Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fatımaya, peygamberimizin, söyledikleri

Peygamberimizin Hz. Fâtıma'ya Söyledikleri

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Peygamberimizin Hz. Fâtıma'ya Söyledikleri

Hz Fâtıma, Resûl-i Ekremin hayatta kalmış olan biricik kızı idi Kâinatın Efendisinin evlâd sevgisini kendisiyle tatmin ettiği tek evlâdı

Hz Fâtımatüz-Zehrâ, güzel ahlâkta, yürüyüşte, oturuşta, kalkışta Peygamber Efendimize en çok benzeyen evlâdı idi

Resûl-i Ekrem hastalığının son gününde bir ara biricik kızı, güzel ahlâk ve zerâfet timsali Hz Fâtıma'yı yanına çağırdı

Hz Fâtıma gelince, onu sol tarafına oturttu Ona gizlice bir şey söyledi

Hz Fâtıma'yı birden bir hüzün ve keder havası kapladı Arkasından gözyaşları boşanmaya başladı

Peygamber Efendimiz, sonra bu güzîde kızına gizlice bir şey daha söyledi Bu sefer, biraz evvel gözyaşı döken Hz Fâtıma birden gülümseyip sevinmeye başladı

O sırada orada bulunan Hz Âişe, daha sonra bunun sebebini sorunca Hz Fâtıma şu cevabı verir:

"Önce bana pek yakında dünyadan ve benden ayrılacağını söyledi Bunun için ağladım"

"Sonra da "Ailem içinde en evvel bana sen kavuşacaksın"deyince de sevindim"

Ve artık son anlar

Rebiülevvel ayının on ikisi, Pazartesi günü Güneş, batıya doğru kayıyordu

Peygamber Efendimizin mübârek başları, Hz Âişe'in kucağında, göğsüne dayalı idi Artık nefes alıp vermekte güçlük çekiyordu Dili Allah'ı zikretmekle meşguldü: "Allah'ım! Beni, Refîk-i Alâ'ya ulaştır" duâsını tekrarlıyordu Bu esnada bile ümmetine irşadda bulunmaktan geri durmuyordu: "Ellerinizdeki kölelerinize iyi davranınız! Namaza dikkat ve devam ediniz!" diyordu

Bu hazin manzara orada bulunan Hz Fâtıma'ın yüreğini âdeta dağlıyordu Bir ara Resûl-i Kibriyâ Efendimizi bağrına bastı: "Vay! Babamın çektiği ıztıraba" diyerek gözlerinden yaşlar boşanmaya başladı

Resûl-i Kibriyâ Efendimiz, "Bugünden sonra baban hiç bir zaman ızdırap çekmeyecektir" buyurdu ve ilâve etti:

"Kızım! Sakın ağlama! Ben vefât ettiğim zaman "İnnâ lillahi ve innâ ileyhi Raciûn" de"

Hz Cebrâil ile Hz Azrail'in birlikte gelişleri

Resûl-i Kibriyâ Efendimiz, bu fâni dünyada artık son dakikalarını yaşıyordu

Bu esnada, Hz Cebrâil Hz Azrail ile birlikte geldi Resûl-i Kibriyâ Efendimizin hal ve hatırını sordu Sonra, "Ölüm meleği Azrail içeri girmek için izin ister" dedi

Resûl-i Kibriyâ Efendimiz müsâade edince, Hz Azrail içeri girdi Efendimizin önünde oturdu, "Yâ Resûlallah!" dedi, "Yüce Allah, senin her emrine itaat etmemi bana emretti İstersen ruhunu alacağım İstersen sana bırakacağım"
Resûl-i Kibriyâ Efendimiz Hz Cebrâil'e baktı O da, "Yâ Resûlallah, Mele-i Alâ seni beklemektedir" dedi

Bunun üzerine Hâtemül-Enbiya Efendimiz, "Yâ Azrail! Gel, memuriyetini yerine getir" buyurdu

Salih SURUÇ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com