Özlemle İlgili Şiirler Kısa |
09-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Özlemle İlgili Şiirler KısaÖzlem İle İlgili Şiirler Güzel Özlem Şiirleri Özlemini Aşamıyorum Yüreğim dalıyor uzarlara Güllerin açmadığı, Güneşlerin doğmadığı yerlerde Sebebini arıyor Sebepsizce Sıkıntıların ortasında yapayalnız, Sıkılıyor Ne konuşuyor benimle Ne de şikayet ediyor Yine o yalnızlık Aynı tanıdık hüzün Sensizken bir an bile Gülmüyor yüzüm Gönlüm esir düştü Özlemini aşmaya yetmiyor gücüm Harun Kilci Uzaktaki Özlem Uzak topraklar , Uzak hayaller hep gözümün önünde Özlemler avucumun ta içinde sıcacık Yollar gidilmesi zor, Mevsimler yaşanılası imkansız, Bu yabancı şehirde yaşasamda Uzak denizler Maviliğin göz kamaştıran rengi, Yok buralarda Gri renksiz memlekette Rüzgarı başka eser , Havası başka koku yayar, Çiçek bahçesinde olsanda Renkler değişik Tatlar lezzetsiz gelir Özlemin doruğunda yaşarken Kulağımda ezan sesi Yüreğimde anamın sıcacık eli Başımı okşarken sessizce Canan Mumcu Islanan Hüzün Sen bir saç teli buldum senden tenimde almak isterken parmaklarım değdi yüreğime tuttu kopardı bağrımdan bir hüzün yayıldı sıcak bedenime ah dedim derin bir ahhh hem sevindim bende kalmana hem bir hüzün gitmene anlamamıştım ağladığımı parmaklarım gözlerimde seni ıslak hissedene dek ıslanan HüzünSen Şule Demir Hasret Saçlarım hasret sevgiyle okşanışa Yüreğim hasret sevildiğini bilmeye Hasret yüreğim çırpınışlara Bedenim hasret bir yudum heyecana Duygularım hasret bir gün ışığına Konuşmalıyımkonuşamıyorum Haykıramıyorum Anlatamıyorum Yalnızca ağlayabiliyorum Ne komik ne acizlik! Taciser Kaygısız Özlem Memleket hasretidir, gurbette özlem Zeynep, İlkokul öğretmenim; ilk adı, Özlem 'Özlem Yokuşları' okuduğum ilk roman Beni kandıran, tezgahtar kızın adı; Özlem En iyi müşterisiyim,'Özlem Süpermarket'in Biletimi mutlaka, 'Özlem Tur'dan alırım Duygular; benliğimi kapladığı zaman İlk aşkım; Özlem'in ateşi, içimde yanan Özlem; nereye baksam,her yerde özlem Neden? Niye? Kime? bu özlem! ÖZLEDİM SENİ özledim seni ayrılık yüreğimi uyuşturuyor karıncalandırıyor nicedir beynimi uyuşturuyor özlemin çok sık birlikte olmasak bile benimle olduğunu bilmenin bunca zamandır içimi ısıttığını yeni yeni anlıyorum Yokluğun, Hatırladıkça yüreğime saplanan bir sizi olmaktan çıkıp mütemadiyen bir boşluğa Sabahları seni okşayarak başlamaları aksamları her isi bir kenara koyup seninle baş başa konuşmaları özlüyorum; oynaşmalarımızı, yürüyüşlerimizi, sevimli haşarılığını, çocuksu küskünlüğünü Nasılda serttin başkalarına karşı beni savunurken; ve ne kadar yumuşak bir çift kısık gözle kendini ellerimin okşayışına bırakırken Gitmeni asla istemediğim halde buna mecbur olduğunu görmek ve sana bunları söylemeden 'git artık' demek 'beni ne kadar çabuk unutursan, o kadar çabuk kavuşacaksın mutluluğa' demek sana nede zor seni görmemek ve belki yıllar sonra karsılaştığımızda bana bir yabancı gibi bakmanı istemek senden yeni bir sevdayı yasakladığım kalbime söz geçirmek ÖZLEM Gecenin sessizinde Ormanın ıssızında Sevgilinin yanında Yerinden çıkacakcasına yürek nerdesin? O yürekle ıssızı O yürekle korkuyu O yürekle sevmeyi özledim O yürek nerde ben nerdeyim Biliyormusun özlemim Biliyormusun özlemim Güzel gözlü sevdiğim Ben yeşil bir bitkiyim Bitki suya nasıl muhtaçsa Bende öyle açım sana Bitki konuşamaz susuz kalırsa İsyanını dökemez satırlara Sadece boynunu büker solar, Ve Veda eder bu dünyaya Karışır gider toprağa Ben yeşil bir bitkiyim bir tanem Beni susuz bırakma Seni Özlemenin Kitabını Yazıyorum seni sevmenin kitabını yazabilirdim oysa gönlümdeki sözcükleri dökebilsem kağıda iki ırmak gibi içime akan gözlerini ılık bir meltem gibi yüzüme vuran dalgalı saçlarını her okşayışımı içimi eriten ılık nefesini anlatabilsem dökebilsem kağıtlara isyan etmese kalem yokluk göstermese mürekkep içimdeki yansımasını kıskanmasa anlatabilse sözcükler oysa ben kalbimle sözcükler arasında anlatamadan derdimi ölüp ölüp diriliyorum seni sevmek özlemek özlemek ölmek mi, bilmiyorum ölümle hayat varlıkla yokluk arası bir şey kalbimde hep yeşeren ama bir türlü başaklarını yükseltemeyen çorak topraklar gibi bir kırabilse kabuğunu bir dökebilse içindekini nasıl dirildiğine sende şaşarsın şaşarsın valla hayret ,seni sevmenin kitabını yazacaktım bir baktım seni özlemenin kitabını yazıyorum dokunamamanın acısını duyuyorum yüreğimde bedenimde kanım donuyor sensiz hiç bu kadar aciz olmadı hiç bu kadar çaresiz Selahattin Arslan Özlemedim Seni Hiç özlemedim seni Özlemek dostluktandır dostluğundan öte bulmalıyım seni Sıcaklığını bulmalıyım dokunuşlarını, kenetlenişi Terimizle sulanmalı yeryüzü güneş terimizle ışıldamalı sabah olunca Apansız fırtınalar çıkmalı sarsılmalıyım Özlemek yanında olmak isteğidir gülüşünü görmek biraz da Hiç özlemedim seni Saçlarına gül takmam bir ırmak gibi akıtırım ovaya soluğunla yanar dudaklarımın bozkırı Akkor halindeki ufuk bakır bir tel gibi eriyip gider kraterler ortasında kalırım AHMET TELLİ Özlediğin Gidip Göremediğindir Özlediğin Gidip Göremediğindir Özlediğin, gidip göremediğindir; ama, gidip görmek istediğin Özlem, gidip görememendir; ama gidip görmek istemen Özlediğin, gidip görmek istediğin- ama gidip göremediğin Özlem, gidip görmek istemen- ama, gidememen, görememen; gene de, istemen Oruç ARUOBA Gülüşünü Özledim Gülüşünü özledim Gülüşündeki özgürlüğü Dilediğim kadar koşabildiğim, Koştukça mutlu olduğum, Sevdikçe sevildiğim Gülüşündeki dünyamı özledim Öyle bir gülüş ki, İçimi ısıtan Ben buradayım dercesine Ruhumu sımsıkı saran, Bana ben olmayı öğreten bir gülüş Şimdi ona o kadar ihtiyacım var ki Çünkü ben kayboldum sensizlikte Çünkü güneşim kayıp Geceye mahkum oldum Gittin gideli soldu çiçeklerim Yağmurlar bile yağmaz oldu Ruhum kirli, yorgun Kalbim kırık , acılı Gülüşünü özledim Gülüşündeki huzurumu Gel artık sevdiğim Son baharlarımızı yaşayalım doya doya Gülüşünle doğdum ben, Gülüşünde öleyim Sihem Tachouli Seni Özlüyorum Senin için duyduklarım hislerin en güzeli, Gel gör halimi sana susamışım besbelli, Anlasana artık seni delicesine sevdigimi, Bakışlarını bakışlarımda hissetmek istiyorum! Hiç bir şeyin anlamı yok sen yanımda olmayınca, Seni hep ben seveyim başkası olmasın aramızda, İsterdim ki gözlerin,gözlerimden alev alsın yana yana Dayanamam seni bir başkası ile paylaşmaya, Benimle yaşayacaksın hep hatıralarımda, Eğer ölürsem aşkından bir gün; Bir gül sevgimizin sembolü olacak toprağımızda Bilal Dilsiz Özledim Yaz günlerinde, el ele tutuştuğumuzda, terlese bile bırakmak istemediğimiz Kış günlerinde yokluğun aklıma geldiğinde ellerimi ısıtan Narin ellerini Hafif rüzgarlarda savrulan Parlak siyah saçlarını Her defasında kendine daha çok sevdiren Sempatik gülüşünü Sana şiirlerimi okuduktan sonra bakan Dalgın bakışlarını Veda ederken aldığım, kapının üstünde kuruttuğun Bitmez kokulu Kırmızı güllerimizi Teninle bütünleşen her zaman seni hissetmem için Üzerime de sıktığın Sihirli kokunu Telefonda konuşurken aşkım, canım diyen Dudaklarından dökülen Tatlı sözlerini Moralin bozuk olduğu anlarda, elini tuttuğumda Sakinleşen halini, yüzündeki sevimli mimikleri Her ismini andığımda dönmen için değil, Mutlu sağlıklı yaşaman için dualar ettiğim, Senden çok sevdiğim seni Kendim gibi, bir parçam gibi hissettiğim Mutlu kardeşlerini (kardeşlerimi) Bana hep iyiyi öğreten Anne demeyi çok istediğim, diyemediğim Annem kadar sevdiğim, elini öpemediğim İyi kalpli anneni (annemi), Bir köşeyi dönerken karşımda seni görme umuduyla Dolaştığım bazen kaybolduğum İstanbul'un çıkmaz sokaklarını Denizlerde bulduğum, ada vapurunda takıldığım, kendimi bulduğum Gözlerimde kaybettiğim Hayat dolu gözlerini Her yıldırım düştüğünde, şimşekler çaktığında, Korktuğunu bildiğim, yanında olamadığım, Sarılamadığım sevgilimi Bu ayrılığı kabullenmediğim için vazgeçmediğim, Her gün hayallerinle yaşadığım, Başka kalplerde seni yaşatmak istemediğim Bir tek seni özledim Mehmet Seçkin |
|