Çanakkale Savaşında Galatasaray`lılar |
05-20-2009 | #1 |
GöKKuŞaĞı
|
Çanakkale Savaşında Galatasaray`lılarGALATASARAY`lı ŞEHİTLER Çanakkale Savaşı`nın kahraman gazilerinden İvrindi Mallıca Köyü`nden Hacı Azman Dede anlatıyor : "Cepheye gönderilen askerler arasında 15-17 yaşlarında çocuklar dikkatimi çektiBu gençler İstanbul GALATASARAY Lisesi öğrencisi,gönüllü delikanlılardı Çoğunun sakalı ,bıyığı bile çıkmamıştıHayatlarında tüfek görmemiş ,silah kullanmamış gencecik çocuklar O gün çok sınırlı saatler içersinde onlara tüfek tutmayı ,nişan almayı , ateş etmeyi öğrettim Ertesi gün mevzilerde ateş altındaydık Mermiler vızıldıyor, makineli tüfek tarakaları kulakları çınlatıyor ,patlayan bombalar etrafı cehenneme çeviriyordu GALATASARAY`lı 15-17 yaşındaki gençler birbirlerine sokulmuşlar ,korku dolu gözlerle bakışıyorlardı ki içlerinden biri bir zafer şarkısı söylemeye başladı " Annem beni yetiştirdi bu ellere yolladı Al sancağı teslim etti ALLAH`a ısmarladı" Bu marşa yanındaki , onun yanındaki derken hepsi bir ağızdan katıldılarKurşunlar vınlıyor , bombalar patlıyor ecel tırpanı yaralıların acı feryatlarının yükseldiği mevzilerde ölüm dağıtırken GALATASARAY`lı gençler bu siperlerde ne için bulunduklarını sanki dünyaya ilan ediyorlardı " Annem beni yetiştirdi bu ellere yolladı Al sancağı teslim etti ALLAH`a ısmarladı Boş oturma , çalış dedi , hizmet eyle vatana Sütüm sana helal olmaz, saldırmazsan düşmana" GALATASARAY`lı gençler o gün ölüme böyle meydan okudular Arkadan "ALLAH ! ALLAH !" nidalarıyla birer yırtıcı panter gibi düşman mevzilerine saldırarak şehadet şerbetini içtiler İstanbul`a gidip yolu Beyoğlu`na düşenler GALATASARAY Lisesi`nin bahçesindeki anıtta bu kahraman çocukların isimlerini görebilirler Balıkesir Lisesi son sınıf öğrencileri de Çanakkale`ye asker oldularO sene Balıkesir mezun vermedi İstanbul Tıbbiye mektebi de mezun vermedi Bu vatan için , din için, bayrak için ; milletin namus ve şerefini korumak için çarpışan ve CAN veren gençler ! Biliyor ve inanıyoruz ki sizler ölmediniz İlahi bir ikramla yaşıyorsunuz Sizi hiç unutmadık ve unutmayacağız Yüce Rabbimiz (cc) Kur’an-ı Kerim`de şehitleri bakınız nasıl övüyor; ‘Allah yolunda öldürülenleri sakın ölü zannetme! Bilakis onlar hayatta olup, Rablerinin katında yaşarlar, rızıklanırlar Allah`ın lütf-u kereminden ihsan ettiği nimetlere kavuşmaktan dolayı sevinç içindedirler Arkalarından henüz kendilerine katılmayan müstakbel şehit dindaşlarına da kendilerine hiçbir korku olmayacağına ve üzüntü hissetmeyeceklerine dair de müjde vermek isterler’
05-20-2009 | #2 |
TiFus
|
Cevap : Çanakkale Savaşında Galatasaray`lılarOnur Verici Bir Hikaye Ellerine Sağlık Özellikle Galatasaray Lisesi Kadar Önemli Bir Liseden Bu Delikanlıların Çıkması Çok Güzel |
|