Makarna İcin Domates Sosu |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Makarna İcin Domates SosuDomates Sosu: Öncelikle domates sosunu elde etmek için hazırlayacağımız ya da hazırda beklemesi gereken malzemeler şunlar: 1 kg olgun domates, hani şu kış aylarında yemek zorunda bırakıldığımız kabuğu sert, tadı tuzu olmayan domatesler değilde, hani kıpkırmızı, böyle etli etli ve de tadından yenmeyecek domatesler vardır ya! Benim favorim de Ayaş domatesidir bu arada Bu domateslerden 1 kg alıyoruz 3 adet kuru soğanımızın kabuklarını soyuyoruz, yıkıyoruz ve hazırda bekletiyoruz Eğer siz de benim gibi rondo kullanmaya üşenenlerdenseniz, gözleriniz yaşarıyor soğanı soyarken ve "Batsın bu dünya" şarkısını söylüyorsunuz Orhan Abi'mizden ) Geldik en sevdiğim kısıma Taze varsa taze tercih edilir, yoksa kuru da olur Mis gibi kokar Vampirlere karşı birebirdir!!! ) 4-5 diş sarımsak soyuyoruz En sevdiğim kısımdan, geçiyoruz en sevmediğim kısırma Yemyeşil maydanoz demetinin yarısını ayırıyoruz ve yıkıyoruz Ellerimize yapışan maydanozlardan mümkün olduğunca çabuk bir şekilde kurtulmaya çalışıyoruz Ben genelde beceremiyorum ama hadi hayırlısı! 2 çorba kaşığı unumuzu hazır ediyoruz 4 su bardağı su ölçüyoruz 100 gr margarin Ben gene sıvı yağ hatta zeytinyağı kullanmayı tercih ettiğimi belirtmek istiyorum Tabi ölçüsü bir miktar değşiyor ama göz kararı ayarlayabilir herkes Toz şekerimizi yanımızda tutuyoruz 2 çay kaşığı toz şekere ihtiyacımız olacak çünkü 1 tatlı kaşığı kırmızı biber ve tuz kavanozu ile birlikte işe koyuluyoruz Soğanı ve sarımsağı ince ince kıyıyoruz Rondodan geçirmek en mantıklısı ama rondoyu yıkamak da ayrı bir iş! Gene ben elimde deniyorum Boşveriyorum rondoyu ) Sarımsakları da bende Tepe Home'dan aldığım çok sağlam bir sarımsak ezeceği var, ondan geçiriyorum Harika oluyor Onu dert etmiyorum, gerçi onu da yıkaması zor aslında Kalan sarımsaklardan kürdanla kurtulmak gerekiyor deliklerden temizlemek için ama gene de daha kolay görünüyor bana İnce ince kıydığımız soğan ve sarımsağı yağda pembeleştiriyor ve içine unumuzu ekliyoruz Unun mis gibi kokusu burnumuza düşene dek kavuruyoruz Kabuklarını soyduğumuz ve küçük küçük doğradığımız domatesleri ekliyoruz Mis gibi kokunun şiddeti giderek artmaya devam ediyor Domatesler ve unlu karışımımız birbirine iyice alıştıktan ve birbirini benimsedikten sonra içine ince ince kıyılmış maydanozumuzu, et suyunu, toz şekeri, kırmızı biberi ve tuzu katıyoruz ve karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz Koyu bir kıvama geldiğinde de makarnamızın üstüne dökerek servise sunuyoruz |
|