Ramazan Manileri Komik - Ramazanda Söylenen Komik Maniler |
09-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ramazan Manileri Komik - Ramazanda Söylenen Komik ManilerRamazan Manileri Komik - Ramazanda Söylenen Komik Maniler Ramazan Manileri Komik - Ramazanda Söylenen Komik Maniler Komik Ramazan manileri En Komik Ramazan Manileri Akşamdan pilavı pişirdim Gene karnımı şişirdim Çok mani diyecektim ama Defteri yolda düşürdüm Arnavut’musun Tatar’mısın Ekşili çorba yapar mısın Sana davul çalıyorum amma Acaba sen oruç tutar mısın Bak geldi etli dolma, Çok yiyip göbek salma Üstüne bir kahve iç, Terâvihe geç kalma! Bu aya sultan ay derler Kaymak ile baldan yerler Ezelden adet kılınmış Bekçiye bahşiş verirler Cebimin ağzı dardır İçinde şeker vardır Sabreyle aman gönül, İftara neler vardır? Çatal kaşık elimde, Besmele var dilimde, Fazla kaşık salladım, Bir sızı var kolumda Davulumun ipi kaytan, Kalmadı sırtıma mintan, Virin ağalar bahşişim, Alayım sırtıma mintan Deniz suyu serindir Damla gibi derindir Bir tek hurma da olsa Bir mü’mini sevindir Davulun içi pekmez, Çalarım fakat ötmez Bir bahşiş vermezseniz, Davulcu buradan gitmez Eski cami direk ister Söylemeye yürek ister Benim karnım tok ama Arkadaşım börek ister Ezanlar hep okundu İftarlığım lokumdu Aç karnına çok yedim Bana biraz dokundu Halayıklar halayıklar Ocak başında uyuklar Davulumun sesini duyunca Pirincin daşını ayıklar Hava sıcak terlerim, Birçok mâni derlerim, Davet verdim bu akşam Sizleri de beklerim Hoşafın suyu boldur, Bir kepçe daha doldur, Sahurda köfte varmış, Ne olur erken kaldır İşte geldim iki büklüm Üstümdedir davul yüküm A benim ağalarım Selamun aleykum Karşıma fener geldi, Aklıma neler geldi, Börek bekledim ama, Sofraya döner geldi Maniler çiçeklidir Birbirine eklidir Davulcunun daveti, Mutlaka böreklidir Misafirim nazlandı, Börek diye sızlandı, Bir sini börek yedi, Biraz olsun uslandı Pilavın kokusu var, Mâninin arkası var, Bahşişimi yollayın Gözümün uykusu var Sahur oldu ışıyor, Bülbüller ötüşüyor, İftara çay deyince, Yüreğim tutuşuyor Sahur vakti emîndir Hoşaf suyu serindir Aman eli çabuk tut, Yetimi sen sevindir Sofrada fakir olsun, Tabağı çukur olsun Karnı doyduktan sonra, Duâyı okur olsun Sokak yolu dar mıdır? Minaresi var mıdır? İftara kal diyorlar, Acep aslı var mıdır? Tepsiler dizi dizi, Dâvete bekle bizi, Adresi iyi yaz ki, Kolayca bulam sizi Var hânene selâm et! Hâlin olsun selâmet, Son günler yaklaştıkça, Çoğalır oldu dâvet Yaram derindir eşme Aman derdimi deşme, Sahurda börek yoktu Gözlerim oldu çeşme Yemekler boldur gayet, Beni de edin davet, Birlikte yer içeriz, Şöyle ederiz sohbet Yün yatakta yatarız, Yapma çiçek satarız, Biraz bekle davulcu, Şimdi bahşiş atarız Bekçiniz kapıya geldi, Cümlenize selam verdi Darılmayın iki gözüm, Bahşişin almaya geldi Duvardan kedi atladı, Bekçinin ödü patladı Merak etme bekçi baba Bey kesesini yokladı |
Ramazan Manileri Komik - Ramazanda Söylenen Komik Maniler |
09-11-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ramazan Manileri Komik - Ramazanda Söylenen Komik ManilerKomik Ramazan manileri En Komik Ramazan Manileri Akşamdan pilavı pişirdim Gene karnımı şişirdim Çok mani diyecektim ama Defteri yolda düşürdüm Arnavut?musun Tatar?mısın Ekşili çorba yapar mısın Sana davul çalıyorum amma Acaba sen oruç tutar mısın Bak geldi etli dolma Çok yiyip göbek salma Üstüne bir kahve iç Terâvihe geç kalma! Bu aya sultan ay derler Kaymak ile baldan yerler Ezelden adet kılınmış Bekçiye bahşiş verirler Cebimin ağzı dardır İçinde şeker vardır Sabreyle aman gönül İftara neler vardır? Çatal kaşık elimde Besmele var dilimde Fazla kaşık salladım Bir sızı var kolumda Davulumun ipi kaytan Kalmadı sırtıma mintan Virin ağalar bahşişim Alayım sırtıma mintan Deniz suyu serindir Damla gibi derindir Bir tek hurma da olsa Bir mü?mini sevindir Davulun içi pekmez Çalarım fakat ötmez Bir bahşiş vermezseniz Davulcu buradan gitmez Eski cami direk ister Söylemeye yürek ister Benim karnım tok ama Arkadaşım börek ister Ezanlar hep okundu İftarlığım lokumdu Aç karnına çok yedim Bana biraz dokundu Halayıklar halayıklar Ocak başında uyuklar Davulumun sesini duyunca Pirincin daşını ayıklar Hava sıcak terlerim Birçok mâni derlerim Davet verdim bu akşam Sizleri de beklerim Hoşafın suyu boldur Bir kepçe daha doldur Sahurda köfte varmış Ne olur erken kaldır İşte geldim iki büklüm Üstümdedir davul yüküm A benim ağalarım Selamun aleykum Karşıma fener geldi Aklıma neler geldi Börek bekledim ama Sofraya döner geldi Maniler çiçeklidir Birbirine eklidir Davulcunun daveti Mutlaka böreklidir Misafirim nazlandı Börek diye sızlandı Bir sini börek yedi Biraz olsun uslandı Pilavın kokusu var Mâninin arkası var Bahşişimi yollayın Gözümün uykusu var Sahur oldu ışıyor Bülbüller ötüşüyor İftara çay deyince Yüreğim tutuşuyor Sahur vakti emîndir Hoşaf suyu serindir Aman eli çabuk tut Yetimi sen sevindir Sofrada fakir olsun Tabağı çukur olsun Karnı doyduktan sonra Duâyı okur olsun Sokak yolu dar mıdır? Minaresi var mıdır? İftara kal diyorlar Acep aslı var mıdır? Tepsiler dizi dizi Dâvete bekle bizi Adresi iyi yaz ki Kolayca bulam sizi Var hânene selâm et! Hâlin olsun selâmet Son günler yaklaştıkça Çoğalır oldu dâvet Yaram derindir eşme Aman derdimi deşme Sahurda börek yoktu Gözlerim oldu çeşme Yemekler boldur gayet Beni de edin davet Birlikte yer içeriz Şöyle ederiz sohbet Yün yatakta yatarız Yapma çiçek satarız Biraz bekle davulcu Şimdi bahşiş atarız Bekçiniz kapıya geldi Cümlenize selam verdi Darılmayın iki gözüm Bahşişin almaya geldi Duvardan kedi atladı Bekçinin ödü patladı Merak etme bekçi baba Bey kesesini yokladı |
|