En Güzel Ağabey İle İlgili Şiirler |
09-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
En Güzel Ağabey İle İlgili ŞiirlerAğabey İle İlgili Şiirler Yeni Ağabey Şiirleri Gördüm Abi Sevgiyi gördüm abi Öksüz ve minik bir kızın gözlerinde Annesiyle giden çocuklara bakarken Gördüm abi gerçekten gördüm Karşılıksız bir sevgiydi bence Kendi için değildi bu sevgi onlar içindi abi Değerini bilsinler diye Onun sevinemsi düşlerdeydi abi Rüyasını bile göremediği düşlerde Yaşamak kadar kendisine uzakta olsa Sevginin değerinin biliyordu abi Belkide sevgi için dayanıyordu Küçücük bedeni bu zor hayata Sadakati gördüm abi Bir sokak çocuğunun yüeğinde Nasıl da sahip çıkıyordu Kader arkadaşına Görmeliydin abi görmeliydin Soğuktan morarmış elleri Belkide yeni tanıştığı Kader arkadaşı için Havadaydı İnmedi abi yere Haksızlık bitene dek Haksızlık bitmeden Yüreğindeki sadakat volkanı sönmedi abi Belki yalnız Belki sahipsiz Belki sevgisiz Ama gururluydu Ama sadakatliydi Belkide çoğumuzun yapamadığını O küçük sokak çocuğu yaptı abi Karşılık beklemedi sevgiden Hiçbirşey beklemedi kimseden Sokak kanunlarına uymalıymış abi Tek başına yaşamasını öğrendi Paylaşmayı öğrendi En önemlisi abi Herşeye rağmen yaşamasını öğrendi Arif Baltacı Şiirci geldi abi Takma kafana dertleri ver bana Ver ben şiir yaparım onları Üzüntülere alıştım yolla bana Aşık tım bende bir zamanları Avare olduk sokaklarda Sönmüş mumların varsa yolla bana Sokak lambalarım var benim Birbirini kovalayan kedilerim İki elin bir olup ısındığı Sım sıkı tuttuğum buharlarım Asla ulaşadığım camlarım var benim Ben şiirciyim abi Yazarım şiirlerimi o buhulara Okurlar elbet okurlar Ben şiirciyim abi O aşk şiir lerini Dertli hasret gemilerini Buhularım çizer Açar açar da okur abi Gecenin melek leri okur abi Sım sıkı tuttuğum buhularım ellerim de abi Şiirciyim ben abi Yolla bana aşkları abi Abi ben aşksız kaldım Aşksız şairim yani şiirciyim abi Yahya Garip Ağabey şiiri Sana bir şeyler yazmak istedim Ama her elime kalem alışımda O yumruk oturuyor Ne konuşabiliyorum, Ne yazabiliyorum, Derdimi kime anlatayım ağabey? Yapayalnızım şimdi, O kadar savunmasızım ki, O kadar yoksunum ki senden Kime tutunayım şimdi ağabey? Biliyorum kızıyorsun bana Ama ne olur kızma Akan her damla yaşım, Özlemimi yatıştırıyor Ve seni çok sevdiğimi hatırlatıyor Neler yaşadık 25 yıl boyunca Hatırlar mısın bilmem? Kreşte ilk günüm daha yaşım 4 Babam bizi bırakıyor yaban kişilere Ve ben ağlıyorum Sen gidip babama tekme atıyorsun Kardeşimi ağlatma diye Hani sokaktayız İsmi Okan'dı hatırlar mısın? Kepimi alıp dikenli tellere atmıştı Ben gene ağlamıştım Sen de çocuğun kafasına taş attın Kardeşimi ağlatma diye Daha nice kavgalara girdin benim için Kime güveneyim şimdi ağabey? Hani son gecende elimi sıkmıştın ya Hani soluğunu "ıh" diye yüzüme vermiştin ya Biliyordun benim orada olduğumu Ve gene ben üzülmeyeyim diye kavga ediyordun Ama gücün yetmedi Verdin son nefesini bir hastane yatağında Biliyorsun değil mi? Ebedi yatağına ben yatırdım seni Topraktan yorganını ellerimle attım Sana son bir sözüm var Binlerce kez teşekkürler Dünyanın en süper ağabeyi Ve dünyanın en iyi arkadaşı olduğun için Binlerce kez teşekkürler Seni çok ama çok seviyorum ağabey Ozan Gölge Abi Boşver Hayatta sana teselli olmayacaksa Sen kırılıp yen içinde kalacakca Abi boşver SALLA Ufka uzanan yolda diken olacaksa Gül hep gonca kalıp hiç açmayacaksa Abi boşver SALLA Bakmaya kıyamadığın gözde yaş,sana akmayacaksa Çürüyen mendillerde ızdırap olacaksa Abi boşver SALLA Sabahsız gecelerine güneş olup doğmayacaksa Sıcak bakışlarını sana değil aynalara yansıtacaksa Abi boşver ,az SAL da Abi Deme Bana Bakışlar derin, Yolum umutsuz, Her bakışına saplanıp kalıyorum Çıkmak için caba harçarken, İşte o zaman sus, Ne olur abi de me bana Zaten, Geleceksin diye, Aylarca gelişini bekliyorum Geldiğin zaman, kaldın Gittiğin zaman, kaldın, Sen ömrüme ömür, Canımda canansın, Ne olur abi de me bana Abime Bir fidan düştü toprağa Boynu bükük, yüreği yaralı Ağıtlar döküldü arkasından Gitmişti artık Hiçbirşey yaşamamış, yaşatmamışçasına Yasa tuttu gökyüzünü yıldızları pusuya yatmış bir eylül akşamında Dolunayın ışığında Hazanların içine gömdü kendisini Acısız tasasız gülümseyerek gitti ölüme Getirdiler onu Dört tekerlekli araba dedikleri birşeyle Uzun uzun çalan siren sesleri Gelişinin müjdecisiydiler Dört duvarlı bir odaya koydular Yüzlerce yüzleri saklı insanların arasına Aman Allah’ım Nekadarda küçüktü yeni evi Birkaç tahta ve çiviyle yapılmıştı Mekanı küçülmüştü ama Yaşamı boyunca Tatmadığı bir huzur vardı yüzünde Belki de İlk defa böyle huzurlu yatıyordu Belki de İlk defa tebessüm ediyordu Hatta belki de İlk defa böyle mutluydu Yıkadılar onu Ona zarar vermekten Uyandırmaktan korkar gibi İncitmeden Sonra yatırdılar bir musalla taşına Yaşamı boyunca Onu hiç tanımayan insanlar Ellerini onun için kaldırmış dua ediyorlar Sonra omuzlarında taşıdılar onu Üşümesin diye önce gözlerini Sonra her tarafını Toprakla örttüler Artık huzurluydu Yaşamın en güzel döneminde Bir fidan yıkılıyor Üzerinde bir karış toprak Baş ucunda vakar bir fidan Fidanda dinmeyen iki damla gözyaşıyla |
|