Mutlu Olmak İçin Neyiniz Var? |
08-01-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mutlu Olmak İçin Neyiniz Var?Mutlu olmak için neyiniz var? Hikayeleri güzel yapan onların gerçeklikleri değil insanlara vermek istedikleri mesajlardır Onlarda "aşk" vardır,"estetik" vardır,"hüzün" vardır,"hasret" vardır,"ayrılıklar ve kavuşmalar" vardır Ve tabii onları asıl güzel kılan ve gönül antenlerimizi kendisine çeviren "mutluluğun anahtarı" vardır Hikaye bu ya Memleketin anlı şanlı padişahı bir hastalığa yakalanır, hekimler bir türlü deva bulamazlarNihayet uzak diyarlardan gelen bilge bir hekim Padişahı gördükten sonra Saray'dakilere; "eğer Padişah'ınızı sıhhatte görmek istiyorsanız memleketteki en mutlu insanı bulup onun gömleğini Padişah'a giydireceksiniz",der Bunu bir emir olarak telakki eden saray ahalisi ve askerler memleketin dört bir yanına dağılarak bu "en mutlu insan"ı aramaya koyulurlarAma nafile!Kime gitseler yüzünden düşen bin parça ve herkesin bir derdi varMemlekette neredeyse taramadıkları,gitmedikleri köşe kalmamıştırTam umutları tükenmek üzereyken küçük bir köydeki yaşlı bir adam askerlere; "sizin aradığınız o adamı biliyorumDünyanın en mesut adamı olduğunu hem ben gözlerimle gördüm hem kendisi söylediBiraz zahmetli olacak ama şu dağa çıkarsanız orada küçük bir kulübede kendi halinde yaşadığını görürsünüzOna derdinizi söyler,çaresini öğrenirsiniz" der Askerler bu sevinçli haberden sonra zor ve zahmetli de olda dağa tırmanırlar ve adamın küçük kulübesine gelirlerSevinçle adama konuşmaya ve dertlerini anlatmaya başlarlarEn sonunda adamdan çok küçük bir ricaları olduğunu ve bunun karşılında kendisine büyük hazineler sunacaklarını söyler ve heyecanla ve sevinçle adamın kendilerine vereceği o gömleği beklerler Bütün bu olanları ve konuşulanları şaşkınlık içinde dinleyen memleketin "en mutlu adamı" başını sağa ve sola hafifçe sallayarak; "AMA BENİM BİR GÖMLEĞİM YOK Kİ!" DER sizin mutlu olmak için neyiniz var? ya da yok |
|