Mavi Gülüşlü Kız 1 |
07-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mavi Gülüşlü Kız 1Mavi Gülüşlü Kız yaÅŸam hikayesi - Serdar ÖZDEMÄ°R yazıları Annesinin sesiyle bir anda irkilerek kalktı Yüzünde bir gülümseme ve birde hüzün vardıGördüğü rüya karşısında umutlanmıştı ama biliyordu ki bu bir rüyaydıHisleri ve duyguları mantığını eziyordu birÅŸey düşünemiyordu Rüyasında onu,ellerinden tutmuÅŸ okyanusun ortasında yürüyorlardı Rüzgarın melodisi,dalgaların hırçınlığı aÅŸk ÅŸarkısına dönüşüveriyordu Gökyüzü masmaviydi Göz kırpıyordu onlara,gökyüzünde periler aÅŸk ÅŸarkısına eÅŸlik ediyorlardı Bir an gözgöze geldiler,nefes alış verileri hızlandı ve nefesleri birbirine karıştı Dudak dudaÄŸa geldiler,iki aÅŸkın buluÅŸması olacaktı ki bir anda heÅŸey gözlerinde akıp gitti Bu onun için bir hüzündü Kendine kızıyordu,annesine kızıyordu Düşünceli bir ÅŸekilde odasından çıkıp mutfaÄŸa doÄŸru gitti Annesi sofrayı hazırlamış,çayı demlemiÅŸ onu bekliyordu --Günaydın OÄŸlum --Günaydın Anne --Yüzün solgun gibi,hastamısın yoksa? --Yok hayır hasta deÄŸilim,sadece biraz geç uyudumda ondan,ÅŸimdi kendime gelirim Gördüğü rüyanın etkisinde düşünce deryasında boÄŸuluyordu ‘’KeÅŸke uyanmasaydım ama hep o uyku içinde kalsaydım’’ Diye kendi kendine söylendi Ãœstünü giydi ve dışarı çıktı,dalgın bir ÅŸekilde yürüyordu,arkadaÅŸlarının çaÄŸrışmalarını bile duymamıştı Deniz kıyısında bir bankın üzerine oturdu,Denize ve uçuÅŸan martılara derin bir soluk çekerek baktıHava soÄŸuktu aÄŸzında duman tüter gibi buhar üflüyordu Rüzgar estiÄŸinde yerdeki kurumuÅŸ yapraklar ve kağıt parçaları havada uçuÅŸuyordu Biraz yürümek istedi gözleri bir anda gökyüzünde bir kuÅŸ gibi süzülen uçurtmalara takıldı,bir an gözleri doldu çünkü onunla her yıl sonbaharda kışın geliÅŸini böyle kutlarlardıVe saatlerce rengarenk olan uçurtmalarını gökyüzünde havalandırırlardı Hava soÄŸuktu Deniz dalgalıydı ve her dalgalandığında sanki yüreÄŸinden bir parça koparıyordu BoÄŸuluyorduKoskocaman dünyaya sığamıyordu,etrafına bakıyor,dolanıyor,insanlara bakıyorduÄ°nsanlar baharın verdiÄŸi çoÅŸku ve sevinci yaşıyorlardı ama o hiç sevinemiyodu çünkü yeryüzü sonbaharını yaşıyordu ve yaza kadar solgun ve ölü olacaklardı Çiçekler filizlenmeyecekGüneÅŸ umut yüklü sıcaklığını vermiyecekti Dünya’yaKuÅŸlar ötmeyecek,aksine Yeni ve sıcak ülkere göç edeceklerdi Zorunlu göçler insan yaÅŸamında da büyük etki bırakmıştırTanıdığın,ısıttığın,sevgi ni koyduÄŸun yerleri zorunlu olarak göç etmek,herhalde bu insan yaÅŸamında nekadar yeni birÅŸey olsada çok zor olması lazımÇocuÄŸunu kayıp diyarlara vermek gibi birÅŸey herhalde GüneÅŸ cansız ışıklarını Dünyaya vurmaya baÅŸlamıştıOda yavaÅŸ yavaÅŸ veda ediyordu gökyüzüne,yerine karanlıkları bırakıyordu Hiç sevmiyordu bu karanlıkları,dev bir canavar olup hapsediyor ve ölümcül duygular yaÅŸamasını saÄŸlıyordu YaÅŸamında tek tutanağı,sevdiÄŸi ve ömrü boyunca hep seveceÄŸi aÅŸkının ölümsüz diyarlara gidiÅŸinin 1yılıydı bu Evet bundan 1 yıl önce bugün yüreÄŸinin acımsız dayanılması zor ayrılığının yıl dönümüydü Bir türlü kabulenemiyorduNerde bahsedilse,adı anılsa gözlerinde bir damla yaÅŸ akar orayı ya terkederdi yada onun adını aÄŸzına alanlara bir anda öfkelenir,bağırır çağırırdı Yaralıydı ve bu yaranın merhemi yoktuYarası çok derinde taaa yüreÄŸinin benliÄŸinde ve yaÅŸam hücrelerine kadardı Bir an ölüm diyarına bir mektup yazmayı düşündü,yaÅŸadıklarını,korkularını,acısÄ ±nı hepsini yazacaktı Çalışma masasına oturdu,eline kalem aldı ve defterine baktı Biraz bekledikten sonra yazmaya baÅŸladı Merhaba Mavi Gülüşlü Kız Bugün gidiÅŸinin tam 365Günü ve ben 365 gün boyunca hergün her saat,her dakika ve her saniye ölüyorum Hatırlıyormusun bana birÅŸey demiÅŸtin ‘’ikimizden birine birÅŸey olursa ne olur diye’’ ve bende düşünmesi bile korkunç demiÅŸtim Sen bunu söylerken ben düşünüyordum aslında,düşünürken korkuyor,ürküyor ve titriyordum ve daha o anda karanlıklar dev bir canavar oluyordu boÄŸuluyordum Ellerinin ellerimde kayıp gittiÄŸi andan itibaren elinin sıcaklığı hala ellerimde ve bugüne kadar hiç kimsenin elini tutmadım merhabalaÅŸmadım GidiÅŸin nekadar acı versede yaÅŸamaya çalışıyorum ama senin yokluÄŸunla deÄŸil anılarınla yaşıyorum,sanki her an gelecekmisin gibi umutla bekliyorum Sen güldüğünde deniz kıskanırdı ve dalgalarını bir tokat gibi kayalara vururdu Gülüşün mavi idi Sen gittiÄŸin günden beri yüzüm hiç gülmüyor,çok az dışarı çıkıyorum elimde olsa sensiz olan sokakları yakardım Hep odamdayım sadece düşünüyorum bazı günler sen varmışsın gibi davranıyorum ve kendi kendime konuÅŸuyorumBu durumum ailem tarafından korkuluyor,delirmiÅŸim gibi davranıyorlar,ama ben delirmediÄŸimin farkındayım Geçen gün annemin baskısı ile psikiyatriye gittimDoktor bana neyin var dediÄŸinde bense ona ‘’Siz hiç yüreÄŸinizi okyanuslara bıraktınızmı’’dedim YaÅŸadığım bu yerler seni anımsatıyor,yürüdüğüm yollar,sokak lambaları,rüzgarın uÄŸultusu,gecenin ayazı,sabahın dondurucu soÄŸuÄŸu ama herÅŸey seni anımsatıyor Åžu an özgürlüğünü demir parmaklıklar ardına bırakmış,yaÅŸamını ve umutlarını dar aÄŸacına asacak bir idam mahkumu gibiyim Ben bunları yazarken dışarda yaÄŸmur yağıyor,dışarının pisliÄŸini temizleyen bahar yaÄŸmurları yaÄŸarken,ben sensizliÄŸin kirlenmiÅŸ haliyle sadece yanlızlığım var yanımda Ben umudumu yitirmeyeceÄŸim herzaman sen varmışsın gibi yapıp ve herzaman sen gelecekmissin gibi yaÅŸayacağım Mavi Gülüşlü Kız Serdar ÖZDEMÄ°R 26 Ocak 2011/ÇarÅŸamba Saat32 |
|