Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çalınan, kumaş

Çalınan Kumaş...

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çalınan Kumaş...

Çalınan kumaş

Bir adam, en iyi kumaştan bir elbiselik almış Şalvar ve cübbe diktirecekmiş Tanıdıkları demiş ki: "Bu havalideki terziler senin kumaşını çalar ve elbisen daracık olur" Adam, "Asla!" demiş: "ben başında durur biçtiririm; kimse bir şey çalamaz!"

Adam kıymetli kumaşı almış, bir terziye gitmiş Kumaşı masaya koymuş "Ölçümü alıp, kumaşı biçiniz" demiş Terzi, "baş üstüne" deyip, işe koyulmuş Bu arada müşterisini eğlendirmek için bir şeyler anlatmış Adam başlamış gülmeye Öyle gülmüş ki gözleri yaşarmış Terzi bir parça kumaşı kesip, tezgahın altına atmış Sonra bir fıkra daha anlatmış Adam kasıklarını tuta tuta gülmüş Terzi, bir parça daha kumaş kesip saklamış Tekrar onu eğlendirecek bir şeyler anlatmış Adam gülmekten yerlere yatacakmış

Terzi ciddileşmiş ve demiş ki: "Be adam, o kadar güldün eğlendin ki, neredeyse bu kumaştan sana bir elbise çıkmayacak!"

Adam o zaman gerçeği anlamış, "Öyle ya, ben kumaşı çaldırmamak için burada bulunuyorum Amma gülmekten malıma sahip çıkamadım" diye üzülmüş

Bugün ne elbise, ne hırsız terzi var Asırlar öncesine ait bir ibret levhası önümüze konmuş Fakat şurası bir gerçek ki, her insan malına sahip çıkmak ister

Parasını, kalemini, çantasını kaybetmek istemez En ucuz, en kıymetsiz şeyleri kaybetmek istemeyen insan, ömür gibi çok kıymetli bir şeyini boşa harcar, kaybeder, bir bakıma çaldırır

Mevlânâ diyor ki: "Senin ömrün bir kıymetli kumaş gibidir Onu çaldırmak istemeyenler dahi, eğlencelere dalıp yine çaldırıyor 80 sene yaşayan bir insan, son günlerinde, 'eyvah! ömrüm kuş tüyü gibi uçup gitmiş!' der" Ölüm, bir istasyon, bir terminal, bir otogar Bir yolculuk, bir ayrılık noktası El sallayan, gözyaşı döken olabilir; kalanları bırak, giden nereye gidiyor?

Müslüman, İslamiyet'i yaşarsa, ömür kumaşının üzerini en iyi nakışlarla işlemiş olur Kumaş değer kazanır İslamiyet'e uygun olan her iş ibadet sayılır; sadece ahireti cennet olmaz, dünyası da cennet olur

Gafletteki adam kozadaki ipek böceğine benzer O kendi dünyasından memnundur Kaynar suya atılacağını bilemez

Mesela devekuşuna demişler ki, kuş isen uç! Hayır, demiş, ben deveyim Deve isen yük taşı, demişler Hayır, demiş, ben kuşum İnsan da böylesine mazeretlerle yüklüdür Her türlü ibadete bir mazeret uydurur Devekuşu olur Devekuşu, başını kuma sokuyor Kendisi avcıyı görmüyor fakat avcı onun gövdesini görüyor ve onu avlıyor Gafil insan da kafasını eğlenceler, menfaatler, zevkler alemine sokar; İslami gerçekleri görmez Fakat Allah onu görüyor

Her şeyin bozulduğu bir dünyada, şartlar Hicret'teki kadar ağır değildir Kurtulmak isteyene yollar açıktır

05 Mart 2011, Cumartesi

Hekimoğlu İsmail

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com