı sırada "Allah’ım! Her tür şeytandan (kötülüklerden ve günahlardan) sana sığınırım" diye dua eder, oradan uzaklaşırken "Allah’ım! Beni bağışlamanı dilerim" |
|