İnanması Güç Ama Hepsi Tükenmez Kalem Eserleri... |
05-03-2008 | #1 |
gülgüzeli
|
İnanması Güç Ama Hepsi Tükenmez Kalem Eserleri...Çok detaylı fotoğraflar gibi gözükebilirler fakat bunlar basit bir tükenmez kalemle çizilmiş inanılmaz resimler Boyları 3 metreyi bulan bu çarpıcı resimler, sanat dünyasının parlayan yıldızı Juan Francisco Casas tarafından çizildi 31 yaşındaki Casas, bir tuvalde 14 tükenmez kalem bitirebiliyor ve çalışmaları şimdiden sergilerde satılıyor Eskiden klasik bir ressam olan Juan, 3 yıl önce arkadaşlarıyla geçirdiği gecelerin fotoğraflarına dayanan çizimler yapmaya başladı Casas, Macar Laszlo Biro'nun 1938'de icat ettiği tükenmez kalemin basitliğine hayran olduğunu söyledi Casas; "Bu bir şaka olarak başladı İnsanların fotoğraf sanacağı, çok gerçekçi bir resim yapmaya çalıştım Ayrıca herkesin sahip olduğu (tükenmez kalem) bir şeyle resim yapmak istedim Bunun daha önce yapıldığını sanmıyorum Bana göre boyamaktan çok ta farklı bir şey değil Kullandığınız malzemenin değil, malzemeyle neler yaptığınızın önemli olduğunu göstermek istedim" dedi Casas, sadece mavi tükenmez kalem kullanıyor ve bir çizimde birkaç tane tüketebiliyor 3 metre yüksekliğinde 1 metre enindeki en büyük çalışmasını çizmek için 2 hafta harcadı Casas, tek kötü yanının ise yanlışlarını silememesi olduğunu, hataların ana problem olduğunu ve ne kadar erken yaparsa o kadar iyi olduğunu söyledi Casas; İspanya'nın güneyindeki, Granada Üniversitesinde güzel sanatlar okudu ve öğretmen olarak 6 yıl boyunca orada çalıştı 2004 yılında, İspanya'nın ulusal resim yarışmasına tükenmez kalemle çizdiği bir resimle başvurdu ve ikincilik ödülü kazandığında şok oldu Casas; "Bu çok ciddi ve akademik bir yarışma ve benim başvurumun bir şaka olduğunu düşüneceklerini sandım Normal bir kağıda tükenmez kalemle çizilmiş bir resimdi Daha önce yağlı boya çalışmalarım oldu fakat bu yeni bir şeydi Fakat resmimi sevdiler ve her şey orada başladı" dedi Casas; daha önce Chicago ve İspanya'da sergiler açtı Şimdi ise yaşamakta bulunduğu Roma'da bir sergi açmaya hazırlanıyor Madrid'deki sergi de, fiyatları 1000-5000 avro arasında değişen 60 eser sattı