Atatürk İlköğretim Okulu Dikili İzmir |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Atatürk İlköğretim Okulu Dikili İzmirAtatürk İlköğretim Okulu Hakkında - Atatürk İlköğretim Okulu Tanıtım - Atatürk İlköğretim Okulu Resimleri - Atatürk İlköğretim Okulu İletişim Atatürk İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz : 1875 tarihinde Dikili ye Liman reisi olarak gelen İsmail Bey Dikili halkının çoğunun Rumlardan meydana geldiğini görünce çok üzülmüş,bu güzel yurt köşesinin bir TÜRK beldesi olmasını temini için etrafın köyleri ve 1876-1877 Kırım muharebesinde hiçret eden göçmenlerle Bahriyun mahallesini kurduktan sonra mahallenin sularını getirtmiş,camii ve okullarını yaptırmıştır Bugün Seyran Arıkan ın evi olan bina erkek okulu,Molla Kadirin evinin karşısındaki (Salihlerli bir hayırseverin bağışladığı ev) evide kız okulu olarak yapmış ve bu okula bayan bir öğretmen tayin etmiştiBu kız okulunda daha sonra çalışan ikinci hanım öğretmen Saffet Demirci ,üçüncü öğretmende okulumuzdan emekliye ayrılan Emine Sacide Doğaç tır İsmail Bey erkek okulunda Hafız Ahmet Efendi namında bir zatı öğretmen ve camiye de imam tayin etmiştir35 yıl burada öğretmenlik yapan Ahmet Efendi ölünceye kadar da caminin imamlığını yaptıÖğrencinin çoğalması üzerine Fesli Hoca namı ile maruf ikinci bir öğretmen tayin etmiştiÜçüncü öğretmen Başöğretmen olarak gelen Necati Bey,dördüncü ise Bulgar Hoca diye anılan Ali Şevki Bey dir Necati Bey in 1916 yılında istifası üzerine yerine tayin olan Altınova lı Hasan Fehmi Bey Yunan işgaline kadar burada görev görmüştürEmeklisine müteakip ilk tayin edilen başöğretmen Ali Şevki Bey dirBundan sonra da Şahap Bey adında üçüncü bir öğretmen tayin edilmiştir Cumhuriyet in ilanından sonra kız ve erkek okulları gelen bir emirle birleştirilmiş muhtelit hale getirilmiştirHiristiyanlardan metruk olan binaya nakledilerek bu okulunda Zafer sembolü olarak Dikili Tınaztepe okulu adı verilmiştirO zaman Hasan Fehmi Bey bu okula Başöğretmen olarak tayin edilmişti1925 yılı eylül ayında Kozak Bağyüzü köyünden naklen Tınaztepe okulu öğretmenliğine tayin edilen Halil İbrahim Zeyrek,Hasan Fehmi Bey in Bergama ya nakili üzerine önce bu okula Başöğretmen vekili daha sonra da Başöğretmen olduDikili nin 1928 yılında ilçe haline gelmesinden sonra Halil Zeyrek Maarif müdürü oldu 22 Eylül 1939 da büyük hasar yapan Dikili zelzele felaketinde Tınaztepe Okulu harap olmuş,üst kısmı indirilip tek katlı bir bina haline getirilmiştiBina yeni şekliyle öğrencileri tamamıyle almayınca zelzeleden sonra Kızılayın yaptırdığı baraka pavyonlarından sınıfların bir kısmı aktarıldıTınaztepe okulunun adı dairenin uyarması üzerine merkez okulu adını aldı Zamanla öğrenci sayısı artınca okulun iki müdür tarafından idaresi zaruret haline geldiMerkez okulundan ayrılan öğrencilerle barakalarda ikinci bir okul açıldıO zaman merkez okulunun adı ‘ birinci okul’ yeni açılan okulun adı ‘ikinci okul’ olduDaha sonra okullara ad verilmesi emri gelince birinci okula İsmail Bey ikinci okula Aliçetinkaya ismi verildi 1948 yılında Kaymakamlığa gelen bir tamimle İzmir ilçelerinin herhangi birinde halk tarafından okul binası tedarik edildiği takdirde derhal ortaokul kadrosunun verileceği bildirilmiştiBaşöğretmen ve kazanın maarif memuru olan Halil Zeyrek ,Kaymakam Vefki Ertür e müracat ederek kendisinin vazife gördüğü okul binasına derhal bir pavyon ilave ederek ortaokul haline getirilmesini teklif etmiştiKaymakamlıkça bu teklif uygun görülmüş ve hemen işe başlanmışÇok kısa bir zamanda pavyon tamamlanarak o yılın eylül ayında ilçemiz ortaokula kavuşmuşturO zaman mevcut binasını ortaokula bırakan birinci okul yani daha sonra İsmail Bey adını alan okul tamamıyle ve bütün kadrosuyla baraka okulda çalışmaya başladı 1952 yılında okulumuzun Başöğretmeni ve ilçenin maarif memuru olan Halil Zeyrek kendi arzusu ile istifasından sonra okulumuzun Başöğretmenliğine ve maarif memurluğuna Mehmet İhsan Zeyrek getirildi 1939 zelzele felaketine uğrayanları birkaç yıl mesken olarak barındırmak gayesiyle kurulan bu baraka binaların okul olarak kullanılmasıyla pek çok mahsurlar ortaya çıkıyorduGünden güne yıpranıyor,bir tarafı tamir edilirken diğer tarafı dökülüyorduIşıksızdı ve kışın çok soğuk,ısıtması güç oluyorduSağlık şartlarından yoksun bu yerde memleket çocuklarına eğitim ve öğretim verilmeye çalışılıyordu Milletvekilliği zamanında ilçemizi ziyaret eden rahmetli Halide Edip Adıvar a okuldaki durum gösterildiğinde büyük edip durumu ‘Facia’diye vasıflandırmıştı Yeni bir okul binası ihtiyacını şiddetle duyan maarif memuru Mİhsan Zeyrek zamanın kaymakamı Osman Çiftçioğlu na da bu arzusunu bildirmiştir1955 yılında İzmir valisi Kemal Hadımlı kasabamızı teftişte bu durum kendilerine anlatıldıOkulun perişan hali kendilerine gösterildiİçinde 300 çocuğun okuduğu köhne,karanlık soğuk baraka binası sayın valinin gözlerni yaşarttıO yıl plana okulumuzun yapımı alındıFakat okul yerinin ve arsasının temini mühim bir konu teşkil ediyorduBelediye meclisinin çok yerinde bir kararla imar planını tadil ederek okulumuzun bu yerinde yapılmasını kararlaştırdıVilayet umumi meclisi arsanın satın alma tahsisatını verdiÇok anlayışlı hemşerilerimizden Şemsi Özay,Ayşe Keskin,Mustafa Topçular ve İzmir’li Cevdet Alanyalı halefleride arsalarını çok ucuz bir fiyatla verdilerNihayet 14 Haziran 1955 günü büyük bir merasimle sayın Vali Kemal Hadımlı okulumuzun temelini attıMüteahhit Edip Biröz ün gayretlerine rağmen o öğretim yılı başında eğitim ve öğretime açılamadıİnşaat bütün kış devam ettiAncak mart sonunda tamamlandıAraç ve gereçler İzmir den getirildi03 Nisan 1956 günü saat 11 de başta İzmir valisi Kemal Hadımlı,bir çok devlet erkanı,zamanın milletvekillerinden bazıları ve kalabalık bir halk topluluğu huzurunda okulumuz açıldıYeni okulumuzun adı Büyük kurtarıcının adı olan ATATÜRK İlkokulu oldu Geniş güneşli,aydınlık dershaneli,bahçeli öğretmen ve müdür odalarıyla Atatürk İlkokulu yavrularının yüzünü güldürdüYıllarca çekilen acılar sıkıntılar bir anda unutuldu Okul müdürü ve maarif memuru Mİhsan Zeyrek 1957 yılı sonunda kendi arzusuyla İzmir Eşrefpaşa okulu müdürlüğüne tayin olması nedeniyle okul müdürlüğüne Remzi İnceli atanmıştıRemzi İnceli 16011967 tarihine kadar okulumuzun müdürlüğünü yapmıştırRemzi İnceli nin Karşıyaka Talatpaşa Okuluna tayini çıkmasından sonra 21061967 de okulumuzun müdürlüğüne okulumuz öğretmeni Ülker Abacıoğlu atanmıştırÜlker Abacıoğlu 26021982 yılında emekliye ayrılmıştırÜlker Abacıoğlu nun emekliye ayrılmasından sonra yerine 03081982 yılında Eğrigöl İlkokulu Müdürü Osman Erden atanmıştırOkulumuzda 7 yıl müdürlük yapan Osman Erden 19041990 tarihinde emekli olmuştur Osman Erden in emekliye ayrılmasından sonra yerine 21021990 tarihinde yine okulumuz öğretmeni olan Nermin Zeytin okul müdürü olmuştur 1999-2000 Eğitim ve Öğretim yılında 8 yıllık eğitime geçiş döneminde okulumuzun 2kademesi 678sınıflar okulumuza tahsis edilen eski Kız Meslek Lisesinde öğrenim görmeye başlamıştırAynı yıllarda okulumuz müdürü Nermin ZEYTİN emekli olmuş,yerine okulumuz müdür yardımcısı İNecmi AKGÜN vekalet etmeye başlamıştır 03,09,2003 tarihinde Okul Müdürlüğüne Okul öğretmeni Nazım PINAR vekaleten 13,09,2004 tarihinden itibaren asaleten atanmıştırOkulun iki ayrı binada eğitim öğretim görmesi büyük sıkıntı yaratmakta idi2003 tarihinde Dikili ye gelen dönemin valisi Yusuf Ziya Göksu durumu görerek şimdiki binanın olduğu yere okul binası yapılması için çalışmaların başlamasını emretmişlerdir2003 yılında ihale yapılması kararlaştırılmıştır2003 yılının Eylül ayında okulumuz eski Kız Meslek Binasına taşınmıştırYapılan iki ihale düşük bedelli olunca valimiz tarafından iptal edilmiştir2004 yılının Mart ayında yapılan ihale sonucunda 509 milyara ihale edilmiştir26 Mayıs 2004 yılında eski bina yıkılarak çalışmalar başlamıştırOkul binamız 18 derslik olarak planlanmış ve deprem yönetmeliğine uygun olarak yapılmıştır26 Kasım 2004 tarihinde okul binamızın inşaatı tamamlanmıştır2004-2005 Eğitim ve Öğretim yılının ikinci döneminde yeni binasına taşınmıştır Yeni eğitim yuvamızda her yıl olduğu gibi Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda Türk Milli Eğitimin amaçlarına uygun bireyler yetiştirmeyi hedeflemekteyiz Atatürk İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri : İlçesi : Dikili Okul Adresi : Dikili İzmir Okul Telefonu : 0 232 671 93 37 Okul Faks : 0 232 671 59 66 Okul Web Sitesi : wwwdikiliataturkk12tr Okul E-Mail : iletisim@dikiliataturkk12tr Metropol İçi / Dışı : İçi Ulaşım Durumu : Karayolu Ulaşım Bilgileri: Lojman Durumu : Yok Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok Atatürk İlköğretim Okulu Resimleri : Kaynak : webrehberibiz - okulwebmebgovtr - wwwmebgovtr Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız |
|