Bağcılı Köyü Sungurlu Çorum |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bağcılı Köyü Sungurlu ÇorumÇorum İli Köyleri - Bağcılı Köyü Sungurlu- Bağcılı Köyü Hakkında Bilgiler - Bağcılı Köyü Resimleri Çorum Bilgiler Nüfus 162 (2000) Nüfus Yoğunluğu fazla kalabalık yoktur/km² Koordinatlar Posta Kodu 19327 Alan Kodu 0364 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Çorum İlçe Sungurlu Bağcılı, Çorum ilinin Sungurlu ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yokturFakat Bağcılı olmadan Önceki adı MÜDÜ Bu koyde doğdum ama kimsenin bilgisi yok daha derin araştırmalara devam edeceğim köyün adı daha önce de belirtildiği gibi köyde üzüm yetiştirildiği için ve dolayısıyla bağlık bir yer olduğu için bağcılı denmiştir Kültür Köyün yemekleri: cok lezizdir;Üzüm pekmezi meşhurdur;peyniri cok lezizdir köy halkı çok cana yakındır misafir perverdir Coğrafya Çorum iline 92 km, Sungurlu ilçesine 22 km uzaklıktadırbu köy ayrıca sungurlunun nadide köylerinden birisidir İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedirkaradeniz ikliminin az da olsa etkisi vardır yalnız yeşil alan yokturbunun nedenini anlamış değilimtoprak ciddi anlamda verimlidir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 14 2000 162 1997 193 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık : BAYRAM ÇELİKTAŞOĞLU Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: Seçim Yılı Muhtar 2004 Salih Çeliktaş ve halen muhtarlığını sürdürmektedir 1999 1994 1989 1984 Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|