En Güzel Özlem Şiirleri |
09-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
En Güzel Özlem ŞiirleriÖzlem İle İlgili Şiirler Özlem Şiirleri kısa ÖZLEM Gecenin sessizinde Ormanın ıssızında Sevgilinin yanında Yerinden çıkacakcasına yürek nerdesin? O yürekle ıssızı O yürekle korkuyu O yürekle sevmeyi özledim O yürek nerde ben nerdeyim Biliyormusun özlemim Biliyormusun özlemim Güzel gözlü sevdiğim Ben yeşil bir bitkiyim Bitki suya nasıl muhtaçsa Bende öyle açım sana Bitki konuşamaz susuz kalırsa İsyanını dökemez satırlara Sadece boynunu büker solar, Ve Veda eder bu dünyaya Karışır gider toprağa Ben yeşil bir bitkiyim bir tanem Beni susuz bırakma Özlem Dün gece sen uyurken, Ruhum kalp seslerini takip etti, Küçük yürek atışlarını, Sen uyurken, Yastığına bir buse kondurdu, Gözlerin, bakmaya kıyamadığım gözlerin Mehtabı seyretmekte, Ellerin tutamadığım ellerin Gölgelerde gizlenmekte, Sen uyurken, Ruhum gül dikenlerine takıldı, Gidemedim, Dikenlerde savruldum, Ellerin, o tutamadğım ellerin Kurtarmasın ruhumu Bırak kalsın, gül dikenlerinde Her gece sen uyurken Yastığına bir buse kondursun Nerdesin ? Geceleyin bir ses böler uykumu, İçim ürpermeyle dolar: -Nerdesin? Arıyorum yıllar var ki ben onu, Aşıkıyım beni çağıran bu sesin Gün olur sürüyüp beni derbeder, Bu ses rüzgarlara karışır gider Gün olur peşimden yürür beraber, Ansızın haykırır bana: -Nerdesin? Bütün sevgileri atıp içimden, Varlığımı yalnız ona verdim ben, Elverir ki bir gün bana derinden, Ta derinden bir gün bana “Gel” desin Ahmet Kutsi Tecer Seni O Kadar Özlemekteyim ki Bütün limanlar sensiz Tüm gemilerim yelkensiz Dalgalar, yüreğimin kıyılarını döverken, Sen yoksun hiçbir sahilde Mektup açacağını saplarken kalbime Bu sana yazdığım en son yazı olsun Seni o kadar özlemekteyim ki Karla kaplı toprakta güneşi bekler gibi Sevginin durgun sularında Bir ney sesiyle aşkın dolar kulaklarıma İçimi yakan gülüşün ve o tatlı sesin Son bir beste olur sazlığımda Osman Demircan Hasret Ellerine hasret ellerim Yapayalnız Yüreğine hasret yüreğim Çaresiz Gözlerine hasret gözlerim Üzgün Sesine hasret günlerim Bomboş Sevgine hasret benliğim Sana hasret Gül Ulupınar Hasret Saçlarım hasret sevgiyle okşanışa Yüreğim hasret sevildiğini bilmeye Hasret yüreğim çırpınışlara Bedenim hasret bir yudum heyecana Duygularım hasret bir gün ışığına Konuşmalıyımkonuşamıyorum Haykıramıyorum Anlatamıyorum Yalnızca ağlayabiliyorum Ne komik ne acizlik! Taciser Kaygısız ÖZLEDİM SENİ özledim seni ayrılık yüreğimi uyuşturuyor karıncalandırıyor nicedir beynimi uyuşturuyor özlemin çok sık birlikte olmasak bile benimle olduğunu bilmenin bunca zamandır içimi ısıttığını yeni yeni anlıyorum Yokluğun, Hatırladıkça yüreğime saplanan bir sizi olmaktan çıkıp mütemadiyen bir boşluğa Sabahları seni okşayarak başlamaları aksamları her isi bir kenara koyup seninle baş başa konuşmaları özlüyorum; oynaşmalarımızı, yürüyüşlerimizi, sevimli haşarılığını, çocuksu küskünlüğünü Nasılda serttin başkalarına karşı beni savunurken; ve ne kadar yumuşak bir çift kısık gözle kendini ellerimin okşayışına bırakırken Gitmeni asla istemediğim halde buna mecbur olduğunu görmek ve sana bunları söylemeden 'git artık' demek 'beni ne kadar çabuk unutursan, o kadar çabuk kavuşacaksın mutluluğa' demek sana nede zor seni görmemek ve belki yıllar sonra karsılaştığımızda bana bir yabancı gibi bakmanı istemek senden yeni bir sevdayı yasakladığım kalbime söz geçirmek |
|