Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
margarita, pizza, ruki, tarifi

Ruki Pizza Margarita Tarifi 5

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ruki Pizza Margarita Tarifi 5

RUKI PIZZA MARGARITA TARIFI 5

Cok eski yillarda Italya’da , Roma’da, Venedik’te kocaman profosyonel dev tepsilerde pismis incecik kagit gibi soguk pizzalari,dikdortgen kesip satarlardi pizzacilarda ; ayakta-sokakta yemek icin En cok da tum deniz urunlerinin midye, kalamar, karides vs az az kullanildigi pizzayi cok severdim soguk soguk Ama pizza margarita temel klasikti! Bir yandan da merak ederdim bunlarin tarifi nasildir diye Oysa ailemde yemek pisirmesiyle cok unlu ,cok fazla becerikli birisi de yoktu acikcasi Ben yemek yapmayi vs sadece yemek kitaplarindan ve kendim ogrendim Siz de ogrenebilirsiniz-hem de tek basiniza

3 ½ kap ekmek unu
7 gram, 1 yemek kasigi-ustleri her zaman duzlenmis ,toz aktif kuru maya
1 ½ kap yani 375 ml ilikca su
1 ½ tatli kasigi tuz
3-5 yemek kasigi sizma zeytinyagi veya sivi yag
2 adet 20 cm capinda gibi pizza veya 40 cm capinda ince hamurlu 1 adet pizza cikar

PIZZA ustune ise;
300-400 gramlik ezilmis,sote edilmis vs koyuca domates sosu-kaliteli konserve de olabilir-veya siz en iyisi evde yapin
25 adet buyuk feslegen yapragi
250 gram mozzarella veya beyaz peynir de olabilir
tuz+karabiber
3-4 yemek kasigi sizma zeytinyagi uste gezdirilecek

Ilikca Suyun yarisi +mayayi karistirin ve aaagahta 5-7 dakika birakin

Un+otekileri karistirin;maya hazir olunca ekleyinYogurun 3 dakika-ustunu ortun ve 15 dakika bekletintekrar yogurun;ellerinize yapisiyorsa un ekleyin az az Yogurun- Hamur duzgun, parlak,elastiki olmalidir Bu kaliteli unlarda genelde 4-5 dakikadirTop yapin;ici sivi yagla yaglanmis derin buyuk kaba alin ve cevirin;her tarafi yaglansin;ustunu ortun ve 1 saat esintisiz,ilikca bir yere birakin

Tepsinizi sivi yagla bolca yaglayin elle kenarlari dahil

Alin ve az unlu aaagahta avuc ici ile gazini cikartin;2 ye kasin ve herbirini top yapinVe merdane ve cok az unla 06 cm=6 mm kalinlikta acinAcilmamakta direnir,hamur kuculurse,ustunu ortun 5-10 dakika bekleyin;hamuru acmaga devam edinyaglanmis tepsiye koyun acilmiz ortalama 25 cmlik captaki pizzayiVeya siz tum tepsinize de yayabilirsiniz elle hamuru yuvarlak yapmak istemezseniz

Firini 500F/250 C sicak isitin 15 dakika onceden

Domatesleri+feslegen yapraklarini pizzaya yayin+ustune biraz zeytinyagi akitinpeynir koyun+tuz+karabiber ekin Firina koyun ve alti,kenarlari kizarip,pisene kadar bekleyin2 kisilik pizzadir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com