Çocuk Bakımı Ve Eğitim |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çocuk Bakımı Ve EğitimÇocuk Bakımı ve Eğitim Çocuk Bakımı ve Eğitim Yazar: DrBSPOCK Yayınevi: Bilgi Yayınevi Dünyada 50 Milyon Anne Çocuğunu Bu Kitapla Büyüttü Yaygın bir Türk atasözü der ki: "Çocuğu dünyaya getirmek değil, büyütmek marifettir" Hangi ana babaya sorulsa, çoculdarının doğduğundan itibaren çocukluktan çıktığı ana kadar, ne türlü bir bakım, özen ve eğitim gerektirmiş olduğunu uzun uzun anlatır Çocuk bakımı, bu yüzden, çağdaş dünyanın en önemli konularından birisi olmuştur Çocuk bakımında iki öğe ağır basmaktadır; birisi doğal eğilimler, ikincisi bilimsel zorunluluklar! Bir çocuk sahibi olacak ana baba ne yapmalıdır ki, bebeğini hem doğal eğilimlerine uygun, hem de bilimsel gereklerin istediği gibi büyütebilsin?Dr Benjamin Spock'un yıllardır bütün dünyada milyonlarca satmış olan bu kitabı, işte bu sorunun karşılığını arayan, bu karşılığı uygulamada doğruluğu kanıtlanmış bir bileşimle bulan önemli bir kılavuz sayılmaktadır Dr Benjamin Spock'un "Çocuk Bakımı ve Eğitimi" kitabı, bir aile içinde çocuk olasılığının belirdiği andan çocuğun bebeklikten çıktığı ana kadar, çocukla ilgili bütün sorunları, kolay anlaşılır bir dille ele almakta, hepsini uygulaması kolay biçimlerde çözümlemektedir Bu yüzdendir ki, yıllardan beri genç anne babaların çocuk sahibi olur olmaz el attıkları en olumlu kılavuz yerine geçmiş, ünü günden güne artarak, çocuk balcımı alanında bir klasik haline gelmiştir "Çocuk Bakımı ve Eğitimi" ülkemizde de ilk basıldığından bu yana ilgi görüyor, anne babaların övgüleri kadar, üstüste yapılan basımlar da bunu kanıtlıyor Bu eser, sağlıklı, çağdaş dünyanın koşullarına uygun çocuk yetiştirebilmenin anahtarı sayılabilir İÇİNDEKİLER MUTLU BEKLAYİŞ Kendinize Güvenin Anne-Babalar Öteki insanlardan Farklı Değildir Bazı Sıkıntılarla Karşılaşmanız Normaldir Babanın Rolü Büyükanne ve Büyükbaba ite ilişkiler Ziyaretler Anneye Yardım DONATIM VE GİYECEKLER ihtiyaç Duyacağınız Donatım Giyecekler Yatak Takımları Her Zaman Gerekli Olmayan Bazı Malzeme Biberonlar ve Öteki Malzeme BEBEĞiN TIBBI BAKIMI Yardımcı Kullanın Doğumevi BEBEĞİNİZ Bebek Sahibi Olmanın Tadını Çıkarın Disiplin mi Hoşgörü mü? BESLENME Beslenme Çocuk için Ne Anlam Taşır? Beslenme Saatleri Bebeği Besleme Yeteri Kadar Besin ve Kilo Alma ANNE SÜTÜYLE BESLENME Anne Sütüyle Beslenmenin Yararları Anne Sütüyle Beslenme Konusunda Birtakım Sorular Meme Verme Annenin Sütü Yetersizse Anne Sütüyle Beslenmede Rastlanan Birtakım Sorunlar EHe Sağma ve Sütçeker Memeden Kesme SUN! BESLENME Mama Çeşitleri Şekerler Unlar Doktora Danışma imkânı Bulamadığınız Zaman Biberonları Nasıl Hazırlayabilirsiniz? Biberonların Hazırlanması Birlikte Sterilizasyon Ayrı Slerilizasyon Mamayı Nasıl Muhafaza Etmeli? Biberon Nasıl Verilir? VİTAMİNLER VE İÇECEK SU Küçük Bebekler için Vitamin Bebek Su içer mi İçmeli mi? Yiyeceklerde ve Beslenme Saatlerinde Değişiklikler Katı Yiyeceklere Başlayış Beslenme Saatlerinde Değişiklikler BİBERONDAN BARDAĞA NASIL GEÇMELİ? Biberondan Kesmeye Hazırlık GÜNLÜK BAKIM Banyo Göbek Sünnet Bıngıldak Elbiseler Açık Hava ve Güneş Oyun Bağırsakların Çalışması Kundak Bezleri BEBEĞiN KEYFi YERiNDE Mi? Ağlama Şımarık Çocuklar Önemsiz Sindirim Bozuklukları Peklik ishal Ciltte Kızarıklık ve Kabartılar Ağız ve Göz Hastalıkları Memelerin Şişmesi Solunum Güçlükleri Sinirlilik Belirtileri Bebek Neden Parmağını Emer? Yalancı Meme Aşılar BEBEKTE GENEL GELiŞME Bebeğiniz Büyüyor Dişler ÇOCUĞUN BEZDEN KURTULMASI Büyük Aptes idrar ÇOCUĞUNUZ BiR YAŞINDA Davranışların Nedenleri Kazaları Nasıl Önlemeli Bağımsız ve Toplumcul Olma Bir Yaşındaki Çocuğa Nasıl Muamele Etmeli? Uyku Saatlerinin Değişmesi Beslenmede Değişiklikler Başlıca Besin Çeşitleri Proteinler ve Azotlu Maddeler ve diğer konular Kaynak: Bebek |
|