|
|
Konu Araçları |
6sınıf, 6sınıflar, bilmeceler, fıkralar, için, maniler, nelerdir |
6.Sınıf İçin Bilmeceler - 6.Sınıf İçin Fıkralar - 6.Sınıflar İçin Maniler Nelerdir? |
09-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
6.Sınıf İçin Bilmeceler - 6.Sınıf İçin Fıkralar - 6.Sınıflar İçin Maniler Nelerdir?6Sınıf İçin Bilmeceler - 6Sınıf İçin Fıkralar - 6Sınıf İçin Maniler Nelerdir? 6Sınıf İçin Bilmeceler - 6Sınıf İçin Fıkralar - 6Sınıflar İçin Maniler Nelerdir? kardeşimin türkçe ödevi var bilmecelr, maniler, fıkralar bana yardımcı olurmusunz ve en az100er tane olcakmış teşekür edeirm |
6.Sınıf İçin Bilmeceler - 6.Sınıf İçin Fıkralar - 6.Sınıflar İçin Maniler Nelerdir? |
09-11-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
6.Sınıf İçin Bilmeceler - 6.Sınıf İçin Fıkralar - 6.Sınıflar İçin Maniler Nelerdir?Merhaba ; Bulduklarımı burada paylaşacağım İnternette gezinirken bulduğum bazı matematiksel bilmeceler SORULAR: 1-Uzadıkça kısalan şey nedir? 2-Ali, sepetteki elmaların yarısını ve bir yarım elmayı Ayşe’ye; sonra kalan elmaların yarısını ve bir yarım elmayı Ahmet’e ve yine kalan elmaların yarısını ve bir yarım elmayı da Hasan’a veriyor Sonuçta sepette sadece bir elma kaldığına göre başlangıçta kaç elma vardı? Not: Elmalar bölünmeden paylaşılıyor 3- Bir avcı otobüse binmek ister Yalnız, otobüse boyutları en fazla 1mt olan eşyalar alınmaktadır Avcının tüfeği ise 1,5 mtdir Tüfeğin şeklini bozmamak şartı ile otobüse nasıl biner? 4-Bir tabakta 7 tane portakal var Bu portakalları, 7 çocuğa birer tane bütün portakal vererek paylaştırın ve hâlâ tabakta bir portakal kalsın? 5- Dünyanın çevresini ekvatordan geçecek şekilde bir ip ile bağladığımızı kabul edelim(yaklaşık 40 bin km) Bu ipi her noktadan 1mt havada tutabilmek için, ne kadar daha ip ilave etmeliyiz? 6- 6 adet kibrit çöpü ile 4 adet ‘eşkenar üçgeni’ nasıl elde edebiliriz? 7- Bir duvarın üzerinde 5 adet kuş duruyor O sırada oradan geçmekte olan bir avcı, tüfeğini ateşleyip ikisini vuruyor geriye kaç kuş kalır? (Cevap ‘hiç’ değil) 8- İki kişi yolda karşılaşıyorlar Küçük olan, Büyüğün öz oğludur Ancak büyük olan küçüğün babası değildir Bu nasıl olur? 9- Bir çocuk, 7 elmanın ikisi hariç hepsini yerse, kaç elma kalır? 10- Bir satranç tahtasında kaç tane ‘kare’ vardır? ( 64 değil !) 11-Yılın kaç ayında ‘otuz’ gün vardır? 12- Ali ile Veli 100 metre yarışı yapıyorlar Ali, Veli’yi 5 metre farkla geçiyor Yani Ali yarışı bitirdiğinde Veli 95 metrededir Tekrar yarışmaya karar veriyorlar Fakat bu sefer Ali, başlangıç çizgisinden 5 metre geriden başlıyor Aynı hızla koştuklarını kabul edersek bu yarışı kim kazanır? 13- B – İ – Ü – D – ? Soru işareti yerine hangi harf gelmelidir? 14- A, B, C, D VE E birbirlerinden ve sıfırdan farklı tamsayılardır ABCDE x 4 = EDCBA ise A=? B=? C=? D=? E=? 15- 2 + 2 + 2 = 244 Bir işareti değiştirerek eşitliği sağlayın 16- Bir tüccar, sattığı mala %10 zam yapar Ancak zamdan sonra satışlar düşmeye başlar Fiyatı, yeni fiyatın %10 altına çeker İlk duruma göre kârda mıdır, zararda mıdır? 17- Üç kedi, üç fareyi üç dakikada yakalarsa dokuz kedi, dokuz fareyi kaç dakikada yakalar? 18- 2 – 8 – 18 – 32 – 50 – ? 19- Bir tartı aletinde iki kutu ayrı ayrı tartılıyor İlk kutu 5kg, ikinci kutu da 6kg geliyor İki kutu beraber tartıldığında ise ibre, 12kg’ı gösteriyor Yanlış tartıldığı belli olan kutuların gerçek ağırlıkları nedir? 20- Bir kalem ve bir silginin toplam fiyatı 110 TL’dir Kalem, silgiden 100 TL daha pahalı olduğuna göre herbiri kaçar liradır? (Cevabı akıldan veriniz) CEVAPLAR: 1- Hayat veya Ömür 2- 15 elma 3- Avcı tüfeğini boyutları 1 mt olan bir kutuya koyar Küpün en uzak iki köşesinin uzunluğu, yaklaşık 173 mt dir ıÜü4- Son 4- Son kalan çocuğa portakal, tabakla birlikte verilir 5- 6,28 mt Çapı 40bin km olan bir daire düşünürsek, yarıçapı sadece 1 mt arttırmamız gerektiği anlaşılır (Çevre=2pr ise r yerine (r+1) yazılır O da 2p farkeder) 6- Üçgen Piramit 7- Vurulan ‘iki’ kuş kalır Diğerleri kaçar 8- Demekki ‘annesi’dir 9- İkisi hariç ise tabi ki ‘iki’ tane kalır 10- 204 kare vardır Bütün 1×1(64 adet), 2×2(49 adet), 3×3(36 adet), 4×4(25 adet), 5×5(16 adet), 6×6(9 adet), 7×7(4 adet), 8×8(1 adet) ölçülerindeki kareler 204 tanedir 11- Şubat hariç bütün aylarda ‘otuz’ gün vardır 12- Ali, Veli’ye 95 metrede yetişeceğinden, son 5 metreyi, hızlı olan Ali önde bitirir 13- Bir, İki, Üç, Dört, Beş…( Yani B) 14- A=2 – B=1 – C=9 – D=7 – E=8 15- +’lardan birini 4 yaparız 16- %1 zarardadır 17- ‘Üç’ Çünkü herbirine bir fare düşer 18- 72 (Genel terim:2n²) 19- İlki 6, ikincisi 7 kg 20- Kalem=105 YTL, silgi=5 YTL |
09-11-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
6.Sınıf İçin Bilmeceler - 6.Sınıf İçin Fıkralar - 6.Sınıflar İçin Maniler Nelerdir?Hangi tene krem sürülmez? Antene Trenler ne zaman üşürler? Haydutlar soyduğu zaman Hangi piller patlar? Torpiller Kirpiler nasıl oyun oynarlar? Çok dikkatli Buzdolabına giren sineğe ne olur? Yazık olur Domates nasıl kızarır? Yüzüne tokat atınca Deniz niçin tuzlu olur? Balıklar kokmasın diye İçini boşaltınca büyüyen şey nedir? Çukur Kral tacına ne demiş? Başımın üstünde yerin var Minareye çıkan fil ne demiş? Minareden aşağı at beni, in aşağı tut beni Allah yapar yapısını, demir açar kapısını Karpuz Elsiz ayaksız kapı açar Anahtar Kolu var, eli yok, karnı yarık karnı yok ceket 6Çat orda, çat burada, çat kapı arkasında Süpürge Yeraltında kırmızı pancar Turp Yeraltında uzun minare Havuç Geceleri fener, gündüzleri söner Yıldız Sarıdır sallanır, dalında ballanır Portakal Hangi maymunlar ağaca çıkamaz? Yükseklik korkusu olan Çok hızlı giden bir tırı kim durdurur? Trafik Polisi Saat niçin tehlikelidir? Akrebi olduğu için Duvara çarpan araba ne olur? Durur Kurbağalar niçin mayo giymez? Zıplayınca düşüp ayıp olmasın diye Belgeli su baskınına ne denir? Belgesel 10 tilki, 8 kedi, 20 tavuk ne yapar? Gürültü Bozulduğu halde tamir edilmeyen şey nedir? Hava Kahramanmaraş'a niçin kahraman ünvanı verilmiştir? Şanlıurfa'yı kıskandığı için Su yutmuş toprağa ne denir? Çamur Hangi kalemle yazı yazılmaz? Kontrol kalemiyle Hangi tasla su içilmez? Kafatasıyla Ayakta yetişen bitki nedir? Mantar Çeke çeke biter Sigara Kutuplara giden zenci ne olur? Donar Yeter Çektiğim! Fotoğraf makinası Gece gündüz yufka açar! Deniz Şehirden şehire koşarım, köyden köye giderim fakat hiç hareket etmem Yol Ağzı vardır konuşmaz, yatağı vardır, fakat hiç uyumaz Akarsu Ben iki hasretlinin arasında dururum Onları konuştururum Telefon Yeşil mantolu, kırmızı entarili, siyah düğmeli Karpuz Denizler gerçekte mavi boya olsaydı ne olurdu? Mavi boya sudan ucuz olurdu Eğri oturalım, doğru konuşalım Deve Yerin altında kırmızı minare Havuç Uzaktan baktım hiç yok yakından baktım pek çok Karınca İstanbul da süt pişti kokusu buraya düştü Mektup Açarsam dünya olur yakarsam kül olur Harita Dört ayaklı ayı üstünde kabadayı Sandalye Adamın biri baltası ile ormana gidiyormuş Derin bir çukura düşmüş Orada üç gün, üç gece kalmış, Orada ne yemiş? Bal yemiş (Bal-tası) Adamın biri 13 kattan düşmüş, ölmemiş Niçin? Öldürmeyen Allah öldürmez Temel her şimşek çaktığında saçını, başını düzeltiyormuş Niçin? Fotoğrafının çekildiğini sanıyormuş Bir gün filin birine araba çarpmış Fili hastaneye kaldırmışlar Arkadaşı sinek de yanında gitmiş Niçin? Kan vermek için Çarığı çattım bacaya attım Terazi Yedi delikli tokmak bunu bilmeyen ahmak Baş Uzaktan baktım bir karataş yanına gittim dört ayak bir baş Kaplumbağa Yeşil mantolu, Kırmızı elbiseli, Siyah düğmeli Karpuz Et dedim met dedim git şuraya yat dedim Süpürge Altı göl üstü gül Gaz lambası Yer altında yağlı kayış Yılan Zilim var, kapım yok Telefon Başımda saç yok, içimde tat çok Kabak Dişim var ağzım yok Tarak İçimde akrep var, zarar vermeden turlar Saat Etlice, metlice ortası tatlıca? Karpuz Hangi on tatlıdır? Bal-on Geldi mi gelir, gitti mi gelmez? Gençlik Büyük baca küçük bacaya ne demiş? Büyüklerin yanında sigara içmeye utanmıyor musun? Hangi macun yenir? Lamacun Allah yapar yapısını Bıçak açar kapısını Karpuz Alçacık boyları Kadife donlu Patlıcan inşallah beğenirsiniz |
09-11-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
6.Sınıf İçin Bilmeceler - 6.Sınıf İçin Fıkralar - 6.Sınıflar İçin Maniler Nelerdir?1Yağmurlu bir günde gökyüzüne bakarsak ne görürüz? Cevap:Şemsiye 216 nın yarısı kaçtır? Cevap:5 Altın 3Çıt çıt çalışır kurulunca bağrışır? Cevap:Çalar saat 4Fırında pişer mideye düşer? Cevap:Ekmek 5Yedim yeşil bir külah ağzım yandı ah ah? Cevap:Biber 6Ay var iken çıkarlar Güneş var iken kaçarlar? Cevap:Yıldızlar 7Pişirirsen aş olur pişirmezsen kuş olur? Cevap:Yumurta 8gökte durur paslanmaz suya düşer ıslanmaz? Cevap:güneş 9tomi nin annesinin adı nedir Cevap:anatomi 10yarım kaşık duvara yapışık? Cevap:kulaklar 11bize ışık verir daha sonra erir? Cevap:mum 12dalda durur elde durmaz? Cevap:kuş 13karnı şişik kafaya yapışık? Cevap:burun 14hanım içeride saçı dışarıda? Cevap:mısır Cevap: 15sarı sarı sarkar düşerim diye korkar? Cevap:armut 16kapıyı açar kapamadan kaçar? Cevap:rüzgar 17hangi tene krem sürülmez? Cevap:antene 18en tatlı on hangisidir? Cevap:balon 19en acı on hangisidir? Cevap:biberon 20en hızlı on hangisidir? Cevap:jeton |
09-11-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
6.Sınıf İçin Bilmeceler - 6.Sınıf İçin Fıkralar - 6.Sınıflar İçin Maniler Nelerdir?ELLER NİÇİN CEPTE? Okulun koridorunda elleri cebinde dolaşan Ömer'e öğretmeni sorar: - Ne o oğlum ellerin mi üşüyor? Cevap: - Hayır hocam pantolonum düşüyor! HARFLER Okula yeni başlayan Zühal' e öğretmeni A harfini öğretmeye çalışıyordu - Kızım bir harf bile öğrenemiyorsun diye çıkıştı Zühal hemen cevapladı: - A demesine derim; ama onunla iş bitmiyor ki Z' ye kadar 28 tane daha var ELDİVEN Temel'in eldivenle yazı yazdığını gören arkadaşları sormuş: - Niye eldivenle yazıyorsun zor olmuyor mu? Temel: - Zorluğuna zor olayi; ama el yazimun taninmasini istemeyrum demiş ASLINA DÖNÜŞ Din dersi öğretmeni öğrencilerine: - Arkadaşlar dedi Allah bizi topraktan yarattı Sonunda yine toprak olup aslımıza döneceğiz Babası kuyumcu olan bir öğrenci arkadaşının kulağına aynı anda şunları fısııdadı: - Neyse fazla kaybımız olmuyor Altından yaratılıp da sonunda toprak olsaydık o zaman yüzde yüz kaybederdik İYİ NOTUN MÜKAFATI -Babacığım verdiğiniz söze göre karnemdeki her iyi nota karşılık bana on milyon verecektiniz değil mi? - Evet yavrum - O halde size sevinçli bir haber vereyim; Paranızı tasarruf edebilirsiniz BAŞKALARI DA SEVİNSİN Anne oğlunun karnesine bakarak öfkeden köpürdü: - Bu ne hal? Geçen yıl sınıfının birincisiydin bu yıl aldığın zayıflarla herhalde sonuncusu olmuşsundur! Çocuk önüne bakarak itiraz etti: - Ama anne geçen yıl sevinmiştin Bırak bu yıl da başkaları sevinsin! O kadar bencil olma DÜNYANIN BUZDOLABI Derste dünya konusu işleniyordu Öğretmeni Temel' e sordu: - Kuzey kutbunu bir cümle ile anlat bakayım - Dünyanın buzdolabıdır öğretmenim!!! EN ÖNEMLi ÜÇ GIDA Öğretmen derste uzun uzun proteinler karbonhidratlar yağlar hakkında bilgiler verdi Sağlıklı beslenme ile ilgili açıklamalarda bulundu Sonunda da öğrencilere bir soru sordu: - Siz bana insan için en önemli gıdalardan üçünü sayabilir misiniz? Arkalardan bir öğrenci ayağa kalkarak soruya cevap verdi: - Sabah kahvaltısı öğle yemeği akşam yemeği öğretmenim KANUN BULUNMADAN ÖNCE Öğretmen derste: - Biz dünya üzerinde nasıl duruyoruz biliyor musunuz çocuklar? Diye sormuş açıklama olarak da; - Yerçekimi kanunu sayesinde demişti Ece parmak kaldırarak aklına takılan şeyi sordu: - Peki öğretmenim bu kanun bulunmadan önce nasıl duruyorduk Gülin hastaydı Yatağında yatıyor annesi de başucunda oturmuş onun sevdiği şarkıları mırıldanıyordu Gülin birden doğruldu : - Anneciğim bir şey sorabilir miyim ? - Tabi yavrucuğum ! - Artık uyuyabilir miyim yoksa şarkı söylemeye devam edecek misin ? Hepsi bu kadar mı? Küçük Aylin'e teyzesi bir milyon lira vermişti Küçük kız bir şey demeden parayı cebine attı Bunun üzerine annesi söze karıştı -Aylin teyzene ne demen lazım? Aylin cevap vermedi Anne bunun üzerine yardım etmek istedi -Baban bana para verdiği zaman ben ne diyorum? Birden gözleri parlayan Aylin: -Hepsi bu kadar mı? diye atıldı Haksızlık Öğretmen iki öğrencisine kızar ve ellişer kez adlarını yazmalarını söyler Öğrencilerden biri bu karara itiraz eder: -Öğretmenim bu haksızlık olur -Neden haksızlık olurmuş? -Onun adı Ali benimki ise Abdurrahman Konuşmayanlar Hayat bilgisi dersinde öğretmen sordu: - Balıklar neden konuşmaz? Funda parmak kadırdı: - Öğretmenim siz de başınızı suya soksanız konuşamazsınız Baba Birinci sınıfa başlayan çocuklara öğretmen babalarının mesleklerini soruyordu: -Söyle bakalım Tuna baban ne iş yapıyor? Tuna: -Otobüsleri kaldırıyor efendim dedi Bir sıra önde oturan bir çocuk yanındaki arkadaşına yavaşça sordu: -Pek iyi anlayamadım neymiş babası? Arkadaşı büyük bir saflıkla cevap verdi: -Vinçmiş vinç! Deniz Küçük Ayhan'la Mine konuşuyorlardı: -Nehirler nereye dökülür? -Denize tabii -Hepsi mi? -Evet -Öyleyse deniz neden taşmıyor? -Tabii taşmaz Denizin dibi sünger dolu Suyu onlar çekiyor Tatlı koyarken Çocuk; - Nine senin gözlüklerin herşeyi büyütüyormuş doğru mu nine? - Evet yavrum Neden sordun? - Ne olursun nineciğim tabağıma tatlı koyarken gözlüğünü çıkar olur mu? Ödev Öğretmeni Kemal'in ¤¤¤¤lerine bakıyormuş -Kemal bu yazı babanın kaleminden çıkmış olmasın? Kemal: -Evet öğretmenim çünkü yazarken babamın kalemini kullandım Roma'yı kim yaktı? Sınıfta öğretmen uyuklayan öğrencisine sormuş "Roma'yı kim yaktı oğlum?" Çocuk "Hocam ben yakmadım diye ağlamaya başlamış Öğretmen sinirlenip sınıftan hızla çıkmış Karşısına edebiyat öğretmeni çıkmış:"Ne oldu Hocam neye sinirlendin demiş" "Bir çocuğa Roma'yı kim yaktı dedim ben yakmadım diye ağlamaya başladı" Edebiyat Öğretmeni: "Boş ver hocam bunlar yaparlar yaparlar yapmadım derler" Öğretmen iyice sinirlenmişBu sefer karşısında Müdürü bulmuş Hocam ne oldu" Hiç sorma hocam sınıfta çocuğun birine sordum Roma'yı kim yaktı diye çocuk ben yakmadım diye başladı ağlamaya" "Tamam hocam niye sinirleniyorsun ben şimdi bir kağıt yazıp kimin yaktığını bulurum zararı da tahsil ettiririm" Erken çalmış Yaramaz Bora yine sınıfa zil çaldıktan sonra girmişti Bu durum öğretmenin canına tak etmiş -Bora! Yine mi geç kaldın? Öf ! Bıktım bu yaramaz çocuktan -Ben geç kalmadım ki öğretmenim Zil ben gelmeden önce çalmış -! ! ! Hepsi birden Oymak beyi izci adaylarını karşısına toplamış onlara izciliğin ilkelerini anlatmaya çalışıyordu: -Bakın çocuklar dedi Bir izci her gün hiç olmazsa bir kez birine yardımcı olmalıdır HastalaraYaşlılaraMuhtaçlara Her sabah okula geldiğiniz zaman size bir gün önce nasıl bir iyilik yaptığınızı soracağım Tamam mı? Ertesi sabah oymak beyi çocukları toplayıp sordu : -Söyleyin bakalım Dün ne gibi bir iyilik yaptınız? Bütün çocuklar hep bir ağızdan : -Yaşlı bir kadının karşıdan karşıya geçmesine yardım ettik efendim Adamcağız şaşırdı : -Hepiniz mi? -Evet efendim hepimiz birden -Neden? Çocuklardan biri cevap verdi : -Kadın karşıdan karşıya geçmek istemiyordu ondan efendim! Yeterli değil Küçük çocuk okulun ilk günü sonunda eve döner Annesi sorar -Bugün ne öğrendiniz? Çocuk cevaplar -Yeterli değil yarın tekrar gitmem gerek Ev ¤¤¤¤i Küçük kız okuldan gelir ve annesine: -Annecim bugün okulda yapmadığım bir şey yüzünden cezalandırıldım Annesi haykırır: -Amabu nasıl olur Okula gelip öğretmeninle bu konu hakkında konuşmalıyım bu arada senin yapmadığın şey neydi? Küçük kız cevaplar: -Ev ¤¤¤¤im imza -Babacım karanlıkta yazı yazabilir misin? -Sanırım Ne yazmamı istersin? -Karneme adını yazıp imza atar mısın! Baba çocuguna : -Oğlum Atatürk senin yaşındayken sınıfının birincisiydi demis Çocuk babasına : -Senin yaşındayken de Cumhurbaşkanı ididemiş Öğretmen okulda sormuş: _kim cennete gitmek istiyor? Herkes parmak kaldırmışSadece Temel parmak kaldırmamışÖğretmeni sormuş: Temel sen cennete gitmek istemiyormusun? Temel: _istemezmiyim öğretmenimİstiyorum ama annem bana okuldan çıkınca hiç biryere gitmeden eve gelmemi söylediOnun için kusuramayınAnnem göndermiyor Kim Daha Zeki? Küçük Temel'le arkadaşları sınıfta aralarında kim daha zeki diye tartışıyorlarmış Küçük Temel: - Ben çok zekiyimdur üç aylıkken yürümeye başlamişum demiş Oradan Dursun söze atlamış: - Sen ha puna zeka mi diysun daaa! Haçan ben üç yaşuna kadar kendimi kucakta taşitmuşum! !! Kimse Bağırmamış Dilbilgisi dersiydi Öğretmen çocuklara sordu: - Çocuklar "bağırmadım bağırmadın bağırmadı" deyince ne anlarsınız? Öğretmen çok parmak beklerken kimse parmak kaldırmadı Neden sonra Temel parmak kaldırdı: Telaşa gerek yoktur kimse bağirmamiştur! EMEKLi OLACAKMIŞ Öğretmen öğrencilerine soruyordu: - Fatma büyüyünce ne olacaksın? - Hemşire olacağım öğretmenim - Sen ne olacaksın bakalım Mehmet? - Subay olacağım öğretmenim! - Sen Hasan? - Öğretmen olacağım Sıra Tayfuna geldi: - Tayfun sen büyüyünce ne olacaksın? - Ben mi? - Emekli olacağım öğretmenim!!! GÜNEŞ TUTULMASI Küçük Temel babasına: - Öğretmenimuz bugün küneş tutulması olacağını söyleti Tışari çikup pakapilur miyum? Diyerek izin istedi Babası: - Olur ama sakun fazla yaklaşmayasun dedi DALGINLlGIN BÖYLESi Tabiat bilgisi öğretmeni çok dalgın birisiydi Öğrencilerine elektrik akımının bir canlı üzerindeki etkisini gösterecekti Bu deney için de en uygun hayvan kurbağa idi - Sizlere çok yakından tanıdığınız bu sevimli hayvanlardan birini getirdim dedi Ceplerini karıştırdı karıştırdı Ama çıkara çıkara bir sosisli sandviç çıkardı Sonra da şaşkın şaşkın sandviçe bakarak şöyle mırıldandı: - ALLAH ALLAH Saat onda ben bu sosisli sandviçi yememiş miydim? ORTAK NOKTA Hasan ile Ahmet iki eski arkadaştılar Liseden sonra biri Ziraatı diğeri Dişçilik fakültesini kazanmıştı Uzun yıllar geçtikten sonra tekrar karşılatılar Sohbet sırasında aralarında şöyle bir konuşma geçti: - Dişçi ile çiftçi arasındaki ortak noktayı biliyor musun? - Biliyorum ikisi de kök söker BOŞ TEHDiT Defalarca sınava girdiği halde bir türlü başarı gösteremeyen bir tıp öğrencisi imtihan öncesi profesörü yakalayıp: - Hocam dedi Bu defa da beni dersinizden bırakırsanız bıçağımı tam kalbinizin ortasına saplayacağım Hoca güldü: - Yapamazsın dedi Çünkü sen daha kalbin yerini bile bilmiyorsun NİÇİN ERİMEZ ? Kimya dersinde öğretmen elindeki metal parayı gösterdi: Şimdi bu beş yüzlüğü asite bırakıyorum Ne dersiniz eriyecek mi? Öğrencilerden biri parmak kaldırıp cevap verdi: - Erimez öğretmenim - Evet erimez Ama erimez olduğunu nasıl anladınız? - Eriyecek olsa asite atmazsınız da ondan KÜLTÜR-FİZİK Ünlü bir yazar kilo almaktan yakınıyordu Doktor arkadaşı ona: - Sabahları bir saat kültür- fizik yap dedi Ertesi hafta görüştüklerinde; doktor sordu: Nasıl gidiyor bakalım bakayım kültür - fizik? - Kültür iyi gidiyor doktor Her sabah bir saat okuyorum Ama fizikile hiç aram yok ! FARKI NASIL ANLARMIŞ? Öğretmen sordu: - Söyle bakalım yavrum: "Bir ağacın kiraz mı yoksa erik ağacı mı olduğunu nasıl anlarsın?" - Dallardaki meyvelere bakar anlarım efendim - iyi ama kış mevsiminde bulunuyorsak dallarda meyve yoksa o taktirde nasıl anlarsın? - O zaman meyvelerin olmasını beklerim öğretmenim EŞEK KAÇ AYAKLIDIR? İlkokulda matematik dersinde öğrencilerden birine öğretmen: - Eşeğin kaç ayağı var? diye sorar Çocuk: - Bazı eşeklerin iki ayağı var bazılarının da dört ayağı var öğretmenim cevabını verir Öğretmen hayretle: - iki ayaklı eşek nasıl olur? diye sorar Çocuk utanarak kendini gösterir: - Babam kızdığı zaman bana "seni eşek seni " diye bağırır da HANGİ TOKAT? Coğrafya dersiydi Öğretmen öğrencilerden birini tahtaya kaldırdı Tahtada asılı haritanın bir noktasını kapatarak: Buradaki şehrin adı nedir? diye sordu Çocuk bilemedi Öğretmen hatırlatmak amacıyla: - Tokat'ı bilir misin Tokat'ı? Dedi Çocuk öğretmenin vuracağını sanarak gözleri dolmuştu Öğretmen çocuğu daha fazla üzmek istemedi - Orası Tokat şehridir yavrum Bunda Üzülecek ne var? BALIKLAR NEDEN KONUŞMAZ? Öğretmen: - Balıklar neden konuşmaz Berk? Diye sordu Berk: - Siz suyun altında konuşabilir misiniz öğretmenim? Diye cevap verdi TRAFiK KURALLARI Öğretmen öğrencilerine trafik kuralların dikkat etmelerini öğütlüyordu: - Örneğin ben trafik kurallarına dikkat etmezsem bir taşıtın altında kalırım Sonra ne olur biliyor musunuz? Bir öğrenci telaşla söze atıldı: - Dersler boş geçer öğretmenim!! |
09-11-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
6.Sınıf İçin Bilmeceler - 6.Sınıf İçin Fıkralar - 6.Sınıflar İçin Maniler Nelerdir?MANİLER Bostanlarda fasulye Anam gitti gezmeye Ben anamdan örendim İnce boncuk çizmeye Koyunum var karaman Gaybolursa araman Ben bir reçber kızıyım Şehirliye yaraman Dere boyu gidelim Koyun kuzu güdelim Sennen beni görmüşler İnkâr bayrım edelim Ak koyun kuzusuna Gün tutmuş postusuna Ne desen de ağlasam Arnımın yazısına Tren gelir öterek Kömürünü dökerek Ben anamdan ayrıldım Gözüm yaşım dökerek Tut yedim duttu beni Yârim unuttu beni Yarı yola varmadan Hıçkırık tuttu beni Ak tavuk aldın mı? Kümese koymadın mı? Kör olası gaynana Sen gelin olmadın mı? Kapelesi ketenden Yârim indi trenden Boynuna sarılayım Gülünü incelmeden Kayalar yarılmasın Yar bana darılmasın Yar bana darılıp da Ellere sarılması Çaya inesim geldi Şeker yiyesim geldi Ala gözlü ablamı Gene göresim geldi Su içtim kana kana, Sular akar yana yana, Yüzün bir gün görmedim, Bilmem gidem ne yana Merdiven indirdiler, Atlara bindirdiler, Kızım seni kahır eline gönderdiler, Ağlar silinir silinir ağlar Gelin geldi evimize, Şenlik kurdu köyümüze, Hoş geldin allı gelin, Sefa geldin pullu gelin Baban carsıya vardı mı? Alını yeşilini aldı mı? Suda kızıma dedi mi? Haydı kızım kutlu olsun Haydı kızım kınan kutlu olsun, Burada dilin tatlı olsun Çağırın gelin kızın anasını Kızı gelin oldu görsün Allah muradını verdi bugün, Anasını kızsız koyan Evlerini ıssız koyan, Testisini susuz koyan Kahve doktum kuruna, El vurmayın durula, Yârime yar diyeni, Sol göğsünden vurula Bayburt�a giden yollar Uzadıkça uzarlar, Geçme bizim kapıdan Eller bana kızarlar Maşrapanın kalayı, Kızlar çeker halayı, Allah için söyleyin, Var mı askın kolayı Suya bulgur ezerim, Hem ezer hem süzerim, Ben yarımın derdinden Deli olmuş gezerim Hey hızara hızara Dalda elma gızara Beni sana vermizler Başka yerden giz ara Gayadan öküz bakar Öküzün arnı sakar Delikanlı dururken Sakallıya kim bakar Mendil aldım onbeşe Onu serdim güneşe Gitti yârim gelmedi Beni aldı telaşe Dağdan kestim kereste Kuş besledim kafeste Yârin hasta dediler Yetiştim son nefeste Karşıda ala inek Tüyleri benek benek Hiç boğazımdan geçmiyor Yarsız yediğim yemek Kuş kafese girmiyor Buna aklım ermiyor Hiç boşuna ah çekme Annem beni vermiyor Evleri sarı boya Gel yarim doya doya İç vereme tutuldum Gamıma koya koya Armut dalda bir iki Saydım baktım on iki On ikinin içinde Gök yazmalı benimki İnce yazma düreyim Aç koynunu gireyim Uyan uyan sar beni Yar olduğunu bileyim Tavanlarda tencere El vurmadım incire Gavur babam duymasın Çeker beni zencire Çaya indim taş buldum Yüzüğüme kaş buldum Neredeydin la sürgün Yanıma yoldaş buldum Arabası kirenden Mendil sallar trenden Abenim nazlı yarim Nasıl ayrıldın benden Kara tren ak tren Askerleri say tren Benim yarım kırkbeşti Postasıyla say tren İki çeşme yanyana Su içsem kana kana Bana ediresini ver Mektup yazayım sana Sergenlerde çekirdek Bostanlarda bitecek Ben isterim babamdan Dört davul sekiz köçek Evleri var üst başta Kundum dalda taşta Sen orada ben burda Akıl kalmadı başta Harmanı yuvarladım Samanı çuvalladım Gara gözlü ey abim Allaha ısmarladım Keteni bez edeyim Hangi yol gözeteyim Kara gözlü yarimi Kimlere benzeteyim Mendil serdim bir taşa Neler geldi bu başa Öptüm bir kız yanağı Dedi bana çok yaşa İp attım ucu kaldı Ocakta saçı kaldı Ben büyüttüm el aldı Yürekte açı kaldı Eğer gelinim iyi olursan Bizde seni överiz Kotu olursan gelinim Hepimizde döveriz Karatavuk olmadın mı? Dallara konmadın mı? Şebek yüzlü kaynanam, Sen gelın olmadın mı? Karşıdaki gök ekin, Aldırdım elimdekin, Her soran benzim sorar, Sormazlar kalbimdekin Ekim ektim düzlere, Diken oldum gözlere, İşte ben gider oldum, Ayaş kalsın sizlere Yıldırım vurdu bizi, Dal gibi kırdı bizi, Araya girdi düşman, Dağlar ayırdı bizi Arabamın tekeri Hem ileri hem geri Benim de bir yârim var Oruçlar�ın şoförü Avlu dibi örümcek Aklım gitti görüncek Ben aklımı yemedim Köylülere gidecek Ayağında mesi var Odasında sesi var Bekâr oğlan değil mi? Kızlarda hevesi var Ayakkabı aldırdım Bir sele topukları Beni baştan çıkaran Taşköprü kopukları Ayakkabı giyerim Üstü beyaz olursa Kaynanamı severim Oğlu güzel olursa Garşıdan gelen atlı Ne gayratlı gayratli Ben istedim vermedi Niman malın gıymatlı Kara kabak bağ atar Altında yılan yatar Ben bilmem mi a yârim Goynunda neler yatar Deniz coştu göl oldu Yârim sana ne oldu Benim sana yandığım Memlekette şan oldu Ev ötene ev yaptım Çıktım üstüne baktım Yârim gelecek diye Çivte lambalar yaktım Irmak gumsuz galır mı? Dibi susuz galır mı? Senin gibi güzelin Goynu yarsız galır mı? Karşıdan ünlüyorlar Badılcan belliyorlar Bu köy nasıl köyümüş Varmadan övüyorlar Mısır ektim azmasın Gelen geçen kazmasın Yar üstüne yar seven Gençliğine doymasın Titretin ışıkları Çalıver kaşıkları Yürü tirenim yürü Kavuştur âşıkları Elinde demir orak Mektup göndersem ırak Cebinde tarağın Bana yadikar bırak Elma attım nar geldi Dar sokaktan yar geldi Eğil biyol öpeyim Al yanaktan kan geldi Gökde yıldız niniynen Köçek oynar ziliynen Ayağına taş batmış Siliyor mendiliylen Dam kapısı açıldı İnce boncuk saçıldı Yar kapıdan girince Gözüm gönlüm açıldı Dağda tavşan oynuyor Yelesini yağlıyor Ötmüş yârim dizime Garip garip aylıyor Irmak coştu kül oldu Yârim sana ne oldu Olan oldu a gülüm Madenkeş sebep oldu Tütün içtim lüleden Benim yârim Günye'den Biricik biricik baş olmaz Hoş geldiniz cümleden Damda kırat harlıyor Kapılan parlıyor Aşmış yengem geliyor Beyaz mendil sallıyor Kayalar yarılmasın Yar bana darılmasın Yar bana darılıp da Ellere sarılmasın At üstünde cenderme Dut kolundan goyverme Giz ben seni atacın Kimselere deyverme Sarı kâğıt yazarım Sandık sandık basarım Yârimi vermezlerse Ben kendimi asarım Kar yağıyor yağıyor Abamı giyeceğim İhtiyara varıp da Goca mı diyeceğim Cuma köyün yolları Dönüm geliyor dönüm Cuma köyünden kız almak Ölüm geliyor ölüm Yarımca�da saz olur Gül açılır yaz olur Ben yârime gül demem Gülün ömrü az olur Hereke�dir köyünüz Buz gibidir suyunuz Köyünüzü beğendim Yok, mu bekâr kızınız Harmanlardan geçiver Ata yonca biçiver İki tane yar olmaz Birinden vazgeçiver Dikenli�nin dağları Üzüm yapmaz bağları Üzüm yapsa bağları Evlenir oğlanları Karpuz kestim kan gibi Uzadı urgan gibi Yarımca kızları Kınalı kurban gibi Yarımca�da saz olur Gül açılır yaz olur Ben yârime gül demem Gülün ömrü az olur Kirazımız dalbastı Dalları kiraz bastı Delikanlı söz etti Kızlar yüzünü astı Bu kiraz budak budak Olur, mu kiraz dudak Yarımca�nın güzeli Canımdır sana adak Duvarda makas asulu Elbiseler kesülü Bana mani sorarsan Kirli çuval basulu Şu giden kimin oğlu Paltası da ak kolu Dönüp bana bakmıyor Saki vezirin oğlu Bahçenizde gül var mı? Gül altından yol var mı? Gel gidelim sevgilim Annenden izin var mı? Kayadan indirmişler Tirene bindirmişler Kara saçlı yârimi Gurbete göndermişler Ay gelir aydan beri Çay gelir dağdan beri Ben yârimi görmedim Bir buçuk aydan beri Bostanlarda aşlama Aşlamayı taşlama Ben askere giderken Ağlamaya başlama Su koydum su taşına Masanın ortasına Memelerin benziyor Ferik yumurtasına Denizin dibi derin Üstüne halı serin Sandık sepet istemem Beni sevdiğime verin Duvağın telli gelin Gümüşten elli gelin Buğulu gözlerinden Sevdiğin belli gelin Gün kavuştu ırakta, Gözüm karada akta, Herkesin yarı geldi, Benim yarım uzakta Toprağında tasında Benleri var kasında, Sen bahar içindesin Bense ömrüm kışında |
09-11-2012 | #7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
6.Sınıf İçin Bilmeceler - 6.Sınıf İçin Fıkralar - 6.Sınıflar İçin Maniler Nelerdir?MANİLER 2 Çay aşağu giderim Topal koyun güderim Eğer anam vermezse Bohçamı alur giderim Mavi boyarlar mola Sevsem duyarlar mola İkimizde bir boyda Nikâh gıyarlar mola Harmanlarda ot bitti Goyun yayulsun diye Hatıp kekül sallamış Muhtar bayulsun diye Üzüm goydum sepete Yar oturur tepede Ben bir yeni yar sevdum Şan olsun memlekete Altınım var boynumda İki ellerim goynumda Ela gözlü sevduğum Gece gündüz aynımda Altını bozdurayım Sıraya dizdireyim Elma armut değülsün Cebimde gezdireyim Yaylanın çimenini Hep toplamış geyikler Sevdalunun işine Ne garuşur böyükler Gayalardan ot biter Guzular yayulsun diye Gızlar kekürt sallar Oğlanlar bayulsun diye Dozer geliyor dozer Çekilin sizi ezer Benim sevduğum oğlan Sinan Özer�e benzer Yayladan mı geliyon Sırtındaki yayuk mu? Ben sağa ayakkabı verdüm Ayağundaki çaruk mu? Ambar altunda cecük Bacakları küçücük Benüm sevduğum oğlan Dünyalarda biricük Eriklerin çayırı Yana eğer başını Yarimin motoru var Çıkamıyor bayırı Su serptim serin olsun Mezarım derin olsun Dünyada alamazsam Ahrette benim olsun Kiremit üstünde gezersin İnci boncuk dizersin Kusura bakmayın ama Sen hepsinden güzelsin Ne uyursun ne uyursun Bu uykuyla ne bulursun Al abdesti, kıl namazı Cenneti alayı bulursun Bağa girdim nar için Dolaşırım yar için Anneler kız büyütür Delikanlılar için İstanbul�a giderken Sol tarafta hastane Yârimin mektubunu Eğlendirme postane Davulumun ipi kaytan Kalmadı sırtımda mintan Verin ağalar bahşişimi Sırtıma alayım mintan Bağa gittim bağlama Kara gözlüm ağlama Ben buralı değilim Bana gönül bağlama Mani maniyi açar Maniden kaldım naçar Kör olası çöpçüler Yarsız yorganım açar Besmele ile çıktım yola Selam verdim sağa sola Selamımı aldınız mı Komşulara yaydınız mı Manici başı mısın Cevahir taşımısın Sana resmimi versem Cebinde taşır mısın Kara kara kazanlar Kara yazı yazanlar Cennet yüzü görmesin Aramızı açanlar Kul bela görmez Allah yazmadıkça Allah bela vermez Kul azmadıkça Mani maniye kelam Sevdiğime benden selam Hiç incinip üzülme Kovuşuruz bir zaman Sekiz sekiz on altı Burası ceviz altı Yarimin istediği kız Ayakkabımın altı Minare yıkılmış Direk ister Ağabeyimin canı Börek ister Mani benim ezberim Kan ağlıyor gözlerim Ben yarimin yolunu Akşam sabah gözlerim Masa üstünde pekmez Çoban kavalın ötmez Önünde gezen sürün Benim nişana yetmez Edep bir taç imiş Nuru Hüda�dan Giy al o tacı Emin ol her beladan Biz gideriz ikimiz Kestanedir yükümüz Karakoç�un içinde Elti olacağız ikimiz Karanfili ekemedim Suyunu dökemedim Yarimden ayırdılar Yüzünü göremedim Ayva attım samana Dumana bak dumana Şoför yârim var iken Gider miyim çobana Bizim evin önünde Cankurtaran bağırıyor Ne kabahat ettin yârim Jandarmalar arıyor A apacak apacak Gökten yıldız kopacak Açma yârim ağzını Kuşlar yuva yapacak Ayvalar dilim dilim Darılmış benim gülüm Ben gülüme ne dedim Kurusun ağzım dilim Köprüden geçer iken Köprü salladı beni Yârimin eski dostu Düşman belledi beni Yolda buldum on para Yârim yüzün ne kara Allah sana su vermiş Yıkasana maskara Gel gidelim sevdalım Bizim vatana kadar Yar ben senden ayrılmam Dünya batana kadar Asmanın arasından Alamadım üzümü Kaldır yârim şapkanı Göremedim yüzünü Sarı motor geliyor Sarı duman veriyor Aç kapıyı bak yârim Sana gelin geliyor Kasabın satırı var Yanında yatırı var Ben kasap olmazdım ya Paranın hatırı var Kuyudan su çekerim Al bakıra dökerim Daha yaşım küçük ama Kara sevda çekerim Dere boyu kavakları Dökülür yaprakları Yârim orada ben burada Çınlasın kulakları Bahçelerde sardunya Sardunyayı kırdın ya Beni beğenmiyordun Nasıl bana kaldın ya Yaza yaza yaz geldi Mürekkebe zam geldi Daha yazacaktım ama Karakoç�a kiraz geldi İndim dereye durdum Dokuz güvercin vurdum Dokuzunun içinde Ben birine vuruldum Hoca çıkmış mahalleye Topluyor kaşıkları Cennet istersen Hoca Kavuştur aşıkları Gide gide yoruldum Sular gibi duruldum Şu karşı ki oğlanın Gözlerine vuruldum Evleri yapan usta Yeniden yıksın yapsın Pencere bırakmamış Delikanlılar baksın Dalları bastı kiraz Sevdamı anlamadın Önce beni yalvarttın Şimdi sen yalvar biraz Karakoç �dur köyümüz Zemzem olur suyumuz Sevip sevip ayrılmak Dalga geçmek huyumuz Camdan aldım makası Açtım gömlek yakası Bizim evden gözükür Yarin arka bahçesi Bizim evin önünde Ayvalar şişman olur İlk yârini almayan Sonunda pişman olur Motor geliyor motor Motorun bacası yok Kalkmış beni istiyor Cebinde parası yok Dolabın kapakları Çınarın yaprakları Kara gözlü yârimin Çınlasın kulakları Mavi yelekli yârim Çarkıfelekli yârim Beni bırakıp gitti Demir yürekli yârim Elma attım denize Geliyor yüze yüze Sevdiğimin sözleri Hediye kaldı bize İçeride ara kapı Sürmesi çavdar sapı İkimizi ayıran Dilensin kapı kapı Entarisi al basma Alıp duvara asma Sen benimsin ben senin Ellere kulak asma Havalarda kırlangıç Kanadı ayrıç ayrıç İkimizi ayırtan Kan kussun avuç avuç Maniciyim manici Ak gerdan altın inci Eğer annem verirse Varıcıyım varıcı Kara kara kazanlar Kara yazı yazanlar Cennet yüzü görmesin Aramızı bozanlar Geline bak geline Kına yakmış eline Ne mutlu bu geline Gidiyor sevdiğine Havalarda kelebek Kanadı benek benek Beni yardan ayıran Kalbur satsın hem elek Ortaokul olur mu? İçinde durulur mu? Benim yârim talebe Onunla dalga olur mu? Yeşil iplik bükerim Yare yelek dikerim Yelek yare olmazsan Vallahi seni sökerim Bizim camın altında Herkes bunun farkında Biz yarimle konuştuk Kırklareli Parkında Yüksek evler yaptırdım Dayamaya direk yok Yarim kaçmak istiyor Bende öyle yürek yok Burası Üsküp dere Su istersen İşte dere Ekmek istersen Allah vere Yatak istersen geldiğin yere Üsküp dere köprüsü Hafif sallar adamı Üsküp dere kızları İpsiz bağlar admı Mani maniyeleyim mi Bir mani söyleyeyim mi İşaret et sevdiğim Yanına geleyim mi Cam altında ısırgan Gavur musun Müslüman Gel bir kerecik öpeyim Vallahi bak ısırmam Armudu taşlayalım Dibinde kışlayalım Sevdiğimi görünce Maniye başlayalım Bahçelerde pırasa Yaprağına kar yağsa Oğlanlar bekâr kalsa Şu kızlara yalvarsa Al giydim alsın diye Mor giydim sarsın diye İnadıma bakarım Sen bana yarsın diye Mendilimin ucuna Sakız bağlarım sakız Duyuyorum sevdiğim Severmişsin başka kız Pembe giyerim pembe Pembe yakışır gence İnsan bir hoş oluyor Sevdiğini görünce Kaşların karasına Mim çekmiş arasına Yari ilaç diyorlar Kalbimin yarasına Derelerin çakılı Kimden aldın akılı Orta yerde oynayan Ağabeyimin çakırı Karpuz kestim yiyen yok Ağızım yandı diyen yok Sevdiğime kavuştum Gözün aydın diyen yok Entarimi ben biçtim Ateşine ben düştüm Ne kadar cahilmişim Asker oğlana düştüm Bizim evin önüne Kim attı mavi boya Annem babam evde yok Bakalım doya doya Gülüm kurutmam seni Suda çürütmem seni Senelerce görmesem Yine unutmam seni Başımdaki çemberim Oymalıdır oymalı Oldun dünya güzeli Sana nasıl doymalı Sen Aslısın ben Kerem Sana kalbimi verem O kadar zalim olma Edeceksin beni verem Motor almış seksene Bin üstüne gezsene Motor güzeldir amma Bak üstündeki serseme Bizim köyün yolları Çamurluktur kayarsın Bizim köyün kızları Dalgacıdır yanarsın Yengem çıkmış mahalleye Topluyor kaşıkları Nasıl ayırdın yenge Biz gibi aşıkları Bizim köyün kızları Sürmelidir gözleri Gözlerine bakınca Kaçırdım öküzleri |
09-11-2012 | #8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
6.Sınıf İçin Bilmeceler - 6.Sınıf İçin Fıkralar - 6.Sınıflar İçin Maniler Nelerdir?MANİLER 3 Dere boyunda hindi Hindiler suya indi Oğlu olan düşünsün Kızlar on bine bindi Mavi başlık başında Ateş yanar karşımda Haklısın be yârim Cahillik var başımda Masa üstünde ibrik İbrik üstünde ibrik Yeni bir yar sevmişsin Tebrik ederim tebrik Al tülbent oyaladım Vermeye kıyamadım Gitme dedim askere Gitti durduramadım Oy erdiler erdiler Cama perde serdiler Ne utanmaz erkekler Yanımıza geldiler Gitme yârim bozata Gözlerin batar toza Nasıl vuruldun be yârim O kara sıska kıza Dut üstüne dut buldum Yârimi evlenmiş buldum Evlenirse evlensin Ben yenisini buldum Bahar gelir yaz gelir Çarşıya kiraz gelir Senin kısmetin esmer Uzak bir yoldan gelir Köprü altında kuzu Kıvrım kıvrım boynuzu Sen koyun ol ben kuzu Ayıralım şu kızı Elbisemin gülleri Yana bakıyor yana Aret senin sevdiğin Bana bakıyor bana Dere geliyor dere Kumunu sere sere Al beni götür dere Yârin olduğu yere Bu derenin uzunu Aramadım buzunu Aldım Çerkez kızını Çekemedim nazını Resme çıksak a yârim Boylarımız uyar mı? Size gitsek a yârim Annen eve koyar mı? Yolda buldum on para Yârim gözün ne kara Allah sana su vermiş Yıkasana maskara Bizim bahçede güller Renkleri kan kırmızı Yârimle konuşurken Doğdu şafak yıldızı Kahve koydum cezveye Kalk gidelim gezmeye Alışmışım duramam Gelin kızı ezmeye İstanbul'a giderken Hangi rüzgârlar esti O güzel saçlarını Hangi berberler kesti Güneş gider batmaya Selam söyle Fatma'ya Çoban cahil ne anlar Karyolada yatmaya Falda var yürek kızı Yapma artık bu nazı Senin sevdiğin kimse Düğünde çalsın sazı Kırlarda altın seren Sen ol çiçeği deren Yârim karşına çıkar Sana kalbini veren Tarla bitirir misin? Kaval öttürür müsün? Aret benim yârime Selam götürür müsün? Şalvara bak şalvara Şalvarın biçimine Kurban olayım yârim Sigara içimine Cam dibinde durursun Cama tık tık vurursun Kırma oğlan camları Karakolu bulursun Ayağımda terlikler Bahar açmış erikler Oğlan sana geleceğim Hazır mı gelinlikler Ali derler adına Her gün gider oduna Söyle komşu oğluna Doğru gitsin yoluna Mavi yelekli yârim Göğsü ilikli yârim Bıraktın beni gittin Demir yürekli yârim İndim kuyu dibine Baktım suyun rengine Gece gündüz ağlarım Düşemedim dengime Çiçekler başındadır Sürmesi kaşındadır Kara gözlü sevdiğim Henüz genç yaşındadır Masa üstünde güller Yâre dökülür diller Unutulur mu be yârim Seninle geçen günler Annem entari almış Yanında eklemesi Tak bir nişan yüzüğü Kolaydır beklemesi Suyoludur suyolu Boş giden gelir dolu Bana nikâh yapacak Muhtarın büyük oğlu Seni severim yârim Günü günlere ekle Sana gelirim yârim Köşe başında bekle Doldur yârim testini Şu karşıki çeşmeden Baban seni everse Büyük aşka düşmeden Dereler akar akar Karışır denizlere Kurşunlara diz yârim Verme beni ellere Kolumdaki saati Yediye kuruyorum Hiç üzülme sen yârim Sözümde duruyorum Mendil versem almazsın Sen mendilsiz kalmazsın Sigaranı yakayım Sana zahmet olmasın Bahçe kapısı kilitli İttirdim açamadım Anneme duyurmuşlar Çıktım da kaçamadım Derede incir ağacı Tadı zehirden acı İçme dedim şarabı Dedi sevda ilacı Bahçede örümceğim Ben sana görümceyim Başkasına bakarsan Ağabeyime söyleyeceğim Karadutun altında Ben de bunun farkında Ben yârimi kaybettim Kuzuluk'un parkında Yârim okul önünde Kitap açmış okuyor Elindeki laleyi Bana bakıp kokluyor Erguvanın dalları Yana yatıyor yana Şu Kızılcık kızları Cana yatıyor cana Denizin dibi mildir Beni söyleten dildir Mahalleler ayrı ama Gönüller yine birdir Ayakkabımın izi Tarlaya çektim çizi Yar öğretmen, ben terzi Çekemiyorlar bizi İn dereye dereye İnemeyen atlasın Yârimle ikimizi Çekemeyen çatlasın Süt mavi kurdeleye Ben altın takar mıyım? Senin gibi çalgıcıya Ben artık bakar mıyım? İn dereye dereye Dere çakıllı yârim Gördüğüne gönül verdin Gel geç akıllı yârim İn dereye dereye Dere sana ırak mı? Her gün her gün tarlaya Sen babana çırak mı? Tarladadır ıspanak Kökündedir köstebek Görülmemiş be yârim İki kız birden istemek İndim dereye çatak Yere yaptırdım yatak Rica ederim yârim Sevme üstüme ortak Motor geliyor motor Tutundum direğine Çekemeyen düşmanlar Buz koysun yüreğine Hoş gelmişsin misafir Oturacak yerim yok Sana kahve yapayım Cezvem delik, şeker yok Kaşıklıkta kaşığız Biz yârimle aşığız Bizi kimse ayıramaz Saç gibi dolaşığız İndim dere akmıyor Yârim bana bakmıyor Yolladığım çiçekler Kurumuş ta kokmuyor Yatma yeşil çimene Uyur uyanamazsın Verme beni ellere Gönül dayanamazsın Bu gün ayın on dördü Kız saçını kim ördü Ördüyse yârim ördü Ay karanlık, kim gördü Dere boyu yeşillik Nerde kaldı Keşirlik Keşirliğe gidenler İstiyor beşi birlik Gülüm kurutmam seni Yerde çürütmem seni Senelerce görmesem Gene unutmam seni Boynumdaki kolyenin Yar verdi parasını Bir kolye değil mi? Çekerim sevdasını Cam dibinde küpeli Dibini süpürmeli Yar üstüne yar sevenin Yüzüne tükürmeli Güle bindim gülmedim Gülden düştüm ölmedim Küçükken bir yar sevdim Yar kıymeti bilmedim Sarma sararım sarma Toprak tenceresine Gel konuşalım yârim Mutfak penceresine Yelek örerim yelek Örnek ararım örnek Örnek değil merakım Bir kere yâri görmek Yolcu dayı beri bak Kulağına deri tak Berilere bakmazsan Kalkmaz döşeklere yat Eştim eşti kum çıktı Kumun dibi su çıktı Seni dövmeye yârim Hangi serseri çıktı İn dereye saz kopar Koparırsan az kopar Benim bir sevdiğim var Gülerken bana göz kırpar Kara kara kazanlar Kara yazı yazanlar Cennet yüzü görmesin Aramızı bozanlar Ha erdesin erdesin Hangi camda perdesin Seven sabahtan gelir Öğlen oldu nerdesin Yelek örerim yelek Örme parası senden Çak yârim elektriği Pil parası benden Anne bana terlik al Sakın yeşil olmasın Gideceğim oğlanın Kız kardeşi olmasın Motor geliyor motor Motorun bacası yok Kalkmış beni istiyor Cebinde parası yok Kızılcıkdere camisi Şınlıyor minaresi Anne sevdiğim ölmüş Gidiyor cenazesi İn dereye dereye İnemeyen atlasın Yârimle ikimizi Çekemeyen çatlasın Suya giderim suya Yârim arkamda mısın? Ciddi olarak sevdim Bilmem farkında mısın? Kuyu dibinde kuyu Uyu efendim uyu Bana sarhoş diyorlar İçtiğim üzüm suyu Dere boyunda keklik Kızlar giyer eteklik Kızlarda iş var ama Erkeklerde eşeklik Yemenimin yeşili Ben kaybettim eşimi Ben bulursam eşimi Ben bilirim işimi Kızılcıklar olur mu? İçinde durulur mu? Benim yârim talebe Onunla dalga olur mu? Dere boyunda dutlar Dutlar kökünden patlar Askerdeki yârime Gölge olsun bulutlar Yeşil sandık kilidi Üstünü güller bürüdü O yar beni sarınca İmam tahtam çürüdü İplik serdim sergene Gönül verdim ergene Niye gönül verirsin Kendini bilmeyene Masa üstünde roman Okurum zaman zaman Ben yârime gideceğim Subay olduğu zaman İstanbul�dan gelirken Buldum terzi iğnesi Sanki gideceğim gibi Beğenmezmiş yengesi Kırmızı gül ol da gel Bardaklara dol da gel Sen beni alamazsın Öğretmen ol da gel Karayılan olayım Yollarda dolanayım Gösterin görümcemi Abisini sorayım Masa üstünde koku Açta mektubu oku Seni sevdim seveli Gelmez gözüme uyku İncilerim diziyle Kimler görmüş gözüyle Ben yârimden ayrılmam İki düşman sözüyle Benim saçlarım uzun Uzun diye örmezler Beni sana Sevdiğim Hısım diye vermezler Taş üstünde oturma Kumaşını batırma Sen benimsin ben senin Gel Yanıma utanma Altınlarım alay değil Gümüşlerim kalay değil Attın bana sevdayı Çekmesi kolay değil |
09-11-2012 | #9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
6.Sınıf İçin Bilmeceler - 6.Sınıf İçin Fıkralar - 6.Sınıflar İçin Maniler Nelerdir?MANİLER 4 İstanbul�dan gelirken Aldım pilili etek Konuşmaya yüzün yok Manilere dikkat et Geline bak geline Kına yakmış eline Ne mutlu bu geline Gidiyor sevdiğine Motor geliyor motor Ekinlik arasından Ben yârimi tanırım Saçının dalgasından Dere boyunda gezer Buldun mu benden güzel Ben buldum senden güzel Resmi cebimde gezer Elimde zilli maşa Vururum taştan taşa Ben yârimle toka ettim Dedi bana çok yaşa Bahçelerde börülce Oynar gelin görümce Oynasınlar bakalım Bir araya gelince Yeşil ipek bükerim Yâre gömlek dik erim Sen orada ben burada Hasretini çekerim Elmayı atan bilir Şeftali satan bilir Kızların kıymetini Yalınız yatan bilir Karanfil ektim gül bitti Dalında bülbül öttü Ötme bülbülüm ötme Yârim gurbete gitti Tülbendimin bir yanı Turuncudur turuncu Ne yapayım be yârim Askerlik vatan borcu Avlunun dibi sarmaşık Yar oldum sana âşık Yar aklıma geldikçe Elimden düşer kaşık Gitme dedim de gittin Uzak uzak yerlere Kar mı yağdı be yârim Güvendiğin yerlere Su üstünde sarayım Dur şu yâre sorayım Yârimden gelen mektubu Tülbendime sarayım Atma bana taş ile Gözüm dolu yaş ile Ben nereye gideyim Bu sevdalı baş ile Kırklara giden olsa Yârimi gören olsa Kırklar seni yıkarım Yârim ziyan olursa Elma attım nar geldi Dar sokaktan yar geldi İlişmeyin yârime İki ayda bir geldi Şapkayı soldurmuş Giye giye Yârim sararmış solmuş Alacam diye diye Ah fındığım fındığım Dallarına konduğum Vermedi seni bana Sakalını yonduğum Almışız kızınızı Fındık çubuğu gibi Bir daha verin bize Eğleyin gönlümüzi Ayran yapar yayıklar Kızlar fındık ayıklar Harmanın kenarında Titrer ince bıyıklar Eğdim fındık dalını Gel deşure deşure Ölmeden koydun beni Menşure teneşure Ey fındığım fındığım Dallarına konduğum Ben sevdim de el aldı Odur benim yandığım Fındık bahçelerinde Miras oynarım miras O kırmızı yanaktan Eğil öpeyim biraz Fındığa kaga derim Darılma şaka derim Sen beni bastırırsan Ben sana aga derim Fındık toplayan gelin Fındık dalda kalmasın Gel biraz konuşalım Aklım sende kalmasın Fındık dalında direk Vay sana yanmış yürek Sen nelere dayandın Buna da dayan yürek Fındık dalında testi Kemer belimi kesti Yine geldi aklıma Askerdeki yan fesli Fındık fıstık olur mu? Ateş yastık olur mu? Sen orada ben burada Böyle dostluk olur mu? Fındık içi işlerim Al yanaktan dişlerim Eğer benim olursan Saçların gümüşlerim Fındık kırdım iç ettim Yaylalara göç ettim Yârim senin yüzünden Ben bu canı hiç ettim Fındık yaprağı yeşil Döşür Eminem döşür Bu akşam geleceğim Şekerli kahve pişir Fındığı harman ettim Derdimi ferman ettim Hiç üzülme Fadimem Efkârım derman ettim Fındık dalda sararmış Yaprakları kararmış Yârim beni kaybetmiş Bahçelerde ararmış Fındık yeşil çotanak Dalında salkım saçak Yeşil giysi içinde Kahverengi yavrucak Fındık dalda bir sıra Yârim gitti Mısır'a Koyun olsam yayılsam Yârimin peşi sıra Fındık budaklanır mı Dalları saklanır mı Anasının yayında Hiç kız kucaklanır mı? Harmandan yığın yığın Güneş dostu fındığın Çalışır çoluk çocuk Sesi ninni tırmığın İyi bu sene püsler Bahçeyi emek süsler Fındığa on ay kaldı Yine gülecek yüzler Kemençemin telleri İbrişimdir ibrişim Dişledim yanağını Kırıldı fındık dişim Toplasın onu kızlar Peşi sıra uşaklar Sayesinde fındığın Düğün dernek yaparlar Para etti fındıklar Tükendi bütün borçlar Şimdi düğün vaktidir Doldu ceviz sandıklar Yüklensin arabalar Seksen okka çuvallar Fındık hazır olunca Şenlensin çarşı pazar Gün batarken harmanda Çuvallar var her yanda Emmi sarmış tütünü Yorulmuştur her hâlda Görele, Tirebolu Giresun'da konduğum Bulancak, Ordu bilir Kıymetini funduğun Fındığın çalısını Kırarlar yarısını Küçükken evlenenin Alırlar karısını Güneşten insan bezer Fındık içinde gezer Yaz günü akşamından Hafif bir meltem eser |
09-11-2012 | #10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
6.Sınıf İçin Bilmeceler - 6.Sınıf İçin Fıkralar - 6.Sınıflar İçin Maniler Nelerdir?Soru: Adamın biri, güneşin doğduğu yer olan doğuya dönükse, adamın arkası ne olur? Cevap: Gölgeye Soru: Memurlar niçin kravat takarlar? Cevap: İki yakası başka türlü bir araya gelmediği için Soru: İnek niçin kuyruğunu sallar? Cevap: Sütüne sinek düşmesin diye Soru: Bir İskoç'tan daha cimri ne vardır? Cevap: İki İskoç Soru: Sarhoşlar milletvekilliğine niçin adaylıklarını koymazlar? Cevap: Nutuk kürsüsündeki bardakta içki yerine su olduğu için Soru: Deliler niçin şapka yerine başlarına huni koyarlar? Cevap: Kendilerini akaryakıt varili sandıkları için Soru: Güneş niçin tutulur? Cevap: Ayın güzelliğine âşık olduğu için Soru: IV Murat Osmanlı tahtına çıktıktan sonra ne yaptı? Cevap: Oturdu Soru: Hangi balık, köpekbalığından çok korkar? Cevap: Pisibalığı ŞAŞIRTMACA BİLMECELER 01- Ateş olmayan yerde ne olmaz? 02- Hangi yolda trafik kazası olmaz? 03- Yankesiciler neden modayı takip ederler? 04- Hiç kar yağmayan hava hangisidir? 05- Çalındığı halde görülmeyen şey nedir? 06- Horoz nerede öter? 07- Hangi top zıplamaz? 08- Hangi karnede sıfır olmaz? 09- Hangi bağda üzüm yetişmez? 10- En güzel kokan fil hangisidir? 11- İlk Türk bayrağını kim dikmiştir? 12- Gözlemeyi en çok kim sever? 13- Hangi kazanın kaymakamı yoktur? 14- Arı ile eşek arasında ne fark vardır? 15- Beş yıllık okulu otuz yılda bitirene ne denir? 16- Hangi macunla diş fırçalanmaz? 17- Kim evini kiraya vermez? 18- Dokunmadan tutulan şey nedir? 19- Denizler niçin tuzludur? 20- Hangi istasyonda tren durmaz? 21- Kadın ve politikacıdan ortak beklenti nedir? 22- Hangi ağrı en güzel ağrıdır? 23- Zır cahil bir zenciye ne der? 24- Hangi köye kimse gitmek istemez? 25- Erkekler niçin kravat takar? 26- Elbiselerden başka ne ütülenir? 27- Hangi kale tarihi değildir? 28- Kızdığını en çok kim belli eder? 29- Eve gelen hırsız neyi çalmaz? 30- Meyvelerin şefi hangisidir? 31- Damlaya damlaya ne olur? 32- Hiç ceza alınmadan öldürülen şey nedir? 33- İnsan, en çok hangi zilden etkilenir? 34- En neşeli çiçek hangisidir? 35- Hangi lastik otomobile takılmaz? 36- Sürekli döküldüğü halde tükenmeyen şey nedir? 37- Hangi yazı silinmez? 38- Hangi barajda su olmaz? 39- İpsiz ve mandalsız ne asılır? 40- En hızlı yenilen şey nedir? 41- Yazın en çok kim hava atar? 42- Hangi yapraklar sonbaharda dökülmez? 43- Adamın biri durmadan uluyormuş, neden? 44- En uzun hikâye nedir? 45- Hangi kuşağı belinize bağlıyamazsınız? 46- İçilmeyip, yenen sigara hangisidir? 47- Ankara niçin soğuktur? 48- Hangi kaba su konmaz? 49- Elekle su nasıl taşınır? 50- Hangi kalemle yazı yazılmaz? 51- Hangi gül kokmaz? 52- Hangi bağda üzüm yetişmez? 53- En kestirme yol hangisidir? 54- Avukatlar niçin kadın gibi uzun elbise giyerler? 55- Tüfek, makineli tüfeğe ne demiş? 56- Hiç hareket etmeden neyimizi değiştirebiliriz? 57- Hiç kimsenin okuyamadığı yazı hangisidir? 58- Kadınla radyo arasında ne benzerlik vardır? 59- İki kadınla evlenmenin en kötü tarafı nedir? 60- İlanı aşk ile ilanı harp arasında ne benzerlik vardır? 61- Geveze bir kadın ile tesbih arasında ne gibi bir fark vardır 62- Termometre ile öğretmen arasında ne benzerlik vardır? 63- Hangi kanun insanları yargılamaz? 64- Bir politikacının ölüp ölmediğini nasıl anlarız? 65- Kimler profesyonel atıcıdırlar? 66- Hangi eve giren senelerce o evden dışarı çıkamaz? 67- Hakem ile trafik polisi arasında ne benzerlik vardır? 68- En gürültülü maç hangi takımlar arasında oynanır? 69- Türkiye�de acil hastalara ameliyattan önce ne verilir? 70- Hostesler neden havada dedikodu yaparlar? 71- Bir kadın kocasını milyoner yapabilir mi? 72- Akılsız başın cezasını kimler çeker? 73- İçinde günlük süt bulunan şey nedir? 74- Memur maaşı ile bulgur pilavı arasındaki benzerlik nedir? 75- Banker ile tanker arasında ne benzerlik vardır? 76- Şişmanlar niçin güneş yağı kullanmazlar? 77- Güneş girmeyen eve ne girer? 78- Milletvekillerinin en çok yediği salata hangisidir? 79- Kitap deftere ne demiş? 80- Hangi ayda 28 gün bulunur? 81- Doktor ile avukat arasında ne fark var? 82- Kırıldığı zaman kullanılan şey nedir? 83- Benzin ile insan arasında ne benzerlik vardır? 84- Nasrettin hoca eşeğine neden ters biner? 85- Karanlıkta neyimizi göremeyiz? 86- Kekemeler ne zaman kekelemezler 87- En kibar kuş hangisidir? 88- Hangi meslektekiler bir gün bile çalışmazlar? 89- Bir duvar bir duvara ne demiş? 90- Türkiye�nin en efendi ilçesi hangisidir? 91- Hangi yolda yürünmez? 92- Dünyanın döndüğünü en iyi kim bilir? 93- Türkiye�nin en namuslu ilçesi hangisidir? 94- Kral ölürse oğlu ne olur? 95- Üstüne yazı yazılmayan satır hangisidir? 96- Hangi simit yenmez? 97- Her tarafı sayılarla dolu olan adama ne denir? 98- Ayağını yorganına göre uzatmayan ne olur? 99- Hiç yorulmadan dünya yolculuğu yapan şey nedir? 100- En çok acı çeken dağ hangisidir? CEVAPLAR 01- İtfaiye 02- Samanyolu'nda 03- Ceplerin yerini öğrenmek için! 04- Oyun havası 05- Islık 06- Kendi çöplüğünde 07- Kartopu 08- Sağlık karnesinde 09- Ayakkabı bağında 10- Karanfil 11- Terzi 12- Nöbetçi 13- Trafik kazasının 14- Arının eşeği vardır ama eşeğin arısı yoktur 15- Öğretmen 16- Lahmacunla 17- Kaplumbağa 18- Oruç 19- Balıklar kokmasın diye 20- Benzin istasyonunda 21- Çenelerini kapamaları 22- İlk göz ağrısı 23- Kara cahil 24- Tahtalıköye 25- İki yakaları bir araya gelsin diye 26- Kafa ütülenir 27- Futbol kalesi 28- Ütü 29- Zili 30- Şeftali 31- Su faturası kabarır 32- Vakit 33- Karnında çalan zilden 34- Gül 35- Bel lastiği 36- Dil 37- Alın yazısı 38- Futbolcuların kurduğu barajda 39- Surat asılır 40- Maaş 41- Vantilatör 42- Kitap yaprakları 43- İçine kurt düşmüş de ondan 44- Yılan hikâyesi 45- Gökkuşağını 46- Sigara böreği 47- 06 olduğundan 48- Ayakkabıya 49- Su dondurularak 50- Kontrol kalemiyle 51- Virgül 52- Ayakkabı bağında 53- Bilinen yol 54- Çok konuştukları için 55- Amma gevezesin be kardeşim 56- Düşüncemizi 57- Alın yazısı 58- İkisi de her havadan çalar 59- İki kaynanaya sahip olmak 60- Her ikisi de ilan edilir edilmez çarpışmalar başlar 61- Biri çekilir, biri çekilmez 62- Her ikisi de sıfırı gösterdiği zaman, insanlar titrer 63- Yer çekimi kanunu 64- Ağzına bakarız, kapalıysa ölmüştür 65- Politikacılar 66-Cezaevinde 67- Her ikisi de kocaman adam oldukları halde düdük çalarlar 68- Mehter takımı ile bando takımı arasında 69- Gün verilir 70- Yerin kulağı olduğu için 71- Eğer adam daha önce milyarder ise milyoner olur 72- Onu kendilerine "baş" seçenler 73- İnek 74- İkisi de hemen suyunu çeker 75- İkisi de batınca felaket olur 76- Kendi yağlarıyla kavruldukları için 77- Soluk yüzlü ev sahibi 78- Laf salatası 79- Amma da boş adamsın 80- Bütün aylarda 81- Doktor önce soyar, sonra dinler Avukat önce dinler, sonra soyar 82- Yumurta 83- İkisinin de sulusu çekilmez 84- Eşeğin dikiz aynaları olmadığı için 85- Gölgemizi 86- Konuşmadıkları zaman 87- Baykuştur 88- Gece bekçileri 89- Köşede buluşalım 90- Beyşehir 91- Samanyolu�nda 92- Sarhoş 93- Şereflikoçhisar 94- Yetim olur 95- Kasap satırı 96- Deniz simiti 97- Numaracı 98- Üşütüp, romatizma 99- Posta pulu 100- Ağrı |
09-11-2012 | #11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
6.Sınıf İçin Bilmeceler - 6.Sınıf İçin Fıkralar - 6.Sınıflar İçin Maniler Nelerdir?BUNLARDA TEKERLEMELER TEKİR Bir iki tombul tekir Camdan bakar Başına takar Hop hop, altın top MISTIK Mustafa, Mıstık, Arabaya kıstık, Üç mum yaktık, Seyrine baktık LEYLEK Leylek leylek havada, Yumurtası tavada, Gel bizim hayata, Hayat kapısı kitli, Leyleğin başı bitli KUZU Kuzu kuzu me Bin tepeme Haydi gidelim Ayşe teyzeme YAĞMUR Yağ yağ yağmur, Teknede hamur, Bahçede çamur, Ver Allah'ım ver, Sicim gibi yağmur KARGA Karga karga "gak" dedi, "Çık şu dala bak" dedi, Karga seni tutarım, Kanadını yolarım PORTAKAL Portakalı soydum, Başucuma koydum Ben bir yalan uydurdum, Duma duma dum Duma duma dum Öğretmeni kandırdım, Kandırdım OYUN Oooo İğne battı, Canımı yaktı, Tombul kuş Arabaya koş Arabanın tekeri, İstanbul'un şekeri Hop Hop altın top, Bundan başka oyun yok HANIM KIZI Çan çan çikolata, Hani bize limonata? Limonata bitti, Hanım kızı gitti Nereye gitti? İstanbul'a gitti İstanbul'da ne yapacak? Terlik pabuç alacak Terliği pabucu ne yapacak? Düğünlerde, Şıngır mıngır oynayacak KEÇİLER Ayşe Hanımın keçileri, Hop hop hopluyor, Arpa, saman istiyor, Arpa, saman yok, Kilimcide çok Kilimci kilim dokur, İçinde bülbül okur İki kardeşim olsa, Biri ay, biri yıldız, Biri oğlan, biri kız, Hop çikolata çikolata, Akşam yedim salata, Seni gidi kerata SINIFLAR Mini mini birler, Çalışkandır ikiler, Mavi gözlü üçler, Dayak yiyen dörtler, Misafirdir beşler, Altılar, altınımı çaldılar, Yediler, yemeğimi yediler, Sekizler, semizdirler, Dokuzlar, doktor oldu, Onlar bizi okuttu EBE Ebe ebe gel bize Uzaktan vur elimize Eğer vuramazsan Ebesin ebe Bir, iki, üç, dört, beş, altı, yedi, Bunu sana kim dedi? Diyen dedi on yedi Yağlı böreği kim yedi? TAVUK Pazara gidelim, Bir tavuk alalım, Pazara gidip, Bir tavuk alıp ne yapalım? Gıt gıdak diyelim Happur huppur, Happur, huppur yiyelim TOP Bir iki üç Söylemesi güç Sana verdim bir elma Adını koydum Fatma Hop hop hop Bir büyük altın top DEDE Altı kere altı otuz altı Dedemin sakalı yolda kaldı Sakalını aldı dereye attı Dedem sakalsız kaldı EV Evli evine Köylü köyüne Evi olmayan Sıçan deliğine İĞNE Ooooo İğne iplik Derme diplik Çelik çubuk Sen çık NACAK Nacak sapına İki kes Bir sana Biri de bana HEDİYE Kızın adı Hediye Ekmek vermez kediye Kedi gider Kadıya Kadının kapısı kitli Hediyenin başı bitli EL EL EPENEK El el epenek Elden düşen kepenek Kepeneğin yarısı Keloğlan'ın karısı KARNIM AÇ Karnım aç Karnına kapak aç Değirmene kaç Değirmenin kapısı kitli Heybaşı bitli DEĞİRMEN Değirmene girdi köpek Değirmenci vurdu kötek Geldi yedi köpek Hem kötek Hem yedi köpek ALİ DAYI Ali dayının keçileri Kıyır kıyır kişniyor Arpa saman istiyor Arpa saman yok Kilimcide çok Kilimci kilim dokur ÇARŞI Çarşıya gittim Eve geldim hanım yok Bebek ağlar beşik yok Çorba taşar kaşık yok Ali baba öldü tabut yok HAKKI Hakkı hakkının hakkını yemiş Hakkı Hakkı'dan hakkını istemiş Hakkı Hakkıya hakkını vermeyince Hakkı da Hakkı'nın hakkından gelmiş HASAN Hasan Hasan Helvaya basan Kapıyı kıran Kızı kaçıran KÜÇÜK DOSTUM Küçük dostum gelsene Ellerini versene Ellerimizle şap şap Ayaklarımızla rap rap Bir şöyle, bir böyle Dans edelim seninle ELLERİM PARMAKLARIM Sağ elimde beş parmak, Sol elimde beş parmak Say bak, say bak, say bak Hepsi eder on parmak Sen de istersen saymak Say bak, say bak, say bak Hepsi eder on parmak ALİ Ali baksa dum dum Sakalına kondum Beş para buldum Cebime koydum KUZU Kuzu kuzu mee Bin tepeme Haydi gidelim Hacı dedeme Hacı dedem hasta Mendili bohça Kendisi hoca KOMŞU, KOMŞU -Komşu, komşu ! -Hu, hu! -Oğlun geldi mi? -Geldi -Ne getirdi? -İnci, boncuk -Kime, kime? -Sana, bana -Başka kime? -Kara kediye -Kara kedi nerede? -Ağaca çıktı -Ağaç nerede? -Balta kesti -Balta nerede? -Suya düştü -Su nerede? -İnek içti -İnek nerede? -Dağa kaçtı -Dağ nerede? -Yandı, bitti kül oldu TAVŞAN Kapıdan tavşan geçti mi? Geçti Tuttun mu? Tuttum Kestin mi? Kestim Tuzladım mı? Tuzladım Pişirdin mi? Pişirdim Bana ayırdın mı? Ayırdım Hangi dolaba koydun? Çık çık dolaba koydum Haydi, al getir Getiremem Neden getiremezsin? Kara kediler yemiş Vay vay, miyav NEREDEN GELİRSİN? Nerden gelirsin? Zikzak kalesinden Ne gezersin? Açlık belasından Nerde yattın? Beyin konağında Altına ne serdiler? Perde Desene kupkuru yerde Bıyıkların neden yağ oldu? Bıldırcın eti yedim Bıldırcın yağlı mıydı? Gökte uçarken gördüm Saçların neden ağardı? Değirmenden geldim Değirmen dönüyor mu? Zımbırtısını duydum Ayakların neden ıslandı? Çaydan geçtim Çay derin miydi? Köprüyü dolaştım, İşte geldim sana ulaştım CAM Bir cam İki cam Üç cam Dört cam Beş cam Altı cam Yedi cam Sekiz cam Dokuz cam On cam Bu da benim amcam Eveleme develeme Evvel altı elma yedi Seren sekiz serçe dokuz Tarmanın topu kara A devenin çatı kara EBE Ebe ebe nerede Su doldurur derede Dere boyu çalılık Derede olur balık Şu ebe de ne alık Oltamı attım, Balığı tuttum Balık suya dalamaz, Ebe beni bulamaz Bir, iki, üç, dört, beş, altı, yedi Bunu kim dedi, Diyen dedi on yedi, Yağlı böreği kim yedi? ELLERİM Ellerim tombik tombik, Kirlenince çok komik Kirli eller sevilmez Güzelliği görülmez Dişlerim bakım ister Hele saçlar, hele scalar Uzayınca tırnaklar Kirlenince kulaklar Bize pis derler, pis derler |
09-11-2012 | #12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
6.Sınıf İçin Bilmeceler - 6.Sınıf İçin Fıkralar - 6.Sınıflar İçin Maniler Nelerdir?çok teşekkür ederim kolay gelsin |
09-11-2012 | #13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
6.Sınıf İçin Bilmeceler - 6.Sınıf İçin Fıkralar - 6.Sınıflar İçin Maniler Nelerdir?Alıntı: sduygu´isimli üyeden Alıntı çok teşekkür ederim kolay gelsin [img]images/smilies/maxiiismile (11)gif[/img] |
09-11-2012 | #14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
6.Sınıf İçin Bilmeceler - 6.Sınıf İçin Fıkralar - 6.Sınıflar İçin Maniler Nelerdir?Alıntı: sduygu´isimli üyeden Alıntı çok teşekkür ederim kolay gelsin Umarım yararlı olmuştur |
09-11-2012 | #15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
6.Sınıf İçin Bilmeceler - 6.Sınıf İçin Fıkralar - 6.Sınıflar İçin Maniler Nelerdir?teşekkürler bu site sayesinde her bilmece sorusunda cevap veriyorum ve doğru çıkıyor |
|