Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çorbası, tavuk, tel, şehriyeli

Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası

Malzemeler
Yarım su bardağından daha az tel şehriye
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı tatlı veya acı biber salçası
15 su bardağı tavuk suyu(daha önce haşlamış olduğum tavuğun suyunu ben buz dolabında 1-2 gün saklıyorum ve çorbalarda kullanabiliyorum bunu da öyle yaptım)
Yarım su bardağı ılık su
1 -2 yemek kaşığı sıvı yağ
yarım baş soğan (isteyen yeşil biberde ekleyebilir)
tuz nane karabiber(ağız tadına göre baharatlar)
Hazırlanışı
Sıvı yağımızı tencere içine koyup biraz kızdırdıktan sonra üzerine dileyen ilk olarak biberi atıp kavurabilir İstemeyenler ise direk soğanı atıp diriliğinin kaybolmasını sağlayarak üzerine salçalarımızı ilave ederek karıştırıyoruz Daha sonra tavuk suyunu ve normal suyu döküp tekrar karıştırıyoruz ve biraz kaynamaya başlarken üzerine tel şehriyelerimizi atıyoruzOrta ateşte pişirmeye devam ediyoruz……
Tel şehriyelerimiz tencere içinde büyüme başladıktan sonra ve çorbamız akışkan bir hale gelince üzerine biraz tuz nane karabiber gibi baharatlarlar atıp ocaktan alarak servis yapabilirler (ocağınızın altı orta ateşte olabilecek şekilde kalsın,dileyen bu çorbaya da ince ince biber kıyarak da soğanla beraber kavurup daha sonra suyunu dökebilir)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com