Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Matematik / Geometri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çözdü, matematik, problemini, yüzyılın

Yüzyılın Matematik Problemini Çözdü

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

44 yaşındaki Doktor Grigory Perelman St Petersburg'da salaş ve bakımsız bir evde inzivaya çekilmiş durumda yaşıyor Kendisiyle konuşmak için gelenlere "ihtiyacım olan her şeyim var" diyor

çözümü de internet üzerinden gönderdi
Perelman 2003 yılında bu tarihi matematik problemini çözdüğünü bildirmişti; problemin çözümünün onaylanması ise yıllar aldı

ABD'deki 'Clay Matematik Enstitüsü'nün koyduğu 1 milyon dolarlık ödülü vermek için kendisine dün ulaşılan Perelman ödülü istemediğini meşhur olmak istemediğini belirtti
Perelman "Matematiğin kahramanı falan değilim O kadar başarılı bile değilim herkesin bana bakmasını istemiyorum tanınmak istemiyorum" şeklinde konuştu

Komşularından biri Perelman'in dairesini görünce çok şaşırdığını sadece bir masa bir sandalye ve bir yatağı olduğunu söylüyor
Apartman sakinlerinin apartmanda yaşayan hamamböceklerinden kurtulmaya çalıştığını ancak Perelman'in dairesindekilerden kurtulamadıklarını da ekliyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com